pomożcie laikowi cyfrowa telewizja naziemna

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kpawel17
    Drive
    • 2010
    • 43

Zamieszczone przez piramida
    niedziela67, mi też pali podobnie, 8.2-8.5 a nogę mam ciężką :wink:
    no i masz o ponad 100 koników więcej,ja na razie pauzuje bo sprzęgło orginał a dudków mało
    kpawel17
  • delanopl
    Elegance
    • 2009
    • 831

Kupiłem takie coś http://www.ntvc.pl/testy-i-recenzje-...h-urz0085.html
    Mam problem ze złapaniem jakiegokolwiek kanału. Czy problem leży po stronie urządzenia czy lokalizacji? 3 km dalej kolega odbiera cyfrową telewizje naziemną bez problemu :evil: jakieś sugestie :?:

Komentarz

• g_rego_r
      Rider
      • 2008
      • 496

Naziemna telewizja cyfrowa DVB-T. Nadajniki, kanały HD, tunery i dekodery DVB-T.

tutaj masz mape zasięgów m.in. U mnie odbiera suoer, szwagier akurat siatkową musial zmienić na kierunkowa i ma tez git.
      Może sie tez okazać ze jestes w miejscu gdzie zasięgu jeszcze nie ma

Komentarz

• delanopl
        Elegance
        • 2009
        • 831

Chełmi (lubelskie) powinno być ops:

Komentarz

• trooper
          Rider
          • 2011
          • 525
          • Octavia III combi (5E5)
          • CJSB 1.8 TSI 180 KM

a próbowałeś podpiąć inną antenę niż ta która jest w zestawie? z którego nadajnika próbujesz odbierać TV?
          Moja Balbina

Komentarz

• delanopl
            Elegance
            • 2009
            • 831

narazie mam tylko jedną taką jak w zestawie ale rozmiarami dupy nie urywa :roll:
            z którego nadajnika? hmm- pokazuje się na mapie chełmski nadajnik i usiłowałem z niego :wink:

Komentarz

• utek
              Elegance
              • 2007
              • 867
              • Superb II combi (3T5)
              • APK 2.0 MPI 115 KM

Z własnego doświadczenia, to cyfrowa naziemna nie potrzebuje super sygnału. U rodziców z analogową był problem nawet z milionem kombinacji anten zewnętrznych. Cyfrowa odbiera na antenie pokojowej i to postawionej byle jak za telewizorem. Nadajnik ok 40km.

Komentarz

• Hunter
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1655

delanopl, sprawdź konfigurację, czy nie występuje konflikt z urządzeniem itp.
                Dodatkowo możesz poszukać nowszego softu - może pojawiło się coś nowszego niż na załączonej do sprzętu płycie. W sumie "stacjonarne" tunery Cabletech robi przyzwoite, jednak na temat USB nie wiem za dużo. Jakieś 5 miesięcy temu szukałem tunera na USB i po wcześniejszych doświadczeniach z tunerem firmy AVerMedia jeszcze na PCI w pececie, znów postawiłem na tą firmę. Kupiłem Aver Hybrid Volar HX HDTv Ready DVB-T http://www.avermedia.com/Product/Pro...il.aspx?Id=293 i jestem mega zadowolony
                Do nadajnika 50-55 km, a na załączonej do tunera antence - jak do małego radia - śmiga jak ta lala Wszystkie 3 MUX'y - na razie 17 programów odbieram, dodatkowo 2 testowe i Polsat HD czasami się pojawia :diabelski_usmiech
                Zapłaciłem ok. 299 PLN, ale za jakość warto dołożyć kilka PLN. Soft posiada nawet obsługę 3D :twisted:
                Przed zakupem trochę stron przeglądnąłem o tematyce TV cyfrowej. Niestety spora część tunerów na USB to po prostu powód do nerwic - problemy z ustawieniami i działaniem, użytkownicy pisali, że grzeją się mocno, wieszają się albo samoczynnie wyłączają.
                O tunerach AVerMedia opinie były dobre, a również po poprzednich doświadczeniach wybrałem sprawdzoną markę i zero rozczarowań. W komplecie pilot, antena do radia, kable do podpięcie urządzeń typu magnetowid/kamera - wejścia audio/video/S-video, obsługa telegazety, możliwość podglądu kilku programów i nagrywanie.
                ...nie ma to jak Octavia :drive:
                >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• delanopl
                  Elegance
                  • 2009
                  • 831

Dzięki chłopaki jutro zmienie jeszcze lokalizację żeby sprawdzić co i jak :diabelski_usmiech

Komentarz

• Hunter
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1655

delanopl, najważniejsza sprawa... antena musi być skierowana w kierunku nadajnika Czyli można powiedzieć, że muszą się "widzieć" Jak np. nadajnik masz na północy, a antenę skierowaną przez okno w domu/bloku na południe - to będzie lipa. Chyba, że złapiesz sygnał z jakiegoś nadajnika na południu. Przy ustawianiu anteny bardziej ma się to odbywać jak w przypadku satelity - czyli kierunkowo - odbiornik-nadajnik, niż w wersji analogowej - że czasami wystarczył kawałek druta, ale sygnał i tak zbierał gdzie się go nie rzuciło (czyli bardziej dookolnie) i nawet przez mury i ściany dawał radę.
                    ...nie ma to jak Octavia :drive:
                    >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

Pracuję...