Jak daleko dojeżdżacie do pracy?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

szkoda, no tak, ale zawsze mogłem się "chwalić", że mieszkam w Radzyminie a pracuję w Będzinie, czyli... mam w jedną stronę 350km :szeroki_usmiech
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• pleban
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 580

Ja mam 30 km w jedną stronę, ale dzienny wyjazd to niekiedy i 800 km
      Nie narzekam, bo auto firmowe i nie jestem kasowany..... jeszcze, bo w następnym tygodniu zakładają mi GPS i różnie się to może ułożyć :?
      była O1 1,6 102 KM
      była O1 1,9 TDI 90 KM
      była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
      był Citroen Berlingo 1,6 HDI
      jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• Hunter
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1655

ja mam około 700-800... metrów co daje jakieś 6-7 minut z buta :wink:
        Zdarzało się, że autem podjeżdżałem, ale w przypadku gdy po pracy było coś do załatwienia na mieście. Teraz raczej cały czas pieszo.

3 lata temu kiedy pracowałem i mieszkałem w innym miejscu - miałem do roboty 300-350 metrów...
        ...nie ma to jak Octavia :drive:
        >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• McGan
          RS
          • 2010
          • 3573
          • Superb III (3V3)

Na uczelnię mam 25km w jedną stronę (no ale to jeno w weekendy). A praca - na razie prowadzę pogotowie komputerowe i jeżdżę do ludzi po mieście - różnie to tam z kilometrami wyjdzie, czasem 30, czasem 5 (traktuję to jako dojazd do pracy, bo pracuję u klienta na miejscu), nie jest źle Ale 30.000 rocznie robię (w zeszłym roku tyle prywatnie przejechałem, gdzie nie używałem jeszcze auta do pracy).
          Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
          Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Hunter
            ja mam około 700-800... metrów co daje jakieś 6-7 minut z buta :wink:
            Zdarzało się, że autem podjeżdżałem, ale w przypadku gdy po pracy było coś do załatwienia na mieście. Teraz raczej cały czas pieszo.

3 lata temu kiedy pracowałem i mieszkałem w innym miejscu - miałem do roboty 300-350 metrów...
            to jesteś chyba rekordzistą bo wydawało mi się że ja mam najbliżej (1500m)
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Sa tacy co wstajac z lozka i sa w pracy
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9935
                • Ford

Maicroft, mój kuzyn ma stację gazową i do "biura" ma może 30m... :szeroki_usmiech
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• dudek_t
                  L&K
                  • 2008
                  • 1421

50km w jedną stronę, 5 dni w tygodniu. Do tej pory cieszyłem się z tego bo pomimo odległości to około 35 minut spokojnej jazdy podczas której można było się zrelaksować ale przy tych cenach paliwa to coraz mniej mi się to podoba. 20000km rocznie na same dojazdy do pracy (wszystko z własnej kieszeni) + wyjazdy prywatne i się zbiera ładna kwota...

Komentarz

• rkb
                    RS
                    • 2008
                    • 2152
                    • Rapid Spaceback (NH1)
                    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

4 km w jedna strone, po drodze mijam 5 świateł, czasem stoje na wszystkich także jakbym jeździł tylko do pracy to bym miał średnia ok 12/100

wiosna/lato śmigam rowerem
                    Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• kazik4x4
                      RS
                      • 2008
                      • 2728

Zamieszczone przez rkb
                      4 km w jedna strone, po drodze mijam 5 świateł, czasem stoje na wszystkich także jakbym jeździł tylko do pracy to bym miał średnia ok 12/100

wiosna/lato śmigam rowerem
                      Tu kolega poruszył dobry temat. Bo może mieć ktoś do pracy 100km dobrej drogi gdzie średnia mu wyjdzie 5,5l/100km i jedzie niewiele ponad godzinę, a może ktoś dojeżdżać codziennie rano z południowych okolic Wawy przez Raszyn i ma do pracy 25km, które jedzie grubo ponad godzinę i wóz mu spali 12l/100km.

Komentarz

• pawulon1971
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 196

ja mam 5 km w jedną stronę a z powrotem 7 bo muszę wjechać do miasta i przedszkole zahaczyć i wtedy jest koszmar bo dojazd do domu zajmuje mi ok.60 minut przez korki
                        Paweł

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez kazik4x4
                          Tu kolega poruszył dobry temat. Bo może mieć ktoś do pracy 100km dobrej drogi gdzie średnia mu wyjdzie 5,5l/100km i jedzie niewiele ponad godzinę, a może ktoś dojeżdżać codziennie rano z południowych okolic Wawy przez Raszyn i ma do pracy 25km, które jedzie grubo ponad godzinę i wóz mu spali 12l/100km.
                          rzeczywiście, te moje 50-58km robię w 45-60minut, jak na Warszawę to moim zdaniem rewelacja
                          saport techniczny baj DGW
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm
                          no i nie ma :-)

Komentarz

• Zorr
                            RS
                            • 2011
                            • 2110

Zamieszczone przez kazik4x4
                            chyba nie o to chodzi ... tj nie o spalanie tylko dystans.
                            nawet w tym przykładzie jeden spali dziennie 2x5,5l czyli 11l a drugi 0,5*12l = 6l.

Ja mam 4km do pracy i po drodze odwożę i odbieram dziecko. Kiedyś chodziłem na nóżkach i/lub jeździłem rowerkiem do i z pracy, no ale z dzieckiem to już nie bardzo.

PS Spalanie od 8.5l do 16.5l średnio koło 11l różnie bywa.
                            Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                            Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• natash
                              RS
                              • 2011
                              • 2599

Zamieszczone przez Zorr
                              Ja mam 4km do pracy i po drodze odwożę i odbieram dziecko. Kiedyś chodziłem na nóżkach i/lub jeździłem rowerkiem do i z pracy, no ale z dzieckiem to już nie bardzo.
                              Ja bym kontynuował, to promuję zdrowy tryb życia od małego, na zachodzie to bardzo, bardzo popularne, polecam np. Holandię!

Komentarz

• macherstudio
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2008
                                • 2378
                                • Mitshibishi
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ho ho to ja mam całe 14 km ale nie zamienię tych paru minut o poranku na 30 min w MPK za nic na świecie, wsiadam odpalam muzyka relaks i płynę .... aż chce się pracować potem
                                www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Zorr
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2110

Zamieszczone przez natash
                                  Zamieszczone przez Zorr
                                  Ja bym kontynuował, to promuję zdrowy tryb życia od małego, na zachodzie to bardzo, bardzo popularne, polecam np. Holandię!
                                  no niestety Wrocław to nie Holandia. Dziękuję bardzo za codzienną poranną jazdę rowerem z dzieckiem po ulicy, której tej jeżdżą TIRy i autobusy.
                                  Bez dziecka to ja sobie mogę jeździć na skróty "po wale" ale z dzieckiem nie ma ani oficjalnych ani nieoficjalnych ścieżek rowerowych.
                                  No i jeszcze kwestia złej aury...

PS Jakbym miał zamienić auto to tylko na jakiś skuter, coś w stylu BMW C1 ale dla dwojga.
                                  Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                  Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

Pracuję...