Kompilacja wypadków drogowych z Rosji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • axidus821
    Drive
    • 2012
    • 58

Zamieszczone przez german81
    w twojej pompie nie ma jakotakiego sterownika jest tylko nastawnik .problem z paleniem mozna rozwiazac na 2 sposoby w zaleznosci jak zle pali auto mozna zmienic w minimalnym zakresie dawke rozrychowa w adaptaciach i to pomaga czasami .a najlepszym rozwiazaniem jest korekta mapy rozruchowej w programie co kosztuje ok 300-400 pln
    Rozumiem, że taka cena obowiązuje u Ciebie? Akurat jestem spod wrocławia, więc daleko nie mam, z tym że póki co oddam auto do mechanika - mam 3 pompy, niech wybierze najlepszą i wsadzi - a potem jade nad morze, więc najszybciej na początku sierpnia bym się zdecydował.

Opiszę jednak szerzej usterkę.
    Po wymianie aku, problem ustępuje na tydzien, może dwa, ale potem to samo. Rozrusznik raczej ok, nigdy nie było większych problemów żeby zakręcił, ale poprostu długo kręcił. W zimie np. chyba nigdy mnie nie zawiódł. Czasami pokręcił kilka sekund, puścił białego bąka, ale odpalił.
    Sytuacja się poprawia po odłączeniu czujnika temperatury, ale problem nie znika. Wtedy rozruch zmniejsza się do jednego obrotu wału i zaskakuje. Dodam tylko że zamontowany zaworek zwrotny, nie poprawił sytuacji(może troszeczkę na ciepłym, ale to jest niezauważalne, bo te 2-3 razy wał się kręci).

@edit
    Podobno mechanicy zwiększyli już dawkę startową w vagu maksymalnie.

@up
    Mam 250 tys i obawy że był kręcony o jakieś 50, może nawet 100, bo auto wcześniej było przedstawiciela handlowego. Tutaj już wszystko ma prawo odmówić posłuszeństwa ;p
  • 4x4BKF
    L&K
    • 2010
    • 1279

Nic dodać - nic ująć! Jest kilka perełek!
    4x4

Komentarz

Pracuję...