Przeciw podwyżkom cen paliw

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kacper_dj
    Classic
    • 2010
    • 7

Będziesz potrzebował takiej redukcji http://allegro.pl/przejsciowka-reduk...597375805.html
  • Angel
    Rider
    • 2008
    • 503
    • Octavia III combi (5E5)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Też tam jadę. Może się ktoś dołączy?
    Edycja: YASIU Pozwolę sobie dopisać w pierwszym poście informację: Kierowcy, 28 stycznia będziemy organizować protest przeciwko wysokim cenom paliw w Polsce. Dnia 28 stycznia chcemy zablokować Autostradę A4 na odcinku Opole - Wrocław oraz autostra...
    Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

• kazik4x4
      RS
      • 2008
      • 2728

Ten protest da tyle ile protest pięciolatka w stylu "ja tego nie jem". Zjesz, zjesz jak zgłodniejesz)

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

:szeroki_usmiech
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• wasyl
          L&K
          • 2005
          • 1084

Zamieszczone przez kazik4x4
          Ten protest da tyle ile protest pięciolatka w stylu "ja tego nie jem". Zjesz, zjesz jak zgłodniejesz)
          dokładnie ty nie zatankujesz i sobie zrobisz na złość .... a reszta przedstawiciele handlowi i tiry maja w dup....e rosnące ceny paliw trzeba jeździć i zarabiać....
          ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
          www.wasilewski-foto.pl
          KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• sosna1
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 463
            • Octavia II (1Z3)
            • BGU 1.6 MPI 102 KM

wasyl, nie jestem taki pewny czy właściciele samochodów ciężarowych tak mają to w dup...e bo niestety nikt im wiele więcej za kilometr nie daje a rok półtora temu realny koszt przejechania kilometra samochodu ciężarowego wynosił 1,30 a na dzień dzisiejszy ok.2,30-2,40 :evil:
            Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• kazik4x4
              RS
              • 2008
              • 2728

Większy i lepszy efekt byłby gdyby w Polskę poszła taka akcja że np. w tym tygodniu bojkotujemy stacje LOTOS, w następnym ORLEN, w kolejnym BLISKA potem Shell, BP, Statoil.
              Mało który koncern by wytrzymał nagłe spadki obrotów o 70-80% w danym tygodniu przekładające się na ok. 20% spadek w miesiącu.

Komentarz

• r2r
                RS
                • 2008
                • 4720
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ja nie tankując nie będę mógł pracować, a uważam że jedna sobota czy niedziela protestu nic nie da. To musiałby być conajmniej miesiąc totalnego przestoju na stacjach paliwiowych. Jak pistolety przy dystrybutorach zaczełyby lekko rdzewieć to może ktoś u góry by sie tym przejął, a tak conajwyżej władza będzie miała polewkę że podatnikom zachciało się machac szabelką i bawic w jakieś jednodniowe prostesty/tamowanie ruchu na autostradach. Ten pomysł z prędkościa 40km/h da tyle że po nim wszyscy jednym wężem pojadą na stacje zatankować bo podczas protestu zrobiło się pusto w baku. Nie tędy droga. Jak tamowac to tamować w stylu Leppera. Co by o gościu nie mówić, to jak chciał zamknąć drogę, potrafił to zrobić tak że jedna opona nie przejechała...

Z paliwem zrobili już porządek, teraz biora sie za leki. Mówcie co chcecie, ale jak dla mnie to jest wyrok dla niektórych emerytów, normalnie prawie uśmiercanie w białych rękawiczkach!!! Nie potrzeba łagrów, liczebność demograficzną można sterować zza biurka podpisując odpowiednie ustawy. Wszystko wygląda mi tak jakby tam u góry zapadła decyzja "Dobra panowie, nie ma co się pieprzyć, bierzemy ile się da, grabimy już bez pieprzenia się i tłumaczenia w mediach" dlatego rabują w podatkach na wszystkim młodych ludzi i wybijają starych, tak to trzeba nazwać!!!

Jak dla mnie to ten trapiony lud naprawde wkońcu nie wytrzyma i ruszy z dzidą i kosą na to wszystko.
                Artur

Komentarz

• witachu
                  L&K
                  • 2011
                  • 1319

Zamieszczone przez r2r
                  Jak dla mnie to ten trapiony lud naprawde wkońcu nie wytrzyma i ruszy z dzidą i kosą na to wszystko
                  jestem podobnego zdania, jak tak dalej pójdzie to ludzie wyjdą w końcu na ulice, jeszcze troche i skończymy jak Grecja
                  OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                  (znajdź również na fb)

Komentarz

• delanopl
                    Elegance
                    • 2009
                    • 831

a premiera wywiozą na taczce :P :szeroki_usmiech

Komentarz

• piotrek_os
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8160
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez delanopl
                      premir ma do we du...e i przyleciał z nart samolotem...koszt ok 150 tys http://www.se.pl/multimedia/galeria/...lotem-zdjecia/
                      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kazik4x4
                        RS
                        • 2008
                        • 2728

Zamieszczone przez piotrek_os
                        Zamieszczone przez delanopl
                        premir ma do we du...e i przyleciał z nart samolotem...koszt ok 150 tys http://www.se.pl/multimedia/galeria/...lotem-zdjecia/
                        Panie Piotrku, pan widzi tylko premiera, a trzeba spojrzeć nieco szerzej.
                        Z premierem musiało lecieć co najmniej kilkanaście a max ok. 20 osób z BOR, asystent, sekretarz itp.
                        Przelot premiera z rodziną w bussines klasie to koszt ca. 7000zł od głowy. Dodatkowo w tej samej kabinie musiałoby być kilku BORowików - razem to ok. 10osób x 7000pln = 70000pln. Reszta w ecenomy class za jakies 2000od osoby - zakładam że nie byly to bilety wczesniej rezerwowane - bo premier raczej nie może jechac sobie na urlop kiedy chce więc nie moze de facto zaplanowac terminu.

Tak więc przy przelocie premiera zwyklym rejsowym wyszloby niewiele taniej o ile wogóle.
                        Cóż, takie mamy prawo i nie ma co się zżymać że "ten to sobie pozwala"
                        a dlaczego nie ma co się zżymać?
                        - bo nikt tobie ani mnie nie broni premierem zostać - wystarczy tylko miec motywacje, działac w polityce a byc może się jakąś karierę zrobi
                        - bo takie prawo (prawo do korzystania przez premiera z rządowego samolotu) sobie ustanowilismy głosując w wyborach - przecież to przez nas wybierani posłowie prawo stanowią. Niestety.

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8160
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Panie Kaziku a gdzie jest naisane, ze premier musi z nar ....na narty samolotem latać???? A wszedzie sam mowi o kryzysie....

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

r2r, na każdym kroku jadą nas w dupsko, czym ktoś biedniejszy tym bardziej to odczuwa, Kraków ma kilkadziesiąt milionów długu a pod koniec roku urzędasy dostały "13" czy tam premię, bagatelka prawie 2 duże bańki :!: :evil:
                            Dlatego ja nie mam żadnych skrupułów....
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kazik4x4
                              RS
                              • 2008
                              • 2728

Panie Kaziku a gdzie jest naisane, ze premier musi z nar ....na narty samolotem latać???? A wszedzie sam mowi o kryzysie....
                              I tu ma Pan rację A na gorki wswiętokrzyskie go wysłać :twisted: :diabelski_usmiech

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kazik4x4
                                I tu ma Pan rację A na gorki wswiętokrzyskie go wysłać :twisted: :diabelski_usmiech
                                albo w dresik i do parku :wink:
                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9935
                                  • Ford

Ja tankuje się co tydzień w weekend. Ale w ten weekend zaprotestuję i nie zatankuję Zrobię to dopiero w środku tygodnia :szeroki_usmiech
                                  Kto jeszcze razem ze mną zaprotestuje i zbojkotuje jakąś stację w ten weekend?
                                  Adam... Używam:
                                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• kowal 2002
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 5161

Agamek12, ja mogę z tobą zaprotestować ! Zatankowałem dziś do pełna :diabelski_usmiech więc na weekend na pewno starczy ...
                                    Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                    Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Agamek12
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 9935
                                      • Ford

kowal 2002, no to jest nas już dwóch :szeroki_usmiech
                                      Precz z wyzyskiem paliwosprzedawaczy!!! My uciemiężeni paliwokupowacze nie będziemy już u Was tankować (w ten weekend)
                                      Adam... Używam:
                                      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Nematode
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 139

Powiem szczerze, że patrząc na ilość samochodów w Warszawie i stojąc w korkach zastanawiam się gdzie tutaj bieda skoro każdy dupę wozi? Tak realnie patrząc to wydaje mi się, że to nie paliwo jest drogie tylko ludzie mało zarabiają. Ostatnio widziałem na którymś z portali średnią zarobków w naszym kraju w porównaniu do poszczególnych krajów w Europie. Byliśmy praktycznie w ogonie ponad 20 Państw, więc o czym tutaj rozmawiać. A strajk nic, bo nawet gdyby w naszym kraju było pospolite ruszenie na sejm i w związku z tym obniżenie podatków nałożonych na paliwa to prawdopodobnie nasz kraj by zbankrutował.

Komentarz

• loyd
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2342

A ja mam w du..e ten protest .... większa cena to większe koszty i mniejszy podatek .....

Komentarz

• AdamB
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 8030
                                            • Octavia IV (NX3)
                                            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez loyd
                                            A ja mam w du..e ten protest .... większa cena to większe koszty i mniejszy podatek .....
                                            Mniejsze korki, jeszcze LPG powinni podnieść do 4 zł i korki całkowicie znikną :twisted:

A może kup sobie coś V8 i 5litrów benzynę i ................ jeszcze będziesz miał zwrot podatku.
                                            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• piotrek_os
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8160
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez loyd
                                              tak???? to moze co rok zmieniaj opony na nowe...olej co miesiac...itp :evil:

Komentarz

• natash
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2599

loyd - ciekawe czy takie samo zdanie mają twoi pracownicy .

Nematode - W-wie to sporo pewnie służbówek jeździ tylko się nie rzucają, bo są to blachy albo Warszawskie albo Wrocławskie

Komentarz

• AdamB
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 8030
                                                  • Octavia IV (NX3)
                                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

kowal 2002, no to jest nas już dwóch :szeroki_usmiech
                                                  Precz z wyzyskiem paliwosprzedawaczy!!! My uciemiężeni paliwokupowacze nie będziemy już u Was tankować (w ten weekend)
                                                  Ja wczoraj zatankowałem do pełna, więc przez dwa tygodnie protestuje :diabelski_usmiech
                                                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

Pracuję...