Odwołanie od wyceny odszkodowania za ogrodzenie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • moto-mario
    Drive
    • 2009
    • 60

INA, SKF, GATES - jeden pieron, tylko w innym opakowaniu. Te możesz zakładać.
    Aha, pompa wody DOLZ też powinna dać radę do następnej wymiany. Ale jeżeli wiesz, że będziesz jeździł do następnej wymiany rozrządu, to pompa wody SKF.
  • oziemi
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 399

Witam, jakiś czas temu na moim ogrodzeniu wylądowal samochód. Uszkodzone 4 przęsła, w tym jedno od bramy wjazdowej plus słupek. Ogrodzenie metalowe co prawda nie pierwszej młodości ale jednak. Wyceniono wszystko na 550 zł :shock: I tu moje pytanie dla zorientowanych w temacie ,jak napisać odwolanie ( jakiś wzór mile widziany). Czy mam udac się do jakiejkolwiek firmy budowlanej i poprosić o wycenę, i czy wogóle dadzą mi coś takiego nie widząc ogrodzenia? Proszę o jakieś sugestie, może wogóle dać sobie spokój?..
    Elegance
    ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
    -------------------------------------------

Komentarz

• lilo
      RS
      • 2006
      • 4315
      • Mercedes-Benz

oziemi, to powiedz im żeby zostawili sobie te 550 zł i przywrócili płot do stanu poprzedniego .

A jak nie to bierz kase i pisz odwołanie , argumentując tym chociażby że za samą robociznę więcej zapłacisz .

A najlepiej to podejdź do fachowców od ogrodzenia i niech ci wystawią fakturę proformę i daj ją ubezpieczalni .
      Daniel

Komentarz

• oziemi
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 399

Ale generalnie jaka jest procedura? Najpierw biorę to co dają, a później odwołanie, czy może w inny sposób. Tak czy tak, w grę wchodzi tylko załatwianie sprawy korespondencyjnie, bo ta firma ma siedzibę chyba tylko w Warszawie, w każdym bądź razie nie ma jej w mojej bliskiej okolicy..
        Elegance
        ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
        -------------------------------------------

Komentarz

• utek
          Elegance
          • 2007
          • 867
          • Superb II combi (3T5)
          • APK 2.0 MPI 115 KM

Nie bierz kasy. Jak weźmiesz, to już po wszystkim. Pisz najpierw odwołanie. Był to ktoś oglądać?

Komentarz

• lilo
            RS
            • 2006
            • 4315
            • Mercedes-Benz

oziemi, Śmiało możesz brać co dają a potem robisz odwołanie . To że weźmiesz kase nie wyklucza prawa do odwołania .
            Odwołanie motywujesz tym że kwota którą otrzymałeś jest zbyt niska aby pokryć koszta naprawy w związku z tym proszę o rzetelną wycenę przez rzeczoznawcę i wypłatę niezbędnej kwoty do usunięcia szkody powstałej na wskutek zdarzenia .

Jeżeli to nie pomoże to wtedy będzie trzeba napisać wezwanie do pokrycia kosztów naprawy wraz z odsetkami pod rygorem wniesienia sprawy na postępowanie sądowe
            Daniel

Komentarz

Pracuję...