Zapraszam po ciekawe pomysły do jedzenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mebel
    Ambiente
    • 2005
    • 155

Powtórzę moją wcześniejszą wypowiedź:
    jeśli szafa pokazuje, to czujnik jest sprawny...
    Pozostaje znaleźć inną przyczynę... np. zegary podmienić :wink:
    Bynajmniej ja w ten sposób sprawdziłem...
    Tylko pozostaje problem z IMMOBILIZEREM, ale z wyłączonym silnikiem ale z włączonym zapłonem! też pokazuje prędkość... :diabelski_usmiech
    0
    tak
    0%
    0
    nie
    0%
    0
    średnio to lubię
    0%
    0
    mam beduina który za mnie gotuje :P
    0%
    0
  • djczas
    RS
    • 2005
    • 9612

Święta zapasem tak więc zapraszam na mojego bloga

djgotuje
    Portal o jedzeniu i nie tylko o wszystkim związanym z kuchnią, gastronomia i jedzeniem . Zawsze jest na tyle czasu aby sobie coś ugotować,zrobić do jedzenia a nie truć się na mieście., lub na dowóz. A...

znajdziecie wiele inspiracji opisów lokali jak i przepisów nie tylko świątecznych
    Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.
    Załączone pliki

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

djczas, jeszcze jednej odpowiedzi brakuje
      lubię gotować, ale bardzo rzadko robię to, czyli tak jak ja :P

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

abstinent, odpowiedź tak jest uniwersalna

Komentarz

• kytutr
          Rider
          • 2011
          • 327

djczas, widzę że masz bloga z podobnej branży co ja :-) Przepis na tradycyjny barszcz chwycił mnie za serce. Oczywiście subskrybowałem sobie Twój blog w moim czytniku RSS.

Pozdrawiam,
          Kytutr
          korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

kytutr, miło mi zapisałem sobie twój przewodnik po jedzeniu w moich ulubionych stronach ponieważ nie używam rss
            Pozdrawiam
            DJ Gotuje aka DJ Czas

a resztę zapraszam bo warto na oba blogi mój i Kytutr

Komentarz

• mane
              Drive
              • 2008
              • 72

Re: Zapraszam po ciekawe pomysły do jedzenia

Zamieszczone przez djczas
              znajdziecie wiele inspiracji opisów lokali jak i przepisów nie tylko świątecznych
              https://www.facebook.com/DJGotuje
              djczas, to może opisał byś również jakieś lokale z regionu pienińskiego, tak by człowiek wiedział gdzie może smacznie i bezpiecznie pobiesiadować. Dla mnie z tego regionu, jak do tej pory, jedynym pewniakiem jest pizza u Hamerskiego w Szczawnicy, a byłem już naprawdę w wielu tamtejszych miejscach w okresie ostatnich dziesięciu lat.

Nie chciałbym tylko, abyś miał w przyszłość u siebie jakieś kłopoty z wyjściem "na miasto".

Komentarz

• Karql
                L&K
                • 2010
                • 1124

djczas, chodzi za mną dobry stek

Mógłbyś dla mnie przygotować przepis na takowe cudo i ewentualnie orientujesz się gdzie w Krakowie można kupić dobrą wołowinę, bo to w tym wypadku jest najważniejsze.

Ten zakup będzie chyba najtrudniejszą sprawą, bo wszędzie są krowy mleczne, które się zestarzały i trafiły do ubojni. Tutaj podobno mięso daje radę: http://befsztyk.pl/ ale nie wiem jak to jest z zamawianiem

Z góry dzięki
                Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• rafs
                  Drive
                  • 2006
                  • 92

Re: Zapraszam po ciekawe pomysły do jedzenia

Zamieszczone przez mane
                  https://www.facebook.com/DJGotuje
                  djczas, to może opisał byś również jakieś lokale z regionu pienińskiego, tak by człowiek wiedział gdzie może smacznie i bezpiecznie pobiesiadować. Dla mnie z tego regionu, jak do tej pory, jedynym pewniakiem jest pizza u Hamerskiego w Szczawnicy, a byłem już naprawdę w wielu tamtejszych miejscach w okresie ostatnich dziesięciu lat.

Nie chciałbym tylko, abyś miał w przyszłość u siebie jakieś kłopoty z wyjściem "na miasto".
                  Toscana - byłem tam, zamówiłem LOMO i nie dało się zjeść.
                  OCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
                  OCTAVIA II 1.9TDI - 2007 - Rozbita, sprzedana
                  OCTAVIA II FL 1.9 TDI 4x4 - 2009

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

Karql, w Krakowie to nie wiem ale jak dobrze pamiętam dobrej klasy mięso mieli w Bomi na Zakopiance do tego w tym bomi można kupic specjalną mieszankę ziołową firmy Milerb, tylko delikatnie z tą mieszanką bo to silnie skoncentrowane zila naturalne zakonserwowane w soli morskiej i oliwie.

rafs, Toscana sie opuściła kiedyś lomo było bardzo smaczne i bardziej dbano jakość dziś nie wiem co sie tam dzieje bo świeci pustkami takie czasy

Komentarz

• Karql
                      L&K
                      • 2010
                      • 1124

Karql, w Krakowie to nie wiem ale jak dobrze pamiętam dobrej klasy mięso mieli w Bomi na Zakopiance do tego w tym bomi można kupic specjalną mieszankę ziołową firmy Milerb, tylko delikatnie z tą mieszanką bo to silnie skoncentrowane zila naturalne zakonserwowane w soli morskiej i oliwie.
                      Dzięki, a jakiś sprawdzony przepis posiadasz, bo jest trochę patentów na to?
                      Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                      Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

Karql, Mam ale ciężko mi go zaprezentować bo musiałbym pokazać na żywa polega to na metodzie palpacyjnej czyli dotykanie długimi palcami mięśnia który jest pod kciukiem i wtedy mam krwisty jak dotkniesz mięsa i będzie sie uginało jak palec wskazujący o ten mięsień wtedy mięso jest miękkie
                        a jak jest jak najmniejszy palec czyli twarde to jest mocno wypieczone prawie podeszwa
                        Co do marynaty to właśnie Milerb ma w swojej ofercie gotową marynatę ziołową która jest bez konserwantów a po otwarciu słoiczka trzeba go zużyć w ciągu 3 tygodni i przechowywać w lodówce inaczej jest do wyrzucenia zobaczymy jak z tą firmą będzie dalej ale te zioła zdobywają coraz więcej nagród na targach gastronomicznych w Polsce.

Jak sie odkuje finansowo to przepis na steka i sposób wykonania pojawi sie na moim blogu w przyszłości pojawią się filmy How to

Komentarz

• mane
                          Drive
                          • 2008
                          • 72

Toscana sie opuściła kiedyś lomo było bardzo smaczne i bardziej dbano jakość dziś nie wiem co sie tam dzieje bo świeci pustkami takie czasy
                          No to odpadło mi ostatnie miejsce.

Komentarz

• rafs
                            Drive
                            • 2006
                            • 92

Ogólnie w Szczawnicy ciężko coś polecić, niestety.
                            OCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
                            OCTAVIA II 1.9TDI - 2007 - Rozbita, sprzedana
                            OCTAVIA II FL 1.9 TDI 4x4 - 2009

Komentarz

• djczas
                              RS
                              • 2005
                              • 9612

nie tylko w Szczawnicy u mnie w Krościenku także nie wiem co sie dzieje z knajpami, wszyscy jadą na dawnej marce a podają gówno nie dalej jak wczoraj wstydziłem się z znajomego bo poleciłem jego lokal innemu znajomemu który jest właścicielem 3 Restauracji gdzie mają najwyższą jakość, Najlepszy lokal Sushi w Krakowie i Kuchnia Japońska w stylu Fusion, a podali mu ziemniaki opiekane mrożonkę McCaina
                              ogólnie w górach jest kiepsko z żarciem i z roku na rok coraz gorzej

Komentarz

• lend
                                Rider
                                • 2007
                                • 463

ogólnie w górach jest kiepsko z żarciem i z roku na rok coraz gorzej
                                Chyba nie tylko w górach tylko wszędzie tak jest. Ostatnio po bardzo długiej przerwie zachciało mi się zwykłej shaormy i dostałem mało , średniej jakości za wyższą cenę niż kiedyś.
                                MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• mane
                                  Drive
                                  • 2008
                                  • 72

No to będę musiał poszukać po drugiej stronie granicy.

Komentarz

• djczas
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 9612

mane, tam też może być ciężko bo ceny w €€€€€ :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pią 30 Gru, 11 20:14 ]
                                    lend, zgadza się coraz mniej jest knajp restauracji i barów gdzie można dobrze zjeść a wine za to ponosi między innymi gruba bufetowa co sie nie zna na knajpach i na nazwisku byłego męża jedzie
                                    Chłopskie Jadło jak było Kościszki to trzymało poziom jak jest AmRest-u siada jakość i to bardzo
                                    Kościuszko jeszcze ma kilka knajp gdzie można dobrze zjeść w Krakowie ale w miejscowościach turystycznych podają największe g... i każą za to sobie słono płacić.

Dlatego między innymi powstał mój blog który w najbliższym roku 2012 zmieni sie w przewodnik

Komentarz

• lend
                                      Rider
                                      • 2007
                                      • 463

djczas, powiem Ci , że ja np w Łodzi znalazłem - i chyba jest tego coraz więcej - tzw domowe obiady.
                                      Lokal kilka m/kw wystrój tani ale schludny,za ladą nie panienka z tipsami ale tak pospolita polska babcia miła,uśmiechnięta , w kuchni jakby jej koleżanki.
                                      Podawane szybko,smacznie i nie drogo 15-18 zł za zupkę i drugie danie w sam raz na szybki obiadek w pracy.
                                      Co więcej nie podjeżdża "pudliszkami" z tesco tylko ciepłą patelnią.
                                      Czasami nie ma jak się tam dostać, znam 2 takie miejsca w mojej okolicy.W jednym z nich kotlet devolay był wielkości piłki do rugby
                                      MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• westwi78
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2940

Swego czasu dobrą chińszczyznę dawali w Zakopcu w "Kurczaku" na Nowotarskiej

Komentarz

• djczas
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 9612

westwi78, No nie mów mi że ci tam smakowało, może byłeś w stanie wskazującym że ci jest to obojętne bo ja mam tam zakaz wstępu po tym jak szef kuchni "uciekał prze golonką w mojej ręce " a na poważnie dostałem tam barszcz czerwony knorra zakrapiane octem plus uszka mrożone po myśliwsku polowałem na jakieś nadzienie i golonko którym można było gwoździe przybijać, kolega dostał tam coś co przypominało danie z ryżu po wietnamsku ale daleko mu do dania było w sumie nie zapłaciliśmy za posiłek bo go sie nie dało zjeść. Pikanterii dodaje fakt że kolega jest kucharzem a drugi to Japończyk który z nami pracował.
                                          westwi78, mam nadzieje że nie obrazisz sie na mnie za to co napisałem

lend, masz racje są takie lokale w Krakowie kiedyś była Kuchnie Mistrza Jana naprzeciwko UR za sklepem car Audio mieli super jedzenie i nie drogie ale przyszedł obrót oraz sukces to powoli ale cierpiała na tym jakość. Takie lokale jak wspomniałeś lend, chce odnajdywać i promować w swoim blogu a później w przewodniku

Komentarz

• westwi78
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2940

westwi78, No nie mów mi że ci tam smakowało,
                                            nawet bardzo, z tym że to było z 8-9 lat temu Jadłem tak dużo, często i na trzeźwo Ale tylko orientalne żarcie, golonki w barze dobrej to jeszcze nie jadłem

Komentarz

• Eidos71
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2050
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zainspirowany ostatnią powtórką TVN-owskiego programu o ratowaniu restauracji :-) próbuję dzisiaj zrobić kartacze... Roboty sporo, a jaki będzie wynik...? Posmakujemy - przekonamy się :diabelski_usmiech
                                              Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                              MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• djczas
                                                RS
                                                • 2005
                                                • 9612

Eidos71, zrób dokumentacje i podaj przepis

Komentarz

• Eidos71
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2050
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Porażka... Tzn. farsz wyszedł ok, sosik zasmażany również, ale ciasto... Muszę jeszcze popracować nad ciastem i/lub czasem gotowania, bo generalnie potrawa zajefajna i baaardzo sycąca :-) Ale ciasto wyszło mi zbyt ciemne i - po ugotowaniu - zbyt rozpadające się i jakby trochę wodniste... Jak już opracuję cały przepis tak, abym był pewien, że potrawa wyjdzie "lodzio-miodzio", wtedy wrzucę go tutaj :-)
                                                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

Pracuję...