octaviars1, tylko ze trzeba miec jaja ...
Ogłoszono kryzys
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez beatnikZamieszczone przez misiek^wrooctaviars1, tylko ze trzeba miec jaja ...
historia pokazuje że my sporo potrafiliśmy znieść...ale tylko do czasu...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Wczoraj przy okazji zakupu "chińczyka" na wynos dokonałem pewnego szybkiego obliczenia.
5 lat temu bywałem dosyć często bo siedziba firmy była 5 min drogi od tego miejsca cena porcji 7 zł, obecnie 12,5 zł, 5 lat temu były takie porcję, że na wynos braliśmy 1 i jedliśmy na pół, ale to tak nawiasem mówiąc.
Cena wzrosła o 78%.
Porównałem swoją pensję, wtedy byłem studentem teraz już jestem powiedzmy pracownikiem z pewnym stażem, praca w tej samej firmie. Pensja wzrosła o 60%. Chińczyka na wynos mogę kupić 20 porcji mniej za całą pensję niż 5 lat temu... resztę można sobie dopowiedzieć. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
natash, w 2004 roku Skoda Octavia 2 kosztowała około 60kzł. Ja zarabiając wówczas 2.000zł musiałbym na nią pracować 30 miesiecy. Dziś ta sama Skoda Octavia 2 kosztuje te same 60kzł, a ja zarabiam... nieco więcej. Czy fakt, że na taką Skodę muszę pracować x-razy krócej potwierdza, że kryzysu nie ma? :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Skoda to nie potrzeba fizjo ... a na takich powinno sie bazowac przy porownaniach stopy zycia, no chyba ze zarabia sie tyle, ze mozna wliczac w to auto, vpowery i PerrieryByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Ojtamojtam... Jak już mowimy o fastfudach, to... Hotdogi w IKEA od paru lat kosztują 1zł, Makdonald też raczej cen nie zmienił (ale tu pewności nie mam, bo nie gustuję)...:szeroki_usmiech
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB, u mnie 10 klopsów za piątaka :diabelski_usmiech : http://www.ikea.com/pl/pl/store/wars...wek/restaurant
Komentarz
-
Komentarz