film z podróży

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • spill
    Classic
    • 2004
    • 10

film z podróży

witam
    mam cb alan midland 109 + antena hustler od 2 lat i smiga ladnie.....ale zakupilem O II i chce przelozyc do skody
    wejdzie ten model do zapalniczki ?
  • franca
    Rider
    S_OCP Member
    • 2004
    • 532

film z podróży

Hej
    Chciałbym się podzielić z Wami moją przygodą.
    Kilka dni temu wybraliśmy się z żoną i dzieckiem na wycieczkę. Podróż przebiegała dość spokojnie. W pewnym momencie spotkała nas taka "przygoda":

Po powrocie do domu zadzwoniłem do firmy której nazwy nie mogę wymienić... ale na pewno domyślicie się skąd wiem co to za firma. Dostałem telefon do właściciela rozmowa była bardzo sensowna i budująca czułem się że zrobiłem coś dobrego pomogłem komuś dbać o jego interes...
    A jednak nie dziś Pan właściciel oddzwonił i stwierdził że zasuwałem co najmniej 130/h a poza tym mam tydzień na usunięcie nazwy firmy z opisu po inaczej przekaże sprawę do swojego prawnika... Kurcze co za tupet nie istotne co zrobił jego pracownik ważne jest aby za wszelką cenę postraszyć i udowodnić że wina nie jest po jego stronie. Ciekaw jestem co o tym sądzicie?
    Po pierwszej rozmowie nie oczekiwałem czegokolwiek jeśli nie podobało się że w tagu jest nazwa firmy wystarczył by telefon: dziękuje za film teraz wiem co wyczynia mój pracownik ale skasuj z opisu nazwę mojej firmy ok? Jasne że ok nie ma problemu przecież nie mam nic do ciebie miły człowieku.
    Mam wrażenie że zamiast iść do przodu to wszystko zaczyna wracać do średniowiecza.

Komentarz

• xtremesystems
      RS
      • 2010
      • 2254
      • Hyundai

nim cokolwiek zrobi przekaz film na policje wtedy koles zmieknie

Komentarz

• andriu21tg
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1499

stary niemasz sie czego bac a film przeslij do tvn 24 oraz do KSP, Mysle ze wlasciciel niebedzie juz taki kozak..Ja raz mialem b.podobna akcje.. zadzwonilem przekazalem wlacicielowi wyrazy wspolczucia ze zatrudnia pracownikow z brakiem wyobrazni.. Pan zapytal o nr auta podziekowal i tyle.. mialbym kamere to i zapis bym mu przeslal.. ale powiem ci ze ten twoj to ma tupet...

Komentarz

• xtremesystems
          RS
          • 2010
          • 2254
          • Hyundai

dokladnie, pomysl z tvn dobry . jak mu sprzedaz za takie cos spadnie to bedzie potulny jak baranek

Komentarz

• BADYL
            RS
            • 2011
            • 2396
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

WOW kurde ale masakra :!: dobrze że zachowałeś tyle przytomności i rozwagi i zatrzymałeś swoje auto bo inaczej tragedia gotowa :!: W mojej ocenie goścu tylko straszy..... bo jeżeli jak to stwierdził odda sprawę do swojego prawnika, a co za tym idzie będzie chciał skierować sprawę na drogę sądową (powództwo cywilne) to musi liczyć się z tym, że pracownik firmy przynajmniej dostanie jakieś tam punkty mandat plus dodatek za spowodowanie zagrożenia życia na drodze....moim zdaniem takie bicie piany :wink:

Zgadzam się rónież zTobą, że właściciel firmy mógł poprostu poprosić o zamazanie nazwy firmy...tak po ludzku i podziękować za film :wink:
            nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• TomekRs
              RS
              • 2011
              • 1670

nie skieruje sprawy do sadu, sam na siebie by doniusl. Zglos to na policje, debilow trzeba eliminowac.

Komentarz

• bzyq_74
                RS
                • 2008
                • 3467
                • Volkswagen
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

:shock: , Wysyłać do TV i na policję lub do obciachu drogowego, a sądem to sobie może straszyć.
                A, że niby jechałeś 130 - niech to udowodni :diabelski_usmiech
                MARCIN
                Mój szkodnik

Komentarz

• wrobel
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 365

Ciekawe na jakiej podstawie miałby skierować sprawę do sądu, przecież dokładnie widać wszystko na filmie.
                  Mamy ciężarówkę z firmy X (nazwa z agro faktycznie trafiona w 100, w końcu za kierownicą był prawdziwy burak :diabelski_usmiech ) i kierowcę idiotę wyprzedzającego na ciągłej linii (chociaż ten co nigdy nie wyprzedzał na ciągłej niech pierwszy rzuci kamieniem) ale wyprzedzać w takiej sytuacji to zrównanie go z idiotą IMO to obraza idiotów.
                  Odnośnie Twojej prędkości to wiadomo skąd wziął te 130 ale chyba się trochę pomylił w obliczeniach :diabelski_usmiech

Komentarz

• Psycho Dad
                    Rider
                    • 2009
                    • 629

Jak by było pobocze ... musiał byś na nie uciekać i gość pewnie by nie zahamował nawet
                    Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• dontak
                      Rider
                      • 2008
                      • 586
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

:shock: Grubo :shock:
                      Ja bym nie odpuścił i słał zapis z kamery na policję! Jak odpuścisz to morderca będzie nadal bezkarnie jeździł po drogach i następnym razem zrobi komuś krzywdę! Po reakcji właściciela tym bardziej nie możesz tego tak zostawić! Dla dobra swojego i pozostałych użytkowników dróg.
                      OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• endryu
                        RS
                        • 2006
                        • 3776
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

tak jak koledzy piszą powyżej: sprawa nagranego wykroczenia drogowego to jedno, a drugie to rozmowa z właścicielem firmy. Są to dwa różne tematy. Za wykroczenie odpowiada w tym przypadku kierowca.
                        STOP BANDYTOM DROGOWYM :!: :!: :!:

[ Dodano: Wto 15 Lis, 11 12:35 ]
                        franca, jakim sprzętem nagrywałeś wycieczkę :?:
                        O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                        O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                        =================================================

Komentarz

• LUKI
                          RS
                          • 2005
                          • 5776

celował w osobówkę, tak go uczyli i nic na to nie poradzisz
                          milo0009 2 godz. temu

nie mam kurwa pytań z tymi komentami pod filmikiem :!:
                          kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• ruwado
                            RS
                            • 2009
                            • 14887
                            • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez xtremesystems
                            przekaz film na policje
                            kiedyś czytałem, że jakiś gość na motorze za taki nagrany filmik ze swoimi wygłupami - obejrzany przez Policmajstrów, sporo beknął.

Tym bardziej, że i kierowca i szef = bandyta na drodze

A nawet jak byś grzał 130 - on był po lewej stronie na lini ciągłej i wyprzedzał samochody tak, że ledwo mógł powrócić na swój pas.
                            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• loyd
                              RS
                              • 2010
                              • 2342

Nie zastanawiałbym się nawet 1 sekundy tylko wysłał ten film na policję .....

Komentarz

• kamel1980
                                Rider
                                • 2009
                                • 304

Zamieszczone przez franca
                                A jednak nie dziś Pan właściciel oddzwonił i stwierdził że zasuwałem co najmniej 130/h a poza tym mam tydzień na usunięcie nazwy firmy z opisu po inaczej przekaże sprawę do swojego prawnika... Kurcze co za tupet nie istotne co zrobił jego pracownik ważne jest aby za wszelką cenę postraszyć i udowodnić że wina nie jest po jego stronie. Ciekaw jestem co o tym sądzicie?
                                Może Ci naskoczyć..
                                Nie udostępniasz jego danych osobowych typu PESEL, adres itp., a nazwa firmy nie jest daną osobową, w związku z czym możesz jej spokojnie użyć.

Ale dla świętego spokoju po jej usunięciu z opisu i tak na filmie doskonale widać, że to ciężarówka firmy AGROPAK z siedzibą w Magierowej Woli koło Warki. Widać również adres ich strony: http://www.agropaksc.eu/

Tak więc myślę, że w ramach zadośćuczynienia właścicielowi firmy jego "strat moralnych" powinieneś tm bardziej przekazać film na Policję i np. do TVN Turbo

P.S. Widzę, że masz jeszcze kilka ciekawych filmików, np:
                                [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0r1qF6pn2j0&feature=related[/youtube]

Komentarz

• kuba999
                                  Drive
                                  • 2010
                                  • 61

Z ich strony internetowej
                                  ..."Naszymi samochodami jeżdżą doświadczeni kierowcy. Z przyjemnością dowiozą na czas każde zamówienie...."

Komentarz

• franca
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 532

@kamel1980 nie wiem czy czytałeś opis gość miał 3,26 promila na interwencje przyjechały niemal wszystkie radiole z Piaseczna gość się jeszcze przy policji stawiał...

@endryu kamera to cudo bez właściwie żadnej nazwy. Kupione u tego gościa:

teraz nie widzę akurat tego co mam ale jest jakiś "wyższy" model.
                                    Zapłaciłem za to 150,00zł może nagrywać w wyższej jakości niby hd ale wtedy zapis się troszkę przycina. Takie cuda to lepiej kupować w pobliżu miejsca zamieszkania moja się popsuła ale bez problemu została wymieniona w ramach gwarancji chiński wynalazek ale daje rade.

a co do całej sprawy to nie czuje jakiegoś strachu przed tym gościem i jego prawnikiem w całym temacie wkurza mnie jego postawa. film oczywiście wysłałem w kilka miejsc zobaczymy co z tego wyniknie...

a i jak możecie to komentujecie film na yt tylko proszę pokażmy klasę której nie potrafił zachować ten człowiek.

Komentarz

• blind_walker
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 4533
                                      • Octavia I combi (1U5)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez franca
                                      Odnośnie Twojej prędkości to wiadomo skąd wziął te 130 ale chyba się trochę pomylił w obliczeniach :diabelski_usmiech
                                      Według moich skromnych obliczeń wyszło 107km/h +/- 5km/h. O ile słupki są co 100m.

Będę śledził wątek, bo raz miałem podobną sytuacje z kurierem w dostawczaku, udało mi się uciec w boczną uliczkę. Gratuluję zachowania zimnej krwi i opanowania.
                                      mkII 20VT (600h worked)
                                      Roooooomster

Komentarz

• idas
                                        Elegance
                                        • 2006
                                        • 828

I niech mi ktos powie, ze te kamerki to glupi pomysl.
                                        Tep drogowych pajacow.
                                        VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                                        VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• maymer
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 839

franca nie odpuszczaj sprawy niech debile, idioci etc. odpowiadają za swoje czyny. Następnym ktoś może nie zdążyć wyhamować i tragedia gotowa.
                                          Sam miałem historię, z którą dzielę się ze wszystkimi. Któregoś pięknego lipcowego popołudnia jadę sobie po nowej drodze: równa, prosta. Normalnie większość tam lata >120, ja z racji tej, że byłem rozleniwiony letnim gorącem i byłem sam na swoim pasie, a poza tym kompletni nigdzie mi się nie spieszyło jechałem około 80 km/h z przeciwka widzę sznur samochodów na czele z tirem, co chwila ktoś się wychyla żeby sprawdzić, czy może wyprzedzać i widząc mnie chowa się do kolejki. W momencie praktycznie zrównania się z ciężarówką za samego TIR-a wyłania się Passat i drze przed siebie na ślepo. Ja wtedy zdecydowanie w hamulec ucieczka prawie do rowu to samo kierowca ciężarówki żeby tylko VW mogło się jakimś cudem zmieścić między nami. Passatem jechała około 30 letnia mamusia z dzieckiem wesoło nawijająca przez telefon. No ku*wa takim debilom powinno się dożywotnio odbierać prawo jazdy a i tej pani ograniczyć prawa rodzicielskie za narażanie życia dziecka. Wymieniliśmy na CB kilka zdań z kierowcą TIR-a, których tutaj z myślę wiadomych względów nie przytoczę bo obydwu nas poniosło i zdania nie były zbyt cenzuralne. Ludzie, którzy ze mną jeżdżą i widzą co się wyprawia na drodze mówią, że umiem zachować zimną krew w takich sytuacjach, ale wtedy było to dla mnie za wiele ręce i nogi mi się tak trzęsły, że nie byłem w stanie normalnie kontynuować podróży. Wolę nie myśleć co by się stało gdybym jechał tam tak jak wszyscy, ba gdybym jechał przepisowe 90 zamiast 80.

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

franca, idz z filmem na policję !!! Idiota dostanie ostry mandacik, a przygłupiego szefa firmy nie masz się co bac. Nic ci nie zrobi !!! Prędzej to jemu policja i ITD zrobi nalot i dokładnie przepatrzy tarczki w jego samochodach.
                                            Swoja drogą i kierowca i szef to nieźli idioci. Żaden z nich nie ma wyobraźni i pojecia o jeździe, oraz o kulturze. Facet chyba nie zdaje sobie sprawy z tego co zrobił jego "kierowca" i jak to się mogło skonczyć.

[ Dodano: Wto 15 Lis, 11 18:04 ]
                                            Zamieszczone przez kuba999
                                            Z ich strony internetowej
                                            Mam pomysł, a może podzwonimy sobie do goscia (dużo nas więc facetowi na jakis czas telefon zablokuemy) z pytaniami czy możemy powierzyc ich kierowcom jakieś zamówienia i czy przy okazji jego realizacji nie zginie na drodz eżadna niewinna osoba przez głupotę i totalna bezmyslność ich pracownika?
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• kmink
                                              L&K
                                              • 2007
                                              • 1360
                                              • Superb III (3V3)

Panowie spokojnie, nie zniżajcie się do poziomu tego właściciela firmy, może się przestraszył i tak nerwowo zareagował a pracownikowi taką jazdę zrobił że hej...a może pracownik zawsze jeździ normalnie a wtedy miał co 5min telefon od szefa "gdzie jesteś? gdzie jesteś?"....na szczęście nikomu nic się nie stało a właściciel firmy i kierowca wiedzą że w każdej chwili mogą zostać nagrani i może już żadnego debilizmu nie popełnią :wink:
                                              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• franca
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 532

dokładnie jak pisze kmink zachowajmy klasę i nie zniżajmy się do jego poziomu rozumowania

Komentarz

• dwaoka
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 927

TYPOWY POLSKI PRZEDSIĘBIORCA :lol:

Jeżdżąc dużo po zachodzie, często widziałem flotowe auta obklejone z tyłu naklejką typu:

Jest podany numer auta i telefon pod który można natychmiast zadzwonić
                                                  bkc+dsg

Komentarz

Pracuję...