autko do miasta do 5000zł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szahi
    Classic
    • 2008
    • 10

Bardzo dziękuję, wiem teraz czego szukać.

Sterownik zakupiony, założony, działa, jeszcze raz dziękuję za pomoc.
    szahi
  • elemenateur
    Elegance
    • 2007
    • 803

Witam,

mała prośba do Was, potrzebny mi będzie niebawem samochodzik do poruszania się wyłącznie po krótkich trasach po mieście, z małym spalaniem. Czy możecie Panowie coś polecić? Ma służyć dostawom części do klientów, szybkim dojazdom do hurtowni etc.
    Silnik diesla choć w moim przypadku korzystniejszy, chyba z uwagi na wolniejsze rozgrzewanie się odpada.
    Macie jakieś propozycje?
    Limit pieniążków 5000zł!

moja propozycja
    to ten swifcik

do wzięcia za równo 5000zł

Proszę Was o pomoc.

Komentarz

• ahmed799
      RS
      • 2009
      • 6871
      • Ford

Ciekawe czy przebieg jest w nim ori bo w tych autach licznik kończył się na 99999 km i zaczynał liczyć od zera. Auto do miasta może i dobre ale ja bym na Twoim miejscu rozejrzał się jeszcze za Seatem Arosa.
      np taki http://otomoto.pl/seat-arosa-zarejes...C21769808.html

филип
      Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• witachu
        L&K
        • 2011
        • 1319

jak dla mnie to takie Suzuki to dobry trop, tania eksploatacja, sporo części, łatwe w naprawie, aczkolwiek niezawodne - stara Japońska niezawodność mało pali a przy silniku 1.3 ponoć i hula galancie
        OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
        (znajdź również na fb)

Komentarz

• Dzida
          RS
          • 2006
          • 2253

Fela 1.3/1.6, no chyba że pójdziesz w Daewoo, to chyba nie ma tańszego serwisu/części.

EDIT: moja przyszła bratowa ma takiego Swifta z gazem. Problemów nie ma ale nie jedzie kompletnie. . .

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

Seicento VAN 1.1 , tani, prosty, zapierdziela
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• elemenateur
              Elegance
              • 2007
              • 803

Fela 1.3/1.6, no chyba że pójdziesz w Daewoo, to chyba nie ma tańszego serwisu/części.

EDIT: moja przyszła bratowa ma takiego Swifta z gazem. Problemów nie ma ale nie jedzie kompletnie. . .

autko nie musi jechać, nawet chyba lepiej by nie jechało bo takim pudełkiem jak nie daj Boże kierowca się rozpierdzieli to będą drzazgi a mi 2 stłuczki w tym miesiącu starczą

od seicento zdecydowanie bardziej wolałbym swifta, za sejem przemawia jedno - van

Komentarz

• PieTrzaK
                L&K
                • 2009
                • 1323
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Dzida
                no chyba że pójdziesz w Daewoo, to chyba nie ma tańszego serwisu/części.
                Ale pali po cholerze :wink:
                Chyba, że mówimy o Tico.

Komentarz

• witachu
                  L&K
                  • 2011
                  • 1319

Zamieszczone przez Dzida
                  moja przyszła bratowa ma takiego Swifta z gazem. Problemów nie ma ale nie jedzie kompletnie. . .
                  ten mniejszy moze nie ale 1.3 daje nieźle jak na siliniczek, poza tym waga nie duza wiec do sprawnego poruszania się po mieście moim zdaniem wystarczy w porównaniu do Tico czy punto
                  OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                  (znajdź również na fb)

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2009
                    • 10918
                    • Fiat

elemenateur, a może moją corsę chcesz? cena do negocjacji oczywiście dla klubowicza

[ Dodano: Nie 18 Gru, 11 23:39 ]
                    Enriquez, seie niestety się psują często, wiem bo miałem 1.1 z vanny przerobionego i pali sporawo.

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Zamieszczone przez elemenateur
                      Ma służyć dostawom części do klientów, szybkim dojazdom do hurtowni etc.
                      Jesli tak to widzę własciwie tylko jedno sensowne rozwiązanie, a jest nim ... Fiat Seicento VAN. Auto proste, tanie w eksploatacji i łatwe do zakupu z pewnego źródła.
                      Czarny Elegance

Komentarz

• loponez
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 196

Serio pomyśl nad jakąś Corsą, tanie w zakupie i tanie w utrzymaniu, do groma gratów używanych i nowych w zamiennikach. Jednocześnie w miarę spora w środku i bagażnika też ma jak na takie małe auto.
                        Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                        nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9943
                          • Ford

A ja kolejny raz zaproponuję do miasta Matiza - jeżdziłem taką pchłą przez rok i lepszego auta do miasta nie potrafię znaleźć: zwrotne toto, ma fajną wysoką (jak w VANie) pozycję za kółkiem, ma niespodziewanie dużo miejsca, nie rdzewieje (przynajmniej mój 7-latek nie rdzewiał).
                          Adam... Używam:
                          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• maymer
                            Elegance
                            • 2010
                            • 839

Popieram pomysł Agamka mieliśmy takiego w domu przez 9 lat. Bardzo wdzięczne autko, części tanie ze spalaniem nie wypowiem się bo to dużo zależy od nogi kierowcy. Z rdzą też bywa bardzo różnie, nasz miał małego purchla na lewym tylnym nadkolu a widziałem młodsze dużo bardziej skorodowane. No i jeśli sej może być VAN, to nadmienię, że takie coś jak Matiz VAN również w przyrodzie występuje i ma 5 drzwi

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9943
                              • Ford

maymer, Matiz pali niemało, bo mi palił raptem niecały litr mniej, niż O1-ki i T25... Ale ja cholernie lubiłem tą pchłę - strasznie fajnie mi się nią pomykało po Warszawie Szczególnym sentymentem dazę fotele zupełnie nietrzymające na boki i miękkie zawieszenie niedajace żadnej przyjemności z jazdy w łukach na przejazdach tramwajowych przy prędkościach niewiele wiekszych niż 60km/h...
                              Aha, no i warto szukać odmiany LIFE - ona wygląda już jak Joy i TOP (lakierowane zderzaki, pełna "tapicerka" drzwi, zegar na desce), a nie ma ich awaryjnego wyposażenia (elektryki, wspomagania, poduszek i ABS-u) :diabelski_usmiech
                              Adam... Używam:
                              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• sew1981
                                RS
                                S_OCP MemberModeratoRS
                                • 2009
                                • 10918
                                • Fiat

Plusem corsy jest silnik 1.0 3 cylindry ecotec (na łańcuszku), który jest cichy (o dziwo jak na 3 garnki, cichszy niż w matizie np) i mało pali. Odradzam silnik 1.2 (przestarzały i słabszy niż 1.0) oraz niewiele mocniejszy 1.4 - oba dużo więcej palą i tu już trzeba by gaz pchać. Normalna eksploatacja i poruszanie się 1.0 wymaga nie więcej niż 6l paliwa w mieście i 5l paliwa w trasie. Można oczywiście niżej zejść.
                                Jeździłem Matizem, Corsą nawet parę lat starszą jeździ się bardziej cywilizowanie (w sposób zbliżony do większych aut) i jest dużo cichsza w środku. Lepsze wykonanie.

Komentarz

• Big
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 6389

Zamieszczone przez Agamek12
                                  A ja kolejny raz zaproponuję do miasta Matiza
                                  też bardzo dobry pomysł.
                                  Czarny Elegance

Komentarz

• tomikt
                                    Rider
                                    • 2007
                                    • 391

jak dla mnie pytanie podstawowe - czy odliczasz VAT z paliwa bo to właśnie dalby ci VAN.
                                    nawet jak dzisiaj nie odliczasz to może już za kwartał się okaże że jednak tak....
                                    ech...
                                    TomikT

Komentarz

• kazik4x4
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2728

A moze Opel Combo?
                                      Mechanika wspomnianej Corsy, skrzynia dosyć duża, wchodzi EPAL, odliczenie paliwa bo to dostawczak itp.

Komentarz

• sew1981
                                        RS
                                        S_OCP MemberModeratoRS
                                        • 2009
                                        • 10918
                                        • Fiat

kazik4x4, też może być, ale wtedy to już isuzowski 1.7 diesel , bo 1.4 benzyna to chlapnie jeszcze więcej niż w zwykłej corsie.

Komentarz

• elemenateur
                                          Elegance
                                          • 2007
                                          • 803

vat odliczam ale od klekotów w firmie, klekot jednak na tak krótkich dystansach się nie sprawdzi.
                                          LPG tez raczej nie będzie miało czasu się przełączyć więc mały oszczędny benzyniak byłby najbardziej wskazany.

corsę już miałem i byłem zadowolony ale to chyba zbyt delikatne autko do takiej roli.

matiz jakoś mi nie podchodzi ale może to dlatego że mam z nim jakieś śmiechowe skojarzenia, może walory użytkowe wzięłyby górę nad tym jak się prezentuje.

Narazie najbardziej jestem za swifciakiem, mam wielu znajomych którzy mówią wyłącznie o wymianach oleju opon i filtrów i jeżdzą.

Komentarz

• yellow_car
                                            Drive
                                            • 2010
                                            • 40

Zamieszczone przez elemenateur
                                            vat odliczam ale od klekotów w firmie, klekot jednak na tak krótkich dystansach się nie sprawdzi.
                                            LPG tez raczej nie będzie miało czasu się przełączyć więc mały oszczędny benzyniak byłby najbardziej wskazany.

corsę już miałem i byłem zadowolony ale to chyba zbyt delikatne autko do takiej roli.

matiz jakoś mi nie podchodzi ale może to dlatego że mam z nim jakieś śmiechowe skojarzenia, może walory użytkowe wzięłyby górę nad tym jak się prezentuje.

Narazie najbardziej jestem za swifciakiem, mam wielu znajomych którzy mówią wyłącznie o wymianach oleju opon i filtrów i jeżdzą.
                                            Miałem kiedyś SWIFT'a od nowości ... pośmigałem 99.000 przez 4 lata. Złego słowa na temat silnika nie powiem ... ale rdza to go tak wpierniczała, że aż huk szedł. Minusem SWIFT'ów Made in Hungary było właśnie bardzo kiepskie zabezpieczenie antykorozyjne.

Moje żona pomyka teraz Matizem (golas FRIEND). Rocznik 2002 grudzień, kupiony 2 lata temu od znajomego ... świetna furka ... tania w eksploatacji jak nie wiem co ... abstrachując od niewielkiego przebiegu (teraz ma 88.500) to nic się nie dzieje. Co więcej ... egzemplarz nie bity, nie naprawiany blacharsko i lakierniczo. Brak jakiejkolwiek rdzy ... czyli można.
                                            Pozdrawiam,
                                            yellow_car

Komentarz

• phrix
                                              L&K
                                              • 2007
                                              • 1000
                                              • Audi
                                              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Moim zdaniem Corsa i Swift się nadadzą, chociaż gdybym to ja kupował to padło by na Lupo. Lepiej trzyma wartość i na spalaniu się zwróci.
                                              Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• elemenateur
                                                Elegance
                                                • 2007
                                                • 803

Zamieszczone przez yellow_car
                                                elemenateur napisał/a:

Miałem kiedyś SWIFT'a od nowości ... pośmigałem 99.000 przez 4 lata. Złego słowa na temat silnika nie powiem ... ale rdza to go tak wpierniczała, że aż huk szedł. Minusem SWIFT'ów Made in Hungary było właśnie bardzo kiepskie zabezpieczenie antykorozyjne.

Moje żona pomyka teraz Matizem (golas FRIEND). Rocznik 2002 grudzień, kupiony 2 lata temu od znajomego ... świetna furka ... tania w eksploatacji jak nie wiem co ... abstrachując od niewielkiego przebiegu (teraz ma 88.500) to nic się nie dzieje. Co więcej ... egzemplarz nie bity, nie naprawiany blacharsko i lakierniczo. Brak jakiejkolwiek rdzy ... czyli można.
                                                no właśnie, to że golas to absolutnie mi nie przeszkadza, jak chce wygody wsiadam do innego autka, to miejskie pierdzidło ma być. Myślałem jeszcze o polo tak 95 rok z gazem ale to chyba się już będzie sypać o wiele więcej niż wspomniany swift.

Komentarz

• sew1981
                                                  RS
                                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                                  • 2009
                                                  • 10918
                                                  • Fiat

elemenateur, moim zdaniem swift lub corsa, za polo się przepłaca. W tym samym roczniku corsa będzie tańsza, a swift nawet młodszy. Kolega miał swifta, bezawaryjne miejskie jeździdło, podobnie jak corsa. Co do delikatności podobne to do corsy, oba to raczej wozy które się nie posypią. Mi poprostu estetycznie bardziej leży corsa i chyba części ciut tańsze będą jak coś, bo swift to jednak japoniec. Ale oba auta godne uwagi do takiego celu. Jak nie chcesz gazować, to bierz koniecznie corse 1.0 12v - ta najmniej pali, a swifta też wtedy lepiej 1.0 a nie 1.3.

Komentarz

Pracuję...