Zapraszam po ciekawe pomysły do jedzenia

Zwiń
X
 
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mebel
    Ambiente
    • 2005
    • 155

    Zapraszam po ciekawe pomysły do jedzenia

    Powtórzę moją wcześniejszą wypowiedź:
    jeśli szafa pokazuje, to czujnik jest sprawny...
    Pozostaje znaleźć inną przyczynę... np. zegary podmienić :wink:
    Bynajmniej ja w ten sposób sprawdziłem...
    Tylko pozostaje problem z IMMOBILIZEREM, ale z wyłączonym silnikiem ale z włączonym zapłonem! też pokazuje prędkość... :diabelski_usmiech
    0
    tak
    0%
    0
    nie
    0%
    0
    średnio to lubię
    0%
    0
    mam beduina który za mnie gotuje :P
    0%
    0
  • djczas
    RS
    • 2005
    • 9612

    #2
    Zapraszam po ciekawe pomysły do jedzenia

    Święta zapasem tak więc zapraszam na mojego bloga

    djgotuje
    Portal o jedzeniu i nie tylko o wszystkim związanym z kuchnią, gastronomia i jedzeniem . Zawsze jest na tyle czasu aby sobie coś ugotować,zrobić do jedzenia a nie truć się na mieście., lub na dowóz. A...


    znajdziecie wiele inspiracji opisów lokali jak i przepisów nie tylko świątecznych
    Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.
    Załączone pliki

    Komentarz

    • abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

      #3
      djczas, jeszcze jednej odpowiedzi brakuje
      lubię gotować, ale bardzo rzadko robię to, czyli tak jak ja :P

      Komentarz

      • djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

        #4
        abstinent, odpowiedź tak jest uniwersalna

        Komentarz

        • kytutr
          Rider
          • 2011
          • 327

          #5
          djczas, widzę że masz bloga z podobnej branży co ja :-) Przepis na tradycyjny barszcz chwycił mnie za serce. Oczywiście subskrybowałem sobie Twój blog w moim czytniku RSS.

          Pozdrawiam,
          Kytutr
          korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

          Komentarz

          • djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

            #6
            kytutr, miło mi zapisałem sobie twój przewodnik po jedzeniu w moich ulubionych stronach ponieważ nie używam rss
            Pozdrawiam
            DJ Gotuje aka DJ Czas

            a resztę zapraszam bo warto na oba blogi mój i Kytutr

            Komentarz

            • mane
              Drive
              • 2008
              • 72

              #7
              Re: Zapraszam po ciekawe pomysły do jedzenia

              Zamieszczone przez djczas
              znajdziecie wiele inspiracji opisów lokali jak i przepisów nie tylko świątecznych
              https://www.facebook.com/DJGotuje
              djczas, to może opisał byś również jakieś lokale z regionu pienińskiego, tak by człowiek wiedział gdzie może smacznie i bezpiecznie pobiesiadować. Dla mnie z tego regionu, jak do tej pory, jedynym pewniakiem jest pizza u Hamerskiego w Szczawnicy, a byłem już naprawdę w wielu tamtejszych miejscach w okresie ostatnich dziesięciu lat.

              Nie chciałbym tylko, abyś miał w przyszłość u siebie jakieś kłopoty z wyjściem "na miasto".

              Komentarz

              • Karql
                L&K
                • 2010
                • 1124

                #8
                djczas, chodzi za mną dobry stek

                Mógłbyś dla mnie przygotować przepis na takowe cudo i ewentualnie orientujesz się gdzie w Krakowie można kupić dobrą wołowinę, bo to w tym wypadku jest najważniejsze.

                Ten zakup będzie chyba najtrudniejszą sprawą, bo wszędzie są krowy mleczne, które się zestarzały i trafiły do ubojni. Tutaj podobno mięso daje radę: http://befsztyk.pl/ ale nie wiem jak to jest z zamawianiem

                Z góry dzięki
                Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

                -> MOJA SKODA <-

                Komentarz

                • rafs
                  Drive
                  • 2006
                  • 92

                  #9
                  Re: Zapraszam po ciekawe pomysły do jedzenia

                  Zamieszczone przez mane
                  Zamieszczone przez djczas
                  znajdziecie wiele inspiracji opisów lokali jak i przepisów nie tylko świątecznych
                  https://www.facebook.com/DJGotuje
                  djczas, to może opisał byś również jakieś lokale z regionu pienińskiego, tak by człowiek wiedział gdzie może smacznie i bezpiecznie pobiesiadować. Dla mnie z tego regionu, jak do tej pory, jedynym pewniakiem jest pizza u Hamerskiego w Szczawnicy, a byłem już naprawdę w wielu tamtejszych miejscach w okresie ostatnich dziesięciu lat.

                  Nie chciałbym tylko, abyś miał w przyszłość u siebie jakieś kłopoty z wyjściem "na miasto".
                  Toscana - byłem tam, zamówiłem LOMO i nie dało się zjeść.
                  OCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
                  OCTAVIA II 1.9TDI - 2007 - Rozbita, sprzedana
                  OCTAVIA II FL 1.9 TDI 4x4 - 2009

                  Komentarz

                  • djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

                    #10
                    Karql, w Krakowie to nie wiem ale jak dobrze pamiętam dobrej klasy mięso mieli w Bomi na Zakopiance do tego w tym bomi można kupic specjalną mieszankę ziołową firmy Milerb, tylko delikatnie z tą mieszanką bo to silnie skoncentrowane zila naturalne zakonserwowane w soli morskiej i oliwie.

                    rafs, Toscana sie opuściła kiedyś lomo było bardzo smaczne i bardziej dbano jakość dziś nie wiem co sie tam dzieje bo świeci pustkami takie czasy

                    Komentarz

                    • Karql
                      L&K
                      • 2010
                      • 1124

                      #11
                      Zamieszczone przez djczas
                      Karql, w Krakowie to nie wiem ale jak dobrze pamiętam dobrej klasy mięso mieli w Bomi na Zakopiance do tego w tym bomi można kupic specjalną mieszankę ziołową firmy Milerb, tylko delikatnie z tą mieszanką bo to silnie skoncentrowane zila naturalne zakonserwowane w soli morskiej i oliwie.
                      Dzięki, a jakiś sprawdzony przepis posiadasz, bo jest trochę patentów na to?
                      Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                      Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

                      -> MOJA SKODA <-

                      Komentarz

                      • djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

                        #12
                        Karql, Mam ale ciężko mi go zaprezentować bo musiałbym pokazać na żywa polega to na metodzie palpacyjnej czyli dotykanie długimi palcami mięśnia który jest pod kciukiem i wtedy mam krwisty jak dotkniesz mięsa i będzie sie uginało jak palec wskazujący o ten mięsień wtedy mięso jest miękkie
                        a jak jest jak najmniejszy palec czyli twarde to jest mocno wypieczone prawie podeszwa
                        Co do marynaty to właśnie Milerb ma w swojej ofercie gotową marynatę ziołową która jest bez konserwantów a po otwarciu słoiczka trzeba go zużyć w ciągu 3 tygodni i przechowywać w lodówce inaczej jest do wyrzucenia zobaczymy jak z tą firmą będzie dalej ale te zioła zdobywają coraz więcej nagród na targach gastronomicznych w Polsce.

                        Jak sie odkuje finansowo to przepis na steka i sposób wykonania pojawi sie na moim blogu w przyszłości pojawią się filmy How to

                        Komentarz

                        • mane
                          Drive
                          • 2008
                          • 72

                          #13
                          Zamieszczone przez djczas
                          Toscana sie opuściła kiedyś lomo było bardzo smaczne i bardziej dbano jakość dziś nie wiem co sie tam dzieje bo świeci pustkami takie czasy
                          No to odpadło mi ostatnie miejsce.

                          Komentarz

                          • rafs
                            Drive
                            • 2006
                            • 92

                            #14
                            Ogólnie w Szczawnicy ciężko coś polecić, niestety.
                            OCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
                            OCTAVIA II 1.9TDI - 2007 - Rozbita, sprzedana
                            OCTAVIA II FL 1.9 TDI 4x4 - 2009

                            Komentarz

                            • djczas
                              RS
                              • 2005
                              • 9612

                              #15
                              nie tylko w Szczawnicy u mnie w Krościenku także nie wiem co sie dzieje z knajpami, wszyscy jadą na dawnej marce a podają gówno nie dalej jak wczoraj wstydziłem się z znajomego bo poleciłem jego lokal innemu znajomemu który jest właścicielem 3 Restauracji gdzie mają najwyższą jakość, Najlepszy lokal Sushi w Krakowie i Kuchnia Japońska w stylu Fusion, a podali mu ziemniaki opiekane mrożonkę McCaina
                              ogólnie w górach jest kiepsko z żarciem i z roku na rok coraz gorzej

                              Komentarz

                              • lend
                                Rider
                                • 2007
                                • 463

                                #16
                                Zamieszczone przez djczas
                                ogólnie w górach jest kiepsko z żarciem i z roku na rok coraz gorzej
                                Chyba nie tylko w górach tylko wszędzie tak jest. Ostatnio po bardzo długiej przerwie zachciało mi się zwykłej shaormy i dostałem mało , średniej jakości za wyższą cenę niż kiedyś.
                                MÓJ SZKODNIK

                                Komentarz

                                • mane
                                  Drive
                                  • 2008
                                  • 72

                                  #17
                                  No to będę musiał poszukać po drugiej stronie granicy.

                                  Komentarz

                                  • djczas
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 9612

                                    #18
                                    mane, tam też może być ciężko bo ceny w €€€€€ :diabelski_usmiech

                                    [ Dodano: Pią 30 Gru, 11 20:14 ]
                                    lend, zgadza się coraz mniej jest knajp restauracji i barów gdzie można dobrze zjeść a wine za to ponosi między innymi gruba bufetowa co sie nie zna na knajpach i na nazwisku byłego męża jedzie
                                    Chłopskie Jadło jak było Kościszki to trzymało poziom jak jest AmRest-u siada jakość i to bardzo
                                    Kościuszko jeszcze ma kilka knajp gdzie można dobrze zjeść w Krakowie ale w miejscowościach turystycznych podają największe g... i każą za to sobie słono płacić.

                                    Dlatego między innymi powstał mój blog który w najbliższym roku 2012 zmieni sie w przewodnik

                                    Komentarz

                                    • lend
                                      Rider
                                      • 2007
                                      • 463

                                      #19
                                      djczas, powiem Ci , że ja np w Łodzi znalazłem - i chyba jest tego coraz więcej - tzw domowe obiady.
                                      Lokal kilka m/kw wystrój tani ale schludny,za ladą nie panienka z tipsami ale tak pospolita polska babcia miła,uśmiechnięta , w kuchni jakby jej koleżanki.
                                      Podawane szybko,smacznie i nie drogo 15-18 zł za zupkę i drugie danie w sam raz na szybki obiadek w pracy.
                                      Co więcej nie podjeżdża "pudliszkami" z tesco tylko ciepłą patelnią.
                                      Czasami nie ma jak się tam dostać, znam 2 takie miejsca w mojej okolicy.W jednym z nich kotlet devolay był wielkości piłki do rugby
                                      MÓJ SZKODNIK

                                      Komentarz

                                      • westwi78
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2940

                                        #20
                                        Swego czasu dobrą chińszczyznę dawali w Zakopcu w "Kurczaku" na Nowotarskiej

                                        Komentarz

                                        • djczas
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 9612

                                          #21
                                          westwi78, No nie mów mi że ci tam smakowało, może byłeś w stanie wskazującym że ci jest to obojętne bo ja mam tam zakaz wstępu po tym jak szef kuchni "uciekał prze golonką w mojej ręce " a na poważnie dostałem tam barszcz czerwony knorra zakrapiane octem plus uszka mrożone po myśliwsku polowałem na jakieś nadzienie i golonko którym można było gwoździe przybijać, kolega dostał tam coś co przypominało danie z ryżu po wietnamsku ale daleko mu do dania było w sumie nie zapłaciliśmy za posiłek bo go sie nie dało zjeść. Pikanterii dodaje fakt że kolega jest kucharzem a drugi to Japończyk który z nami pracował.
                                          westwi78, mam nadzieje że nie obrazisz sie na mnie za to co napisałem

                                          lend, masz racje są takie lokale w Krakowie kiedyś była Kuchnie Mistrza Jana naprzeciwko UR za sklepem car Audio mieli super jedzenie i nie drogie ale przyszedł obrót oraz sukces to powoli ale cierpiała na tym jakość. Takie lokale jak wspomniałeś lend, chce odnajdywać i promować w swoim blogu a później w przewodniku

                                          Komentarz

                                          • westwi78
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2940

                                            #22
                                            Zamieszczone przez djczas
                                            westwi78, No nie mów mi że ci tam smakowało,
                                            nawet bardzo, z tym że to było z 8-9 lat temu Jadłem tak dużo, często i na trzeźwo Ale tylko orientalne żarcie, golonki w barze dobrej to jeszcze nie jadłem

                                            Komentarz

                                            • Eidos71
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2050
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

                                              #23
                                              Zainspirowany ostatnią powtórką TVN-owskiego programu o ratowaniu restauracji :-) próbuję dzisiaj zrobić kartacze... Roboty sporo, a jaki będzie wynik...? Posmakujemy - przekonamy się :diabelski_usmiech
                                              Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                              MOJA FURKA

                                              Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

                                              Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

                                              Komentarz

                                              • djczas
                                                RS
                                                • 2005
                                                • 9612

                                                #24
                                                Eidos71, zrób dokumentacje i podaj przepis

                                                Komentarz

                                                • Eidos71
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2050
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

                                                  #25
                                                  Porażka... Tzn. farsz wyszedł ok, sosik zasmażany również, ale ciasto... Muszę jeszcze popracować nad ciastem i/lub czasem gotowania, bo generalnie potrawa zajefajna i baaardzo sycąca :-) Ale ciasto wyszło mi zbyt ciemne i - po ugotowaniu - zbyt rozpadające się i jakby trochę wodniste... Jak już opracuję cały przepis tak, abym był pewien, że potrawa wyjdzie "lodzio-miodzio", wtedy wrzucę go tutaj :-)
                                                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                                  MOJA FURKA

                                                  Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

                                                  Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

                                                  Komentarz

                                                  Pracuję...