Zamieszczone przez Enriquez
Nowe testy na prawo jazdy
Zwiń
X
-
Robione po kilku piwach- 92%.
Szczerze- nie podoba mi się formuła tych scenek, człowiek patrzy na to i patrzy, a czas mija i w niektórych przypadkach, zanim filmik się zbuforuje albo dojdzie do momentu w którym zawiązuje się akcja- czas się kończy.
Z jednej strony formuła scenek z życia wziętych jest dobra, a z drugiej- jeżeli nie poprawią jakości- niekoniecznie...
Aczkolwiek- sama formuła wyeliminuje z puli kierowców osoby, które są umysłowo ociężałe i tych, którzy nie zwracają uwagi na to co się dzieje dookoła, a tym samym do kierowania auta w dzisiejszych warunkach się ewidentnie się nie nadają.
Ocena- jeżeli poprawią jakość, będę w 100% za tym rozwiązaniem- wiesz- super; nie wiesz- to po jaką ciężką cholerę podchodzisz do egzaminu, od którego może zależeć życie ludzkie(vide bmw vs chodnik z miesiąc temu w poznaniu)- młody gniewny?
Na tor, na lotnisko, na cokolwiek- ale osobiście czasami mam wrażenie że wychodząc/wyjeżdżając z domu ryzykuję życie, bo jakiś fajans w struclu chcąc zaimponować małolacie tym, że jego buma idzie bokiem jak po sznurku, albo cytując klasyka "zapierdala", i wkomponuje się w tłum gapiów na przystanku, albo gwizdnie baranka na przeciwnym pasie- i oczywiście później wielki lament, że gość unicestwił się z własnej winy- wrrrróć- z winy polskich dróg rzecz jasna...
Dobra, koniec lamentu.
Jestem za, rozwiązanie jak najbardziej trafne.Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
77,03 :lol:
jak dla mnie to na połowie filmów nic nie widać, albo w ostatniej chwili albo zaraz jak się film zacznie
popieprzone :!:
nie wspomnę że pierwsze dwa pytania nie wiedziałem o co chodzi :roll: bo nie czytałem wstępu :P
czas no powiedzmy jest ok, ale powinno być więcej czasu na przeczytanie pytania
zwłaszcza że są zrobione podchwytliwie
Komentarz
-
-
66%
mialem pytanie . czy rowerzysta nie lamie przepisow ruchu drogowego.
niestety nawet po wykonaniu testu i wroceniu do pytania (sprawdzalem swoje bledy) i spogladaniu na obrazek przez ponad minute .... nie dostrzeglem :shock: rowerzysty
[ Dodano: Nie 20 Lis, 11 07:59 ]
a fajniel w ogole mi filmiki nie lecialy. za drugim razem juz widzialem rowerzyste
Komentarz
-
-
zrobilem test jeszcze raz. powiem tak jak juz filmiki ogarnalem to mialem 80 pare procent
a filmikach wylozylem sie raz.pomysl jest niezly jak go dopracuja. tak jak poprzednicy pisali. wydluzyc czas na przeczytanie pytania i moze dac sekunde czy dwie po zakonczeniu filmiku
nie zmienia to faktu ze niektore filmiki tak na 10 sekund sa niezrozumiale.
Komentarz
-
-
Później dziwić się,że młodziaki zapieprzają aż strach się bać jak nawet na teście mają się spieszyć i nie myśleć o niczym innym jak czas,ciekawe jak taki test rozwiąże ten debil co go wymyślił,nadal zostanie,że prawo jazdy ma ten co ma kasę a nie ten co potrafi jeździć.Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
Ja miałem 80%, głównie ze względu na nieczytelność obrazu, a poza tym - jeździłem mało zachowawczo Zasada jest jedna - co by się nie pojawiło w promieniu stu metrów - należy zwolnić. Czasu na odpowiedź przy filmikach moim zdaniem jest zdecydowanie zbyt mało, powinien zacząć lecieć po zakończeniu filmu. Pozytyw jest taki, że są to realne sytuacje, a nie rysuneczki i schematy.
Komentarz
-
-
W pytaniu 14 (tym z wyjeżdżającym autobusem z zatoczki)jest błąd.
Autobus wcale nie ma pierwszeństwa:
Art. 18. 1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do oznaczonego przystanku autobusowego (trolejbusowego) na obszarze zabudowanym, jest obowiązany zmniejszyć prędkość, a w razie potrzeby zatrzymać się, aby umożliwić kierującemu autobusem (trolejbusem) włączenie się do ruchu, jeżeli kierujący takim pojazdem sygnalizuje kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdnię.
2. Kierujący autobusem (trolejbusem), o którym mowa w ust. 1, może wjechać na sąsiedni pas ruchu lub na jezdnię dopiero po upewnieniu się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego.
Wielka różnica przy ewentualnej kolizji.
Komentarz
-
-
To jakaś porażka, po 4 filmikach odpuściłem. Bo zanim doszło do finału o jakim była mowa w pytaniu to czas mijał.
Przykład: pyt. związane z zielonym światłem.
Czekam, czekam, czeka, a tu ciągle czerwone wszędzie i koniec czasu. :lol:
To samo z rondem, zanim wjechał na rondo to czas minął. :lol:
Może to wina netu. :|
Wkurzyłem się i zrobiłem 2 raz i... 80%
Filmy są złej jakości i przynajmniej przy 2 pytaniach musiałem się przyglądać i domyślać aby zobaczyć to o co pytają.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
a ja 80.7 za pierwszym razem ops: ale teraz już wiem jak działa ten chory programik i zaraz wynik poprawię. Tak na marginesie, zastanawiam się jak do takiego egzaminu podejdzie osoba, która wolniej czyta....obleje od razu a to chyba nie tak powinno być :roll: ... co innego wolne czytanie ( to akurat nie powinno miec wpływu na wyniki egzaminu a ma!!!) co innego szybkie i logiczne myślenie.....i żeby nie była ja czytam bardzo szybko.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Moim zdaniem jeżeli faktycznie tak będzie wyglądał egzamin to jest to TRAGEDIA dla zdających. Będzie 85% oblanych. Szczególnie te pierwsze pytania gdzie mamy 10 sek na odpowiedź, czytać DOKŁADNIE pytanie, a także oglądać film kiepskiej jakości gdzie "odpowiedź" jest zazwyczaj na końcu. Jeżeli dochodzi do tego nawet niewielki stres (jak to na egzaminie), to będzie doopa jak nic. . .
Biedne mamy ośrodki egzaminowania, trzeba im jeszcze poprawić rentowność. . . :roll: :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DzidaSzczególnie te pierwsze pytania gdzie mamy 10 sek na odpowiedź, czytać DOKŁADNIE pytanie, a także oglądać film kiepskiej jakości gdzie "odpowiedź" jest zazwyczaj na końcuPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz