mam 16stki tomasony z zimówkami także na nich w razie czego wystawie fure :wink:
Kolega z OCP
Zwiń
X
-
A wiecie kto to jest dokładnie ten poszkodowany Hubert? Znacie jego nick? Bo auto ma wlepę, to znaczy, że raczej nawiedzał forum nasze często. Szukałem po nickach,ale nie chce strzelać , bo jest paru Hubertów. Jeszcze nie wiadomo jak stary jest ten materiał o nim. Ale jakiś ślad powinien na forum być.
Serdecznie mu współczuje wypadku, ale dobrze ,że żyje
Komentarz
-
-
I oczywiscie jak zwykle "predkosc jest glowna przyczyna wypadkow". Dowalmy wieksze mandaty, pakujmy do wiezienia za predkosc. Bo przeciez na zachodzie sa wieksze kary...
Tylko na tym "zachodzie" sa takie drogi, ze w godzine przejezdza sie srednio ponad 100 km, podczas gdy u nas 70 km (o ile nie musimy przejechac przez miasto). A i nie wiem czy jakby jechac idealnie przepisowo i stosowac sie do znakow to by nie wyszlo jeszcze mniej.
Tylko na tym "zachodzie" jadac droga krajowa nie trafiamy na male miesciny z terenem zabudowanym, nie mamy okazji spotkac ciagnika czy innych maszyn rolniczych jadacych w porywach 30 km/h, dobrze jak chociaz oswietlone sa jakos.
Jesli jadac srednio przepisowo droga do Gdanska z Warszawy zajmuje ~4,5h a do Zakopanego ponad 6h, do Szczecina tez miedzy 5, a 6 h to jakby jechac przepisowo to co, trzeba nocleg po drodze wykupowac i nocowac? To jest najwiekszy problem i tylko to powoduje, ze ludzie sie spiesza.
Szkoda kazdej ofiary wypadku...
gieniug66, ja na przykład mimo braku powaznego wypadku jednak staram sie uswiadamiac sobie, ze to moze mnie spotkac jesli bede jezdzil zbyt brawurowo. Z roku na rok, jezdze coraz spokojniej i mniej sie spiesze. Ale wciaz w trasie trzeba naginac przepisy i myslec za drogowcow. Ile jest zle pooznaczanych "przerywanych" o niedostatecznej widocznosci, zbyt krotkich, przed zakretem, przed skrzyzowaniem. Ile zle wykonanych odwodnien, sliskich pasow itd. etc. Kazdy kto jezdzi nieco wiecej to wie...Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Jeżeli to jest ten wypadek na Płowieckiej to on był jakieś 5 lat temu :roll:
a Hubert nie tyle czekał 2h na pomoc co "Pan Konował" się popisał swoimi zdolnosciami i wiedzą stwierdzając zgon bez dokładnych badań
w sumie życie mu uratował policjant który zauważył,że on jeszcze zyjeNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
ja powiem tak żę podziwiam HubertN bo to o nim mowa w tym materiale z czarno na białym za wole życia za upór miło było go zobaczyć żę próbuje dojść do zdrowia i walczy wbrew pozorom na mnie to podziałało pozytywnie
TRZYMAJ SIĘ HUBERT
Brawa dla policjanta za to żę sie z orientował i nie było za późno uratował chłopakowi życie wielki Szacun dla niego i innych policjantów Którzy trzymają sie zasady Służyć i Chronić a nie są żywymi skarbonkami skarbu państwa
a materiał ogólnie dający do myślenia i bardzo smutny
Jak czytam inne fora to pełno na nich nekrologów klubowiczów póki co na naszym forum jeszcze nikt nie umarł i oby bilans zerowy utrzymywał sie jak najdłużej
Komentarz
-
-
cos byl jakis temat na forum z tym wypadkiem , kolega niezle sie pokiereszowal, ktos od nas z forum (ratownik/ honorowy krwiowdawca ??) chyba go odwiedzal.Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Komentarz
-
-
masakra, człowiek nie zna dnia ani godziny kiedy może ulec takiemu wypadkowi :shock:
[ Dodano: Sob 17 Gru, 11 20:10 ]
Zamieszczone przez djczasZamieszczone przez ziutsaneOCP jest jak wielka rodzina...superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Ciężko w takich momentach coś powiedzieć...... ale człowiek nie zna dnia ani godziny...... Ja osobiście nie jestem zwolennikiem mocy i prędkości, jeżdżę wolno 100/90 km/h ale uwierzcie mi że ta prędkość mi pomogła, jak bym jechał szybciej to..... Kiedyś mój kolega powiedział: "Ze jak się zabić się, to tylko samemu" i niestety parę miesięcy później..... Wydaje mi się że musimy się szanować na drodze !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981WIELKIBONGO, a na forum jest jakiś temat o jego aucie sprzed tych paru lat? jakiś ślad został?
nawet chyba ktos Go odwiedzał
ale nie wiem gdzie go teraz szukać
a tak jako ciekawostka przyrodnicza-Konował dalej leczy i pracuje w pogotowiu zdaje sie w LegionowieNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
No cóż panowie, pewnie każdemu z nas zdarzyło się nie raz za kółkiem zrobić coś co było nieodpowiedzialne i głupie. Miejmy nadzieję tylko, że pójdziemy po rozum do głowy zanim będzie za późno.------------------------------------------------------
1.9 TDI 110 KM SLX /2000r Srebrny Hatchback
President Johnny II na pokładzie
Komentarz
-
Komentarz