Cześć Wam.
Potrzebuję na już opinie na temat tego samochodu. Wersja poliftowa, czyli rocznik z zakresu 1998 - 2002. Posiadam już jednego Nissana w domu i jest on niezawodny i wiele mogę o nim powiedzieć, ale to jest Almera, a nie Primera. Chodzi mi głównie o sprawy serwisowe - czy auto posiada jakieś wady techniczne, czy ulega masowo jakimś awariom i czy jednostka 1.8 114km to jest ta sama jednostka, którą mam w Almerze z 2003 roku?
Potrzebuję też opinii o silniku 2.0 TD 90km, bo za cholerę nigdy o nim nie słyszałem. Będę wdzięczny za wszelką pomoc!
Bardzo rzadki silnik... o części będzie ciężko. Wtrysk pośredni, brak intercoolera, średnio usterkowy, pali nie mało, 15 sekund do setki. Japońce w dieslach były wtedy bardzo z tyłu.
Mój ojciec miał P11 z 2002 roku. Bardzo sobie ją chwalił. W końcu zmienił na Vectrę. Z tego co wiem, to przez 2 lata gdy nią jeździł, to lał tylko benzynę i oczywiście jakieś eksploatacyjne rzeczy zmieniał typu klocki ...
Od siebie dodam, że uwaliłem mu spryskiwacz karcherem z tyłu na klapie to chyba tyle ...
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz