Kradzież auta bez ubezpieczenia jest - z jednej strony - bardziej ryzykowna dla sprawcy, niż kradzież auta z ubezpieczeniem. Gdy właściciel auta ma AC, najczęściej machnie ręką na skradzione auto i sprawę poszukiwań pozostawi Policji - w końcu dostanie od ubezpieczalni kasiorkę i - choć częściowo - się odkuje... A czasami nawet modli się, aby auto się nie znalazło... Ale gdy komuś zginie auto bez ubezpieczenia - wtedy właściciel samochodu nie pozostawia sprawy Policji i sam aktywnie zaczyna szukać swojego pojazdu, często z pomocą rodziny i znajomych, aby znaleźć auto nawet w nie do końca takim stanie, jak w momencie kradzieży. W takim przypadku ryzyko "wpadki" jest dla złodzieja większe... Poza tym kradzieże aut ubezpieczonych są często swingowane przez właściciela auta - po co bujać się ze sprzedażą samochodu, jeżeli można uzyskać kasę od ubezpieczyciela...? Pod koniec lat 90-tych to był nagminny proceder.
Skradziona Octavia II 2006 rok z Nysy w nocy 23.11.2011
Zwiń
X
-
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
-
-
Kilka lat temu teściowi skradziono z posesji auto. Z powodu braku AC teść ruszył ostro swoje kontakty i... Po 3 dniach auto wróciło do teścia bez żadnych "okupów" - zostało zaparkowane w określonym miejscu, o którym powiadomiono teścia telefonicznie... A gdyby było AC, teść olałby sprawę i wziął kasę z ubezpieczalni, a auto poszłoby na części, lub zmieniło właściciela po "zalegalizowaniu"... :diabelski_usmiechDoświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydEidos71, niezłego masz teścia .....
Normalny Kowalski raczej po ruszczeniu swoich kontaków auta by nie odzyskał ....
ja znowu słyszałem taką anegdotkę:
Zaraz po zakupie używanego autka, kupujący usłyszał: proszę nie zapomnieć wykupić AC na auto. Parę dni po kupnie auto znikło.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lendZamieszczone przez Eidos71Jednak co do kradzieży aut bez AC "na zlecenie" ubezpieczalni - w to nie bardzo chce mi się wierzyć... Wg mnie - to trochę za bardzo naciągana teoria spiskowa... 8)
Mojemu szwagrowi wyprowadzili sprintera z podwórka jak wszyscy spali , przed sprinterem stało iveco załadowane maszynami na targi ale było ubezpieczone więc stoi dalej
ktoś miał sprinter w którym odkręciła się śrubka, zlecił więc "załatwienie" takiej śrubki...a że łatwiej i szybciej było ukraść całego sprintera to buchneli całe auto...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eidos71właściciel samochodu nie pozostawia sprawy Policji i sam aktywnie zaczyna szukać swojego pojazdu, często z pomocą rodziny i znajomych
po kilku dniach od kradzieży dzwoni do mnie sąsiad i mówi, że mój samochód stoi tu i tu
oczywiście niektóre część poszły już na handel, ale żeby nie zostawić gołego włożyli to co mieli na stanie, później tłumaczyli się, że na parkingu stały 2 takie same samochody i pomylili sztuki :roll:
a po kilku dniach od odzyskania klient puka do drzwi i mi mówi, że jak zapłacę tyle i tyle to odzyskam samochód :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydEidos71, niezłego masz teścia .....
Normalny Kowalski raczej po ruszczeniu swoich kontaków auta by nie odzyskał ....
4x4BKF - i...?Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZorrZamieszczone przez kabanosWspółczuje. Nie chcę nikogo pouczać, ale ja zanim ruszyłem w styczniu autem z komisu, to zmieniłem opony na zimowe, i auto miało ful ubezpieczenie. Już mi się zwróciło, bo w lutym rów nagle wtargnął na drogę auta
Komentarz
-
Komentarz