ja jestem otwartyu na propozycje
Gry edukacyjne dla dzieci online
Zwiń
X
-
Gry edukacyjne dla dzieci online
Witam,
szukam jakichś fajnych i sprawdzonych stron z grami edukacyjnymi dla dzieci w wieku mniej więcej 3-4 lat. Dla przykładu na stronie buliba.pl jest dużo fajnych gier. Czy ktoś z Was mógłby coś sprawdzonego polecić? Najlepiej darmowego, ale jakby coś naprawdę fajnego się trafiło to można zapłacić.
-
-
danonki.plsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Re: Gry edukacyjne dla dzieci online
Zamieszczone przez winni77Witam,
szukam jakichś fajnych i sprawdzonych stron z grami edukacyjnymi dla dzieci w wieku mniej więcej 3-4 lat.
Komentarz
-
-
winni77,
Może ja mam małe doświadczenie, ale 3-4-latek to chyba może edukować się bez komputera.
I moim zdaniem wyjdzie mu to na dobre.
Mój 3,5-latek, to układa puzle, rysuje, koloruje, klei, wycina, lepi z ciastoliny, układa geomag, buduje z duplo i lego itp. Czasem obejrzy bajkę w komp/tv.
I to jest właściwa dla tego wieku edukacja. Z perspektywy informatyka i pedagoga.
Ale to oczywiście moje skromne zdanie.
Komentarz
-
-
poza stronami edu w necie fajny do nauki literek/cyferek jest program minisebran - należy tylko dograć plik z polską wersją językową
jeszcze jeden fajny do rysowania dla dzieci - tux paint. dodatkowo dziecko ma nikłe szanse, aby samodzielnie z niego wyjść (i narobić syfu w dokumentach tatusia :P )
co do wpuszczania 3-4 latka do kompa - nie widzę problemu, oby z umiarem. moja córa mając ok. 3 lat bawiła się ww. programami oraz ciufcią.pl - i wcale nie jest tak, że uzależniła się od kompa czy coś. uważam, że obecnie każdy w dorosłym życiu będzie musiał się posługiwać kompem tak dobrze jak nożem i widelcem, więc powinien się oswajać również z techniką. dziecko ma obecnie 5,5 roku i nie wykazuje przywiązania do kompa - ot czasem siądzie, pomaluje w tux paincie, popisze coś sobie w notatniku czy poklika w ciufcię, ale nie ma żadnego problemu z dłuższymi sesjami przy komputerze czy domaganiem się dostępu do kompa
Komentarz
-
-
a nie myślałeś o grach instalowanych na kompie, typu - pluszaki rozrabiaki
bardzo fajnie dopracowane, edukacyjne z pełną narracją, i poruszające ciekawe tematy na poziomie właśnie >4 latkow,
szczerze mówiąc wole gdy moja obecnie już 5-latka gra w tego typu gry niż niektóre internetowe, w których co chwila wyskakuje reklama
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mani0Mój 3,5-latek, to układa puzle, rysuje, koloruje, klei, wycina, lepi z ciastoliny, układa geomag, buduje z duplo i lego itp. Czasem obejrzy bajkę w komp/tv.
Moja pociecha nie moze byc gorsza. Niestety wiem, ze to ma dwie strony medalu. Jednak moja corcia siedzi nie dluzej niz 30 minut dziennie i chodzi wlasnie o to zeby bylo przyjemne z pozytecznym.
Jeszcze dodam, ze spotkalem sie z czyms ze mi oczy prawie z orbit wypadly. Bylem na przyjeciu urodzinowym. I jeden chlopczyk dokuczal innym dzieciom no jedno podbieglo do mamy z placzem, ze tamten go bije czy popycha, a mama na to - to mu oddaj! :shock: Dla mnie to szok, ale jesli nie chcesz zeby Twoje dziecko bylo popychadlem niestety trzeba je do pewnego stopnia szkolic na harpagana. Wiem, ze pewnie wywolam burze tym komentarzem, ale taka jest smutna prawda. Twoje dziecko nie ma iphona czy innego gadzetu? Jest postrzegane jako gorsze. To nie moj wymysl, to badania przeprowadzone w UK wsrod nastolatkow. Dla mnie tragedia, ale czy Wy pozwolilibyscie sobie, zeby Wasze dziecko bylo "gorsze"? Bardzo trudny temat. Mozna dziecku tlumaczyc, ale rowiesnikom juz nie wytlumaczysz.
I tak na koniec, jak juz ktos napisal - wszystko z umiarem i z glowa
[ Dodano: Czw 12 Sty, 12 23:12 ]
Zamieszczone przez mavea nie myślałeś o grach instalowanych na kompie, typu - pluszaki rozrabiaki
[ Dodano: Czw 12 Sty, 12 23:13 ]
Zamieszczone przez czernobyldodatkowo dziecko ma nikłe szanse, aby samodzielnie z niego wyjść (i narobić syfu w dokumentach tatusia :P )
[ Dodano: Czw 12 Sty, 12 23:16 ]
Zamieszczone przez pgolikObadaj to:
http://ciufcia.pl/
[ Dodano: Czw 12 Sty, 12 23:16 ]
Zamieszczone przez mavektórych co chwila wyskakuje reklama
Komentarz
-
Komentarz