Zamieszczone przez Big
oszust ,,uwaga,,
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_osczytaj chłopie ze zrozumieniem!
Zamieszczone przez piotrek_osgdzie ja napisalem, ze akceptuje złodziejstwo!Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osBig, wiec to juz twoja wyobraźnia tak działa!
Zamieszczone przez piotrek_osZe jestem za tym zeby złodziejstwo tępić.
Co chcesz zrobić ? Dorwać gościa i wymierzyć samemu sprawiedliwość ? i to twoim zdaniem będzie o.k. ? Od tego jest policja i sądy, a nie ty. Pomijam juz fakt że takie rozwiązanie sprawy jest niezgodne z prawem i naraża ciebie samego na odpowiedizalność karną.
Najlepsze co można tu zrobić to zglosić sprawę na policję, a oni juz sie tym dalej zajmą.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez piotrek_osBig, wiec to juz twoja wyobraźnia tak działa!
Zamieszczone przez piotrek_osZe jestem za tym zeby złodziejstwo tępić.
Co chcesz zrobić ? Dorwać gościa i wymierzyć samemu sprawiedliwość ? i to twoim zdaniem będzie o.k. ? Od tego jest policja i sądy, a nie ty. Pomijam juz fakt że takie rozwiązanie sprawy jest niezgodne z prawem i naraża ciebie samego na odpowiedizalność karną.
Najlepsze co można tu zrobić to zglosić sprawę na policję, a oni juz sie tym dalej zajmą.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigNIe pisałeś, tak ? A to moze moje sława, co ?Zamieszczone przez piotrek_oszgłos na policji, ze Cie ktos "ciachnał" na 20 zł to przyjmujący zgłoszenie by Cie smiechem zabił.....
Masz dobra pamięc, ale .. krótką
[ Dodano: Sob 04 Lut, 12 23:55 ]
"oszustwo jest scigane z urzedu wiec trzeba przyjąc na prot. ale czesto policjantom niektórym sie nie chce wiec wala sciemę petentowi ze nie warto itp po czym przekrecają go lub zniechecają do skadania" - tak odpowiedziła osoba, kótra x czasu pracuje w PG i cos na owy temat wie! A nie jak Big zza monitora -
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osa czy ja z tych słow sie wycofuje!
[ Dodano: Sob 04 Lut, 12 23:58 ]
Zamieszczone przez piotrek_os"oszustwo jest scigane z urzedu
Moze policjant ma też wiedzieć w którym miejscu Polski, w momencie pisania przeze mnie tych słów, ktos dopuścił się oszustwa lub morderstwa - również ściganego z urzęduCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez piotrek_osa czy ja z tych słow sie wycofuje!
[ Dodano: Sob 04 Lut, 12 23:58 ]
Zamieszczone przez piotrek_os"oszustwo jest scigane z urzedu
Moze policjant ma też wiedzieć w którym miejscu Polski, w momencie pisania przeze mnie tych słów, ktos dopuścił się oszustwa lub morderstwa - również ściganego z urzędu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez piotrek_oswidać nawet tego nie mozesz zrozumiec
Czy mozesz mnie przeprowadzić przez życie ? Bo widzę że masz więdze rycerzy Yedaj
Daj juz sposkój kolego bo robisz z siebie pośmiewisko na całego.
[ Dodano: Nie 05 Lut, 12 00:18 ]
by dowiedziew się o tym czy zaistniało oszustwo jest postępowanie sprawdzające jako prawnik powinien wiedziec jak co wygląda.
[ Dodano: Nie 05 Lut, 12 00:24 ]
wiec panie Big jeszcze Ci wytłumacze czego nie mogłes zrozumiec o ściganiu z urzedu..... np przychodzisz i zgłaszasz, ze ktos cie "walnał" na 5 zł - policjant przyjmuje ......jest postepowanie sprawdzajace....i jak wyjdzie, ze to oszustwo.....to musi zadziałac z urzedu inaczej moze miec zarzut niedopełnienia obowiązku
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osMoze kiedys bedziesz zgłaszał o 20 zł...to zobaczysz.
Twój 1,2 czy nawet 3 przykłady sa niczym w porównaniu z setkami tych które były załatwiane normalnie i od ręki. A że w kazdej firmie darzaja się czarne owce i obiboki ? No cóż pewnie że tak, tylko to o czym ty mówisz to margines
Jednak jeśli tacy jak ty wypiorą innym mózgi i powiedzą, że zgłaszanie nie ma sensu bo cię tylko wysmieją, to tacy ludzie tylko przyczyniają się do upowszechaninia bezkarności zlodzieji i oszustów. Ale po co ja to pisze przeciez ty zaraz odpiszesz mi, że chcesz dorwać oszustów i osądzić. Tylko jakoś nie bardzo wiesz jak to zrobić bez pomocy tej leniwej i nieudolnej policjiCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigAle po co ja to pisze przeciez ty zaraz odpiszesz mi że ty chcesz dorwac oszystów i osądzić. Tylko jakoś nie bardzo wiesz jak to zrobić bez pomocy tej leniwej i nieudolnej policji
Komentarz
-
-
Ja popieram kolege piotrka_os
Kiedyś byłem zgłosić obcierkę na parkingu, po 30min. czekania dowiedziałem się że niema sensu tego zgłaszać bo oni sprawę umorzą. No zajebiste podejście do klienta...Generalnie czułem się jak jakiś natręt, także wyobrażam sobie ten śmiech i miny Panów przyjmujących zgłoszenie
No ale wiadomo, że od kilku lat statystki coraz lepsze
Myślę że jakiś efekt będzie jeśli wszyscy zgłoszą to odpowiedniej komórce zajmującej się przestępstwami w necie, w innym wypadku popsujecie tylko statystyki :szeroki_usmiechSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111Ja popieram kolege piotrka_os
Kiedyś byłem zgłosić obcierkę na parkingu, po 30min. czekania dowiedziałem się że niema sensu tego zgłaszać bo oni sprawę umorzą. No zajebiste podejście do klienta...Generalnie czułem się jak jakiś natręt, także wyobrażam sobie ten śmiech i miny Panów przyjmujących zgłoszenie
No ale wiadomo, że od kilku lat statystki coraz lepsze
Myślę że jakiś efekt będzie jeśli wszyscy zgłoszą to odpowiedniej komórce zajmującej się przestępstwami w necie, w innym wypadku popsujecie tylko statystyki :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Panowie, troszkę z innej beczki jak to wyglądało u mnie. Zanim zacznę to, nic nowego nie powiem, że takich pacjentów jak wymieniany w pierwszym poście amotor łatwej kaski w necie jest całe mnóstwo i pewnie dużo jeszcze wody w Wiśle upłynie zanim doczekamy lepszych czasów, czy będziemy to zgłasza czy nie. Ale do rzeczy. Parę latek temu miałem włam do samochodu, zbita szyba skradzione: komóra, trochę dokumentów, pieniędzy itd ogólnie szkoda wtedy na 2500zł. Zgłosiłem na Policję, gdzie usłyszałem (może i słusznie) - Panie kto w samochodzie zostawia jakieś przedmioty itd. Po jakiś dwóch tygodniach dostaję pismo - w wyniku nie wykrycia sprawcy sprawa umorzona. Mija jakieś 1,5 roku dostaję wezwanie do prokuratury, jako że prowadzę raczej bezkonfliktowy tryb życia, zdziw potężny :roll: No ale cóż jadę. Pani Prokurator (PP) wyjaśnia, że przy okazji innych przestępstw dupneli klijenta, któremu przypisali również włam do mojego samochodu. Myślę sobie (chociaż już o włamie dawno zapomniałem) - jest dobrze :lol: PP ciągnie dalej, że klijent w sprawie karnej został skazany na 2 lata w zawiasach na cztery (czyli skrobnąc musiał coś więcej niż kilka samochodów ), a ja jak bym chciał się ubiegac o naprawienie szkody muszę założy sprawę cywilną :evil: Chwila zwątpienia, PP namawia jak Big, że z takim podejściem to nigdy sprawca nie zostanie ukarany itp. itd., więc myślę sobie ja się w końcu gówniarzowi do auta nie włamałem tylko działało to odwrotnie :twisted:
Załorzyłem sprawę, PP zgodziła się prowadzic to w moim imieniu cobym po sądach się nie musiał kulac, myślę gitara. Mijają dwa tygodnie i dostaję pismo do wiadomości, kierowane do sprawcy, z moimi danymi Imie Nazwisko Adres, nawołujące go do dobrowolnego naprawienia szkody :diabelski_usmiech Wkurwienie złapało zenitu, telefon, dzwonię do mojej PP z pytaniem o co common? Czy aby na pewno jest to dobry pomysł podawania danych kontaktowych poszkodowanego przestępcy? Odpowiedz: w sprawach karnych takiej praktyki nie stosujemy, w cywilnych owszem i teraz najlepsze: przecież Pan jego adres też zna. Na szczęście po ok. 2 miesiącach, myślenia głównie o tym co może spotkac moją rodzinę, mniejsza o mnie, zmieniliśmy adres zamieszkania. Żeby nie niepokoic przestępcy i nie robic kłopotów z namierzaniem gościa co mu proces wytoczył, faktu zmiany zamieszkania nie podałem PP i sprawa pewnie umarła. Z perspektywy wydarzeń powiem tylko jedno to że dałem się przekręcic PP na to postępowanie z powództwa cywilnego było moim dużym błędem i drugi raz nie dam się w to wkręcic.
PozdrawiamNothing is easy everything is possible
Komentarz
-
-
Obecnie od kilku lat równolegle do postępowania karnego prowadzone jest postępowanie adhezyjne. Postępowanie to ma na celu uzyskanie przez pokrzywdzonego od sprawcy odszkodowania za straty poniesione w wyniku przestępstwa. W postępowaniu tym pokrzywdzonego przed sądem reprezentuje prokurator - jest to wygodna forma akcji cywilnej, gdyż pokrzywdzony nie musi biegać na sprawy w sądzie.
A co do poznania przez sprawcę p-twa danych osób pokrzywdzonych - niestety, ale tak, jak i pokrzywdzony, tak i sprawca jest stroną w sprawie i ma prawo zapoznać się z pełnymi aktami postępowania po jego zakończeniu, ma też prawo do robienia sobie notatek i zapisków z akt sprawy. A więc poznaje on dane pokrzywdzonych i świadków wcześniej, niż pozna je sąd.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Big,to co mówisz to może i tak ,ale w normalnym kraju nie w Polsce,gwarantuję swoją prawą ręką,że nikt,totalnie nikt nie zajmie się sprawą wyłudzenia 20zł.w więzieniach brakuje miejsca dla morderców,gwałcicieli i innych zwyrodnialców a oni pewnie wsadzą obszczymurka bo wyłudził 20 zł i nie narzekam,tylko stwierdzam fakty.Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
mnie kiedys gosc przez alle... oszukal na 35 zl i zglosilem na policje i kilka innych osob pewnie tez bo po kilku miesiacach przyszlo ze goscia zlapali i dostal zawiasy + grzywna jakas, ja dostalem zwrot z allegro ale warto wszystko zglaszac.
oszustwo za 1 zl jest surowiej karane niz kradziez za 200 zl...
mozecie zajrzec do kodeksu jak ktos nie wierzyProwadzi NaviExpert Lifetime
Ostrzega Yanosik
Nagrywa Vicovation TF-2 EZ
Komentarz
-
-
część z was okrutnie pier.........
oszukani przez imbecyla powinni się między sobą skontaktować i zgłosić to na policję razem, tzn. jeden gostek wystarczy (ale z namiarami na kolejnych pokrzywdzonych i dowodami) a tak to dalej będzie hasał...sobie pkp :evil:
Gdynia i kod..na 21-...super , Gdynia jest na 81-
Może ktoś wreszcie się ruszy , albo chociaż przedzwoni na "MO"? :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981część z was okrutnie pier.........OII 1.9tdi 139,5KM 313Nm
Serwis: http://www.k-mot.pl/
Komentarz
-
Komentarz