Kolizja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

A co tak naprawde jest uszkodzone, bo tu wynika, ze blotnik i listwy drzwi sa do wymiany, czyli drzwi beda prostowane i to by bylo na tyle.

Blotnik za 100zl brutto. To uzywke prosta ciezko kupic za tyle :|
    Spritmonitor.de

Komentarz

• zgucio
      Rider
      • 2007
      • 691

Maicroft, mi za drzwi dawali 300zł a używka w ładnym stanie najtaniej 400zł dlatego też zdecydowałem sie na naprawe bezgotówkową i drzwi kupione nowe w ASO za 1300zł

GreenArrow, zobacz tu ktoś z forum sprzedaje ładną octavie jakbyś chciał zmienić http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=55309
      jeśli stan jest taki jak pisze to zrobisz nią jeszcze z 4 razy tyle km

niestety brak klimy i przejść ze 120 koni (nie wiem ile ma twój 1.8) na 75 będzie ciężko ale silnik bezaaryjny przynajmiej u mnie 310 tys. wskoczyło i wszystko jest ok
      ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• sosna1
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 463
        • Octavia II (1Z3)
        • BGU 1.6 MPI 102 KM

GreenArrow, masz prawo naprawienia na częściach oryginalnych i nikt cię nie zmusi do naprawy na jakiś zamiennikach i nie słuchaj ich bajek o tym,że twoje części były stare a oni ci dają nowe zamienniki(wtedy ich poproś o swoje stare oryginalne nie uszkodzone przez ich klienta) a ich kalkulacje są poprostu śmieszne i liczą tylko na jakiegoś frajera który zobaczy na kosztorysie 2 czy 3 tysiaki złapie i ucieknie szczęśliwy,wystarczy im tylko napisać,że ich wycena jest śmieszna i prosisz o ponowną kalkulacje albo naprawiasz w ASO u mnie pierwszą zrobili na 4tyś drugą na 7tyś a na końcu zapłacili w ASO prawie 20 tyś+utrata na wartości+samochód zastępczy i tyle zyskali. :twisted: A PZU to wogóle mistrz wciskania ciemnoty oni tylko dla swoich pracowników fałszują daty,wyceny itd.
        Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• zgucio
          Rider
          • 2007
          • 691

GreenArrow, jak na te szkody to kasy za mało chcą dać.

Do malowania masz 5 elementów, u mnie dobry lakiernik bierze 350zł od elementu bez faktury, czyli za samo malowanie wyjdzie 1750,00 zł + koszt rozebrania drzwi i przygotowania do malowania (zdjęcie uszczelek, wyjęcie szyb itp) po 50zł od sztuki razem daje 2000,00zł.

dochodzi do tego wymiana błotnika, nowe listwy na drzwiach, nałożenie szpachli w paru miejscach. Powinieneś dostać tak z 2500,00 zł jeśli brałbyś kase na faktury wyszło by tak około 4000,00zł

Jakby wypłacili ci 2500,00 to bym sprzedał na twoim miejscu tą skodzine bo jak widzę z tych zdjęć blacha już w nienajlepszym stanie, albo brać kase i jeździć takim jak jest tylko błotnik podprostować żeby drzwi od kierowcy nie obcierały

Komentarz

• b707
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1272

GreenArrow, w wycenie masz mocno zaniżona robociznę!!! Zadzwoń do jakiegoś autoryzowanego zakładu i spytaj o cenę roboczogodziny.... jest to nie mniej niż 130zł. U mnie wstawili 60zł... a potem zgodzili się na 120zł.

Jak wcześniej pisałem znajdź dobry autoryzowany zakład, który potrafi walczyć z ubezpieczalniami... ja dostałem wycenę na 900zł a Zalewski wyciągnął ostatecznie ~2600. A ja miałem tylko rysę [gwoździem/kluczem] od lusterka do kupra [trzy elementy + cieniowanie przedniego błotnika]
            Adam

Komentarz

• r2r
              RS
              • 2008
              • 4721
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez b707
              ja dostałem wycenę na 900zł a Zalewski wyciągnął ostatecznie ~2600. A ja miałem tylko rysę [gwoździem/kluczem] od lusterka do kupra [trzy elementy + cieniowanie przedniego błotnika]
              GreenArrow, masz już mniej więcej kilka pomysłów od kolegów, jak podejść do tematu, ja na koniec dodam tylko że tak jak Zorr, myśle że to najlepszy moment żeby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu i pozbyć się tego auta. Ruda ją już żre... Sprzedaj, dodaj jakiś lekki fundusz i napewno masz szansę na cos porządniejszego :wink:
              Artur

Komentarz

• GreenArrow
                L&K
                • 2009
                • 1052

b707, skoda prawdopodobnie idzie na bezgotówkowo do ASO w Krakowie u Danielcia :wink: Dzisiaj Pani do mnie dzwoniła kiedy przyjadę z numerem konta, to była zdziwiona ze nie chce pieniedzy :roll:

Komentarz

• zgucio
                  Rider
                  • 2007
                  • 691

GreenArrow, będzie tylko jeden minus tego, że naprawisz autko a mianowicie jedna strona będzie ładnie się błyszcześ a druga będzie z matowym lakierem no chyba że walniesz dobrą polerke a nie byle w jakim zakładzie

Komentarz

• GreenArrow
                    L&K
                    • 2009
                    • 1052

zgucio, polerke to mozna sobie samemu zrobic ; ) znam kilka przepisów tylko trzeba usiąść na 2 dni

Ewentualnie poszukamy klienta na prawa strone

Komentarz

• zgucio
                      Rider
                      • 2007
                      • 691

GreenArrow, mi ostatnio trafił się klijent na prawą stone i teraz mam pomalowane prawie całe auto, oprócz zderzaka przedniego i tylnego, maski i dachu.

cała prawa strona była malowana razem z progiem i słupkiem

Komentarz

• GreenArrow
                        L&K
                        • 2009
                        • 1052

zgucio, to ja tez bym miał tak, no ale nie mówmy tak bo bóg wie co moze sie stac przy nastepnej kolizji.

Komentarz

• zgucio
                          Rider
                          • 2007
                          • 691

GreenArrow, specjalnie nie ma co walić, ja za 1 razem nie miałem gdzie uciec a za drugim stało sie to na postoju jak nikogo nie było w aucie. Całe szczeście były to tylko delikatne obcierki i skończyo sie tylko na malowaniu bez wstawiania ćwiartek, dachu itp

Komentarz

Pracuję...