Skradziona Octavia II 2006 rok z Nysy w nocy 23.11.2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Eidos71
    RS
    • 2011
    • 2050
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Kradzież auta bez ubezpieczenia jest - z jednej strony - bardziej ryzykowna dla sprawcy, niż kradzież auta z ubezpieczeniem. Gdy właściciel auta ma AC, najczęściej machnie ręką na skradzione auto i sprawę poszukiwań pozostawi Policji - w końcu dostanie od ubezpieczalni kasiorkę i - choć częściowo - się odkuje... A czasami nawet modli się, aby auto się nie znalazło... Ale gdy komuś zginie auto bez ubezpieczenia - wtedy właściciel samochodu nie pozostawia sprawy Policji i sam aktywnie zaczyna szukać swojego pojazdu, często z pomocą rodziny i znajomych, aby znaleźć auto nawet w nie do końca takim stanie, jak w momencie kradzieży. W takim przypadku ryzyko "wpadki" jest dla złodzieja większe... Poza tym kradzieże aut ubezpieczonych są często swingowane przez właściciela auta - po co bujać się ze sprzedażą samochodu, jeżeli można uzyskać kasę od ubezpieczyciela...? Pod koniec lat 90-tych to był nagminny proceder.
    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• natash
      RS
      • 2011
      • 2599

Pytanie ilu odnalazło auto, lub chociaż części na allegro...

Komentarz

• Eidos71
        RS
        • 2011
        • 2050
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Kilka lat temu teściowi skradziono z posesji auto. Z powodu braku AC teść ruszył ostro swoje kontakty i... Po 3 dniach auto wróciło do teścia bez żadnych "okupów" - zostało zaparkowane w określonym miejscu, o którym powiadomiono teścia telefonicznie... A gdyby było AC, teść olałby sprawę i wziął kasę z ubezpieczalni, a auto poszłoby na części, lub zmieniło właściciela po "zalegalizowaniu"... :diabelski_usmiech
        Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
        MOJA FURKA

Komentarz

• loyd
          RS
          • 2010
          • 2342

Eidos71, niezłego masz teścia .....

Normalny Kowalski raczej po ruszczeniu swoich kontaków auta by nie odzyskał ....

Komentarz

• Zorr
            RS
            • 2011
            • 2110

Zamieszczone przez loyd

Normalny Kowalski raczej po ruszczeniu swoich kontaków auta by nie odzyskał ....
            właśnie czy Twój teść nie pracuje w jakiś służbach specjalnych/wywiadowczych?

ja znowu słyszałem taką anegdotkę:
            Zaraz po zakupie używanego autka, kupujący usłyszał: proszę nie zapomnieć wykupić AC na auto. Parę dni po kupnie auto znikło.
            Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
            Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• kmink
              L&K
              • 2007
              • 1360
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez lend
              Zamieszczone przez Eidos71
              Jednak co do kradzieży aut bez AC "na zlecenie" ubezpieczalni - w to nie bardzo chce mi się wierzyć... Wg mnie - to trochę za bardzo naciągana teoria spiskowa... 8)
              Bardziej prawdopodobne jest , że ktoś z ubezpieczalnie sprzedaje info gdzie jest fura bez ubezpieczenia.
              Mojemu szwagrowi wyprowadzili sprintera z podwórka jak wszyscy spali , przed sprinterem stało iveco załadowane maszynami na targi ale było ubezpieczone więc stoi dalej
              to nie jest tak jak piszesz...

ktoś miał sprinter w którym odkręciła się śrubka, zlecił więc "załatwienie" takiej śrubki...a że łatwiej i szybciej było ukraść całego sprintera to buchneli całe auto...
              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• adamusiek
                L&K
                • 2009
                • 1123

Zamieszczone przez Eidos71
                właściciel samochodu nie pozostawia sprawy Policji i sam aktywnie zaczyna szukać swojego pojazdu, często z pomocą rodziny i znajomych
                zgadza się, znam to z własnego doświadczenia
                po kilku dniach od kradzieży dzwoni do mnie sąsiad i mówi, że mój samochód stoi tu i tu
                oczywiście niektóre część poszły już na handel, ale żeby nie zostawić gołego włożyli to co mieli na stanie, później tłumaczyli się, że na parkingu stały 2 takie same samochody i pomylili sztuki :roll:
                a po kilku dniach od odzyskania klient puka do drzwi i mi mówi, że jak zapłacę tyle i tyle to odzyskam samochód :roll:

Komentarz

• 4x4BKF
                  L&K
                  • 2010
                  • 1279

Eidos71, czytam te historie, czytam, i....
                  4x4

Komentarz

• Eidos71
                    RS
                    • 2011
                    • 2050
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez loyd

Akurat mojemu teściowi nie chciałbym zaleźć za bardzo za skórę... Z jego charakterem, wyglądem i znajomościami w niektórych środowiskach :twisted:

4x4BKF - i...?
                    MOJA FURKA

Komentarz

• kabanos
                      RS
                      • 2011
                      • 4544
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Zorr
                      Zamieszczone przez kabanos
                      Współczuje. Nie chcę nikogo pouczać, ale ja zanim ruszyłem w styczniu autem z komisu, to zmieniłem opony na zimowe, i auto miało ful ubezpieczenie. Już mi się zwróciło, bo w lutym rów nagle wtargnął na drogę auta
                      a te zimówki to jakie miałeś i czy polecasz? ;-)
                      Zimówki jak najbardziej polecam, Good Year UG7+. Wtedy prowadziła żona i do dzisiaj nie wiem jak ona to zrobiła. Najważniejsze, że nic jej się nie stało.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

Pracuję...