Zamieszczone przez Agamek12
Pytanie o Windows 7
Zwiń
X
-
Pytanie o Windows 7
Tagi: Brak
-
-
Pytanie o Windows 7
od soboty stałem się posiadaczem nowego laptopa na którym jest system widnows 7 hp 64 bit. wyswietla mi się monit abym zrobił kopię zapasową systemu. pierwsze pytanie jak to się robi i ile moze zając miejsca taka kopia? dodam ze nie zainstalowałem jeszcze zadnych programów itp jest sam system ze sterownikami itd i nic poza tym.
Drugie pytanie czy to narzędzie systemowe za pomoca którego moge to zrobić jest dobre czy lepiej zrobić to jakimś innym programem. jesli tak to jakim, i jak to się robi?
jak jest z dostępnością programów na ten system, wyczytałem w internecie ze niektóre programy nie działają na tym systemie. do tej pory pracowałem na widnows XP dlatego przesiadka na nowy system powoduje że jestem troche zagubiony i musze się nauczyć obsługi nowego systemu.
prosze o pomoc i porady. oczywiście szukam tez informacji w internecie ale pomyslałem ze tu też czegoś od znawcow sie dowiem ciekawego
z góry dzieki za wyrozumiałość oraz pomocOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
-
-
Jaka masz dystrybucje tego win7?
Jesli proffesional, ultimate, enterprise to jest mozliwosc zainstalowania (darmowego, legalnego) tzw. XP MODE. Wtedy to co nie dziala na win7 dziala na xp
Kopia zapasowa: start, panel sterowania, system i zabezpieczenia, kopia zapasowa, wykonaj kopieVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bradleyKopia zapasowa: start, panel sterowania, system i zabezpieczenia, kopia zapasowa, wykonaj kopie
Zamieszczone przez witachujak jest z dostępnością programów na ten system, wyczytałem w internecie ze niektóre programy nie działają na tym systemie. do tej pory pracowałem na widnows XP
Tak więc raczej nie powinno to być problemem dla Ciebie, chyba że korzystasz z jakiś specjalistycznych starych programów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bradleyJaka masz dystrybucje tego win7
?Zamieszczone przez nrenechyba że korzystasz z jakiś specjalistycznych starych programównic z tych rzeczy, wywnioskowałem to po opiniach w internecie. ale sam jeszcze nic nie instalowałem wiec nie wiem jak to jest, mam nadzieje że problemów nie będzie
OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nreneZamieszczone przez bradleyKopia zapasowa: start, panel sterowania, system i zabezpieczenia, kopia zapasowa, wykonaj kopie
Zamieszczone przez witachujak jest z dostępnością programów na ten system, wyczytałem w internecie ze niektóre programy nie działają na tym systemie. do tej pory pracowałem na widnows XP
Tak więc raczej nie powinno to być problemem dla Ciebie, chyba że korzystasz z jakiś specjalistycznych starych programów.
Osobiście korzystam z Acronis w wersji 11 robię 2 obrazy. 1 goły system i 2 praktycznie full wypas. W razie awarii 10 min i system jak nowy (kosmetyczne poprawki)
Nigdy nie korzystałem z tego typu narzędzi jak "kopia zapasowa", mam to wyłączone :!:
Kiedyś korzystałem z Ghosta DOS-owego ale to jeszcze jak systemy na FAT instalowałem.
Instrukcje Acronis 11 mam po polsku więc gdybyś chciał poczytać o możliwościach to daj adres mail a i o samym programie też możemy pomyśleć :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nreneDo tej pory nie trafiłem programu, który by nie działał na nowym systemie, chociażby w trybie zgodności.
Zamieszczone przez witachugdzie moge to sprawdzićVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Komentarz
-
-
bradley, zrobiłem tak jak napisałeś ale nie moge tam nic znaleść o tym co wspomniałes wcześniej ;/Zamieszczone przez bradleyproffesional, ultimate, enterpriseOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bradleynrene napisał/a:
Do tej pory nie trafiłem programu, który by nie działał na nowym systemie, chociażby w trybie zgodności.
np. VCDS, ETKA, AutodataBest ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
Dokladnie pod win7 64bit. Ale to tez zalezy od laptopa bo np. koledze na win7 tez ultimate VCDS dziala. Nawet czytalem temat na rosstechu odnosnie tego problemu i juz w najnowszej wersji vcds ma dzialac na win7 64bit.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bradleyDokladnie pod win7 64bit. Ale to tez zalezy od laptopa bo np. koledze na win7 tez ultimate VCDS dziala. Nawet czytalem temat na rosstechu odnosnie tego problemu i juz w najnowszej wersji vcds ma dzialac na win7 64bit.Best ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
sesik, jakies sztuczki stosowales? U mnie na dwoch kompach z W7x64 nie odpalaja za cholere... Dobrze ze na lapku mam x86. Ale jako ciekawostka - w trybie xp mode na W7x64 odpalaja bez problemuJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
gradek, nie odpalisz tegoWyłącznie w trybie XP.
Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
ja mam win7 i dlugo siedzialem na xp. Obecnie raczej bym nie wrocil do xp. Co do programow-nie zdazyl sie taki, ktory by nie odpalil. VCDSa jedynie blokuje mi antywirus, ale wylaczam go i wszystko ladnie dziala. Wystarczy ustawic zgodnosc z systemem windows xp/milennium SP2/SP3 cos takiego.
Co do kopi zapasowej-mi zajmowala ok. 30gb wiec to wylaczylem bo i tak tego nie potrzebuje.
Komentarz
-
-
Odgrzeje kotleta bo nie będę otwierać nowego tematu.
Kupiłem sobie ASUSA R101
Jest na nim oryginalnie Windows 7. I średnio co parę tygodni pada w nim system( lub cholera wie co z nim się dzieje)
Używam go jedynie w aucie lub jak gdzieś wychodzę czy ogólnie nie za dużo. Daje zamknij komputer normalnie się zamyka .Ale jak chcę go załączyć pojawia się
- system włącz normalnie
- system ( nie pamiętam dokładnie teraz ale mniej więcej coś chce tam naprawiać)
Każda opcja kończy się się tym samym.
Pojawia się po dłuższym czasie okienko na środku ekranu z nagłówkiem : System Recovery Options
I tak w kółko co kilka tygodni...
:roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftBo pewnie przywraca sie kopia zapasowa, ktora jest walnieta.
Przeinstalować wszystko na nowo i tyle - inaczej to będzie ciągle coś :x
Komentarz
-
-
moze daj go de serwisu, moze to byc wina uwalonej kosci pamieci.http://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952
Komentarz
-
-
shok, Ale Ty chyba ciagle korzystasz z jakiegos backupu, a jak ten backup jest zwalony to do usranej smierci bedziesz sobie przywracal ten system.
Ja to widze tak: zdobyc normalna wersje windowsa 7 jaka masz, zainstalowac wszystkie sterowniki, updaty w tym service pack i dopiero wtedy zrobic backup do przywracania. Jesli to nie pomoze to przyczyna padow moze lezec w hardware, ale puki software nie jest pewny to ciezko to drugie IMO zweryfikowac.
Komentarz
-
Komentarz