loyd, czemu kupiłes autko z silnikiem 1,4? Było brac 5,0 - wieksze spalanie, ubezpieczenie itp.Jak masz w d...e ceny benzyny?
Przeciw podwyżkom cen paliw
Zwiń
X
-
Panowie odnosnie wypowiedzi loyd, co to pracowników obchodzi ile pali auto szefa? Jeżeli maja świadczenia płacone w terminie i odpowiednie warunki pracy to szef moze jezdzić nawet lambo :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rZamieszczone przez delanopla premiera wywiozą na taczce :P :szeroki_usmiechKondziu
OCP
Komentarz
-
-
Ja tam na razie tankuje za punkty bo od lutego nawet koszt rabatu za punkty wzrasta. ehm
Trzeba poszukać czerwonego
I niektórzy mogą sobie pisać o złodziejstwie, ale skoro państwo narzuca takie warunki gry, to ja nie będę kopał się z koniem. Żeby chociaż zrobili drogę, a nie ustawiali tylko ograniczenia to miałbym jakąś motywacje kupować paliwo na stacji, a tak droga dziurawa od x lat i tylko zawieszenie co chwila do roboty.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszr2r napisał/a:
delanopl napisał/a:
a premiera wywiozą na taczce
Premierowi to bez cienia przesady, należy się trybunał stanu i zagłada polityczna z wszystkimi konsekwencjami za to co robi, co naobiecywał i co spełnił
Tylko nie piszcie,ze zaufaliscie slowom Donalda?!To co teraz sie dzieje,to delikatnie piszac jakas masakra,co chwile dostajemy informacje o nowych podwyzkach cen.Tylko mysle,jak to jest.W wyborach wygral,a na kazdym kroku slysze jak to jest zle w Polsce,hmm..wiec skad te glosy
ja tylko czekam aż będzie wiosna i rowerek smaruje
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszZamieszczone przez r2rZamieszczone przez delanopla premiera wywiozą na taczce :P :szeroki_usmiechKacperOpel Combo C 1,6 8v
O2 Combi 2.0 FSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eggzmanZamieszczone przez lu5aszZamieszczone przez r2rZamieszczone przez delanopla premiera wywiozą na taczce :P :szeroki_usmiech
Nie ma jak logika polaczkow...VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek13pomysł ekstra zablokować autostradę super super."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez idasZamieszczone przez eggzmanZamieszczone przez lu5aszZamieszczone przez r2rZamieszczone przez delanopla premiera wywiozą na taczce :P :szeroki_usmiech
Nie ma jak logika polaczkow...Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
Z tym wyborem różnych opcji politycznych to jedna wielka lipa jest. Niezależnie bowiem od tego kogo się wybierze, to wiara w to, że któraś z opcji jest w stanie wymyślić coś nowego, co popchnie gospodarkę do przodu, jest wiara naiwną... Jedyne, czym moze się różnić kraj po wyborze innej partii niż PO to co najwyżej szukanie innego niż teraz tematu zastępczego.
Żeby coś się zmieniło to (niezależnie, kogo wybierzemy/wybieramy) trzeba niestety podjąć jakieś mega-niepopularne reformy (np. likwidacja przywilejów emerytalnych, górniczych, likwidacja KRUS, przywatyzacja służby zdrowia, likwidacja abonamentu RTV :diabelski_usmiech , zwiazków zawodowych, itp.) grożące utratą elektoratu - a na to niestety żaden polityk sobie nie pozwoli, bo (niestety) podstawowym celem każdej partii jest to, żeby być u władzy (kto myśli naczej, jest poprostu "gupi").
A paliwo będzie drogie, bo kierowcy nie pójdą przeciez z palącymi się oponami pod kancelarię premiera i nie zablokują jak górnicy czy rolnicy centrum stolicy - zresztą kierowcy również nie zastrajkują dlatego, że nie mają 14 związków zawodowych (jak niektóre kopalnie). No i jeśli paliwa będzie kupowane mniej, to podniesione na nim zostaną podatki, bo przecież jest grupa kierowców (rzede wszystkim żyjacy z transportu), którzy z zakupu paliwa nie zrezygnują i którzy kupować je będą musieli za wszelką cenę :? , a budżet przychody na różne "przywileje uprzywilejowanych grup zawodowych" musi mieć...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszZamieszczone przez idasZamieszczone przez eggzmanZamieszczone przez lu5aszZamieszczone przez r2rZamieszczone przez delanopla premiera wywiozą na taczce :P :szeroki_usmiech
Nie ma jak logika polaczkow...
:twisted:VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiszczuZamieszczone przez Agamek12Ja tankuje się co tydzień w weekend. Ale w ten weekend zaprotestuję i nie zatankuję Zrobię to dopiero w środku tygodnia :szeroki_usmiech
Kto jeszcze razem ze mną zaprotestuje i zbojkotuje jakąś stację w ten weekend?Zamieszczone przez kowal 2002Agamek12, ja mogę z tobą zaprotestować ! Zatankowałem dziś do pełna :diabelski_usmiech więc na weekend na pewno starczy ...Zamieszczone przez AdamBkowal 2002, no to jest nas już dwóch :szeroki_usmiech
Precz z wyzyskiem paliwosprzedawaczy!!! My uciemiężeni paliwokupowacze nie będziemy już u Was tankować (w ten weekend)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Z tym wyborem różnych opcji politycznych to jedna wielka lipa jest. Niezależnie bowiem od tego kogo się wybierze, to wiara w to, że któraś z opcji jest w stanie wymyślić coś nowego, co popchnie gospodarkę do przodu, jest wiara naiwną... Jedyne, czym moze się różnić kraj po wyborze innej partii niż PO to co najwyżej szukanie innego niż teraz tematu zastępczego.
Żeby coś się zmieniło to (niezależnie, kogo wybierzemy/wybieramy) trzeba niestety podjąć jakieś mega-niepopularne reformy (np. likwidacja przywilejów emerytalnych, górniczych, likwidacja KRUS, przywatyzacja służby zdrowia, likwidacja abonamentu RTV :diabelski_usmiech , zwiazków zawodowych, itp.) grożące utratą elektoratu - a na to niestety żaden polityk sobie nie pozwoli, bo (niestety) podstawowym celem każdej partii jest to, żeby być u władzy (kto myśli naczej, jest poprostu "gupi").
A paliwo będzie drogie, bo kierowcy nie pójdą przeciez z palącymi się oponami pod kancelarię premiera i nie zablokują jak górnicy czy rolnicy centrum stolicy - zresztą kierowcy również nie zastrajkują dlatego, że nie mają 14 związków zawodowych (jak niektóre kopalnie). No i jeśli paliwa będzie kupowane mniej, to podniesione na nim zostaną podatki, bo przecież jest grupa kierowców (rzede wszystkim żyjacy z transportu), którzy z zakupu paliwa nie zrezygnują i którzy kupować je będą musieli za wszelką cenę :? , a budżet przychody na różne "przywileje uprzywilejowanych grup zawodowych" musi mieć...superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wasylmacie racje strajkujcie i nie tankujcie ...może się wkońcu troche wyludni na drogach i będzie można bez korków pojeździć
Pamiętam jak kiedyś był internet tylko z TP i dużo kosztował a działał jak zawsze kiepsko Więc internauci stwierdzili że będą strajkować i nie wchodzić na internet przez cały dzień. Jak się okazało to w tym dniu było najwięcej wejść i nawet blokował się z przeciążenia.
MY POLACY NIE POTRAFIMY SIĘ ZORGANIZOWAĆ I WALCZYĆ O SWOJE!!!
Zawsze się znajdą tacy co się wyłamią!
We Francji jak był strajk kierowców o podwyżki czy za wysokie ceny paliw to wszyscy strajkowali nawet w tym czasie jak byli kierowcy z innych krajów to nie mogli się wyłamać bo leciały szyby i cieli opony."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
-
Przez to moje zdanie chciałem jeszcze raz wam uzmysłowić że to nic nie da.... Blokowanie stacji, nietankowanie itp. Stacje nie mogą obniżyć ceny paliwa tylko dlatego że go nikt nie kupi przez tydzień bo sami je drogo kupują. Marża stacji paliw na sprzedaży paliwa jest znikoma !!! Stacje zarabiają na chipsach, wódce i sklepie przez 24h/dobe. Tam też są tacy pracownicy jak ty i ja którzy przychodzą do pracy w soboty, niedziele i święta i też zarabiają na rodziny. A takie postępowanie powoduje że tylko zrobisz na złość jemu bo nie dostanie wypłaty.... ot co....
Kiedy zrozumiecie że wzrost cen paliw nie jest wynikiem złego zarządzania Tuska, Kaczyńskiego czy innego u władzy. To problem ogólnie gospodarki światowej + to że jesteśmy w Unii i zdecydowaliśmy się na nią pod pewnymi warunkami. Jednym z nich było to ze akcyza miała się zrównać z tą Unijna do 2012 roku. Teraz pewnie się odezwą głosy to niech zarobki się też zrównają !
otóż pewnie tak będzie ale to od nas zależy. Nie trudno zauważyć że od dłuższego czasu w Polske pompowane są duże ilości EURO i to od naszych firm (w których jesteśmy zatrudniani) zależy to jak zostaną wykorzystane te pieniądze !! tylko trzeba ruszyć makówką a nie narzekać bo to jest typowo POLSKIE, a nie to czy ja zatankuje czy nie !
Komentarz
-
-
Na moje bardzo źle są wykorzystywane pieniądze unijne. Gro ludzi zakłada firmy, po to by tylko dostać sprzęt przepękać 2 lata i ten sprzęt sobie zostawić, również komisja niema pojęcia o danej branży w której się startuje. Wiem bo znajomy startował do takiego programu i prawie się dostał, a składał papiery na firmę, która będzie projektować to w komisji siedziały osoby po 20 parę lat, które nie miały pojęcia o branży i nie dostał się tam nie dlatego, że aby prowadzić taką firmę i startować do przetargów, trzeba uprawnienia budowlane, o których nikt z komisji nie miał pojęcia, tylko dlatego, że w miał prace w chwili rozmowy, a inni nie mieli pewnie albo byli prosto po studiach. Druga sprawa szkolenia z Unii, głównie IT, stawka za 1h = min. 100 złotych, czyli Europejska, a ludzie są wysyłani za darmo, potem nie chodzą z tego co wiem i widzę, bo pracodawca ich wysłał, a prowadzący gó... wie, bo tylko chce to odpękać, a kasa łatwa i A6 podjeżdża na zajęcia. Ważne, żeby lista była podpisana, to nikt do niego się nie przyczepi, ludzie się wpisują bo nie muszą w tym dniu pojawić się w pracy albo są tam krócej. Końcowy egzamin to Państwo mogą korzystać ze wszystkiego, a potem na rozmowie kwalifikacyjnej, ludzie cuda w CV wpisują, jakich to kursów nie przeszli, a na pierwszym pytaniu leża. Z autopsji słyszałem o takim kursie gdzie był dodatek na dojazdy 600-800 złotych to ludzie się pozapisywali, a potem chodzili 1 na 4 zajęcia, stawiali 4 podpisy, byleby kaskę dostać. Na moje każdy kurs powinien się kończyć egzaminem certyfikującym w organizacji której to dotyczy ten kurs np. w przypadku Cisco - CCNA, a prowadzący powinien być oceniany, po % zdawalności.
Komentarz
-
-
Jeśli od razu wychodzi się z założenia że i tak nic nie zmienimy i nie będziemy mieli na to wpływu to na pewno nie będzie lepiej a Ci u góry będą robić z nami co chcą i zawsze będziemy siedzieć cicho, a im to gra że maja takich naiwnych. A ceny powinny być adekwatne do zarobków, a nie do eu w której zarabiają dużo więcej. Już teraz niektóre artykuły w sklepach w niemczech są tańsze niż w Polsce. A do tego w tej samej sieci, Dam przykład ALDI w D czekolada aldi w D 0.35eur W Polskim aldi 2zł Płyn do płukania 0,95eur w Polsce 4zł Ceny sprawdzałem w Polskim aldi jak cena 1eur=3,90zł Gdze tu sens i logika!!!! I od tej pory już tam nie chodzę, bo robią sobie z nas jaja i w taki sposób strajkuje i jak by więcej ludzi tak zrobiło to ceny musieli by obniżyć. Ale Polak nie bo po co i tak nie mam na to wpływu!!!"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
Komentarz