oszust ,,uwaga,,

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dzida
    RS
    • 2006
    • 2253

Zamieszczone przez Big
    POwtórze jeszcze raz - jesli nie reagujecie na takie zachowania to na nie nie nazekajcie !!! Nie ma prawa nażekac ktoś kto nic z tym ie robi, bo twierdzi ze i tak nic to nie da. Skoro tak twierdzisz to z=oznacza że sie zgadzasz na zlodziejstwo i jest to prze zciebie akceptowalne.
    Dokładnie,Maciek ma rację. W przypadku opisanym w tymże wątku, Bank jako strona nie może nic zrobić. A oszust jedzie na tym że ludzie nie z głaszają wyłudzeń typu 20-50 PLN. Sami jesteście sobie winni, że jest tak a nie inaczej. :|

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Zamieszczone przez piotrek_os
      czytaj chłopie ze zrozumieniem!
      Czytam i ... wyciągam wnioski
      gdzie ja napisalem, ze akceptuje złodziejstwo!
      wprost ? Nigdzie. Jednakże zachowanie i podejście do sprawy jakie prezentujesz powoduje, że podświadomie, poprzez zaniechanie działań do jakich zobowiązują cię zarówno akty prawne (kto posiada wiedzę o popełnieniu czynu zabrobionego jest obowiązany do podzialenia się nią z organami scigania) oraz sumienie, akceptujesz taki stan rzeczy.
      Czarny Elegance

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Big, wiec to juz twoja wyobraźnia tak działa! Wiec skoro wyciagasz błede wnioski to ja ci napisze! Ze jestem za tym zeby złodziejstwo tępić, a wczesniej napisalem jak to moze byc jak kots pojdzie zgłosic, ze go ktos na 20 zł naciął!
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Big, wiec to juz twoja wyobraźnia tak działa!
          NIe kolego, to nie moja wyobraźnia tylko twoje wypowiedzi.
          Ze jestem za tym zeby złodziejstwo tępić.
          Więc je tęp, a nie namawiaj innych aby dali spobie spokój z próbą jego tępienia ( czyli nie zgłaszali sprawy na policję, bo to nic nie da ).
          Co chcesz zrobić ? Dorwać gościa i wymierzyć samemu sprawiedliwość ? i to twoim zdaniem będzie o.k. ? Od tego jest policja i sądy, a nie ty. Pomijam juz fakt że takie rozwiązanie sprawy jest niezgodne z prawem i naraża ciebie samego na odpowiedizalność karną.
          Najlepsze co można tu zrobić to zglosić sprawę na policję, a oni juz sie tym dalej zajmą.
          Czarny Elegance

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8162
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Big
            Big, wiec to juz twoja wyobraźnia tak działa!
            NIe kolego, to nie moja wyobraźnia tylko twoje wypowiedzi.
            Ze jestem za tym zeby złodziejstwo tępić.
            Więc je tęp, a nie namawiaj innych aby dali spobie spokój z próbą jego tępienia ( czyli nie zgłaszali sprawy na policję, bo to nic nie da ).
            Co chcesz zrobić ? Dorwać gościa i wymierzyć samemu sprawiedliwość ? i to twoim zdaniem będzie o.k. ? Od tego jest policja i sądy, a nie ty. Pomijam juz fakt że takie rozwiązanie sprawy jest niezgodne z prawem i naraża ciebie samego na odpowiedizalność karną.
            Najlepsze co można tu zrobić to zglosić sprawę na policję, a oni juz sie tym dalej zajmą.
            nie bede juz odpisywał na twe "złote myśli" - bo nigdzie nikogo nie namawiałem zeby dał sobie spokój ale ty masz swoja wizje widać! A jak faktycznie się tematem zajmia itd. to nie jedna osoba na tym forum moze ci podać przykład!

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

NIe pisałeś, tak ? A to moze moje sława, co ?
              zgłos na policji, ze Cie ktos "ciachnał" na 20 zł to przyjmujący zgłoszenie by Cie smiechem zabił.....
              rozumiem, że w ten sposób zachęcasz do zgłoszenia :twisted:
              Masz dobra pamięc, ale .. krótką
              Czarny Elegance

Komentarz

• niumek79
                Classic
                • 2011
                • 16

Na Policje tak ale ja mieszkam na wsi, jak pójde tu na komisariat to na pewno będą dziwnie na mnie patrzeć.Trzeba chyba zgłosić do jednostki zajmującej sie przestępstwami w necie

Komentarz

• piotrek_os
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8162
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Big
                  NIe pisałeś, tak ? A to moze moje sława, co ?
                  zgłos na policji, ze Cie ktos "ciachnał" na 20 zł to przyjmujący zgłoszenie by Cie smiechem zabił.....
                  :twisted:
                  Masz dobra pamięc, ale .. krótką
                  a czy ja z tych słow sie wycofuje! Juz sosna1 podał swoj przykład....

[ Dodano: Sob 04 Lut, 12 23:55 ]
                  "oszustwo jest scigane z urzedu wiec trzeba przyjąc na prot. ale czesto policjantom niektórym sie nie chce wiec wala sciemę petentowi ze nie warto itp po czym przekrecają go lub zniechecają do skadania" - tak odpowiedziła osoba, kótra x czasu pracuje w PG i cos na owy temat wie! A nie jak Big zza monitora -

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

a czy ja z tych słow sie wycofuje!
                    a czy ja pisze, że sie wycofujesz ??? Własnie w tym sęk, że sie nie wycofujesz.

[ Dodano: Sob 04 Lut, 12 23:58 ]
                    "oszustwo jest scigane z urzedu
                    Taaak, a niby z kąd ten policjant ma wiedzieć o zaistnieniu tego oszustwa ?? Możesz mi to wyjasnić ? Chyba naolądałeś się Raportu pelikana.
                    Moze policjant ma też wiedzieć w którym miejscu Polski, w momencie pisania przeze mnie tych słów, ktos dopuścił się oszustwa lub morderstwa - również ściganego z urzędu
                    Czarny Elegance

Komentarz

• piotrek_os
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8162
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Big
                      a czy ja z tych słow sie wycofuje!
                      a czy ja pisze, że sie wycofujesz ??? Własnie w tym sęk, że sie nie wycofujesz.

[ Dodano: Sob 04 Lut, 12 23:58 ]
                      "oszustwo jest scigane z urzedu
                      Taaak, a niby z kąd ten policjant ma wiedzieć o zaistnieniu tego oszustwa ?? Możesz mi to wyjasnić ? Chyba naolądałeś się Raportu pelikana.
                      Moze policjant ma też wiedzieć w którym miejscu Polski, w momencie pisania przeze mnie tych słów, ktos dopuścił się oszustwa lub morderstwa - również ściganego z urzędu
                      widać nawet tego nie mozesz zrozumiec!

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

widać nawet tego nie mozesz zrozumiec
                        Pewnie jesteś dla mnie zbyt mądry o wodzu ad:
                        Czy mozesz mnie przeprowadzić przez życie ? Bo widzę że masz więdze rycerzy Yedaj
                        Daj juz sposkój kolego bo robisz z siebie pośmiewisko na całego.
                        Czarny Elegance

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8162
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Big
                          widać nawet tego nie mozesz zrozumiec
                          Pewnie jesteś dla mnie zbyt mądry o wodzu ad:
                          Czy mozesz mnie przeprowadzić przez życie ? Bo widzę że masz więdze rycerzy Yedaj
                          Daj juz sposkój kolego bo robisz z siebie pośmiewisko na całego.
                          a ja widze, ze ty to masz swoj świat - i na tym koncze! Moze kiedys bedziesz zgłaszał o 20 zł...to zobaczysz. A tu masz info z gg od kolegi z PG, któremu wkleiałem twe wypowiedzi "zyje wg swoich przez siebie wytłumaczonych zasad" - tez się pod tym podpisuje!

[ Dodano: Nie 05 Lut, 12 00:18 ]
                          by dowiedziew się o tym czy zaistniało oszustwo jest postępowanie sprawdzające jako prawnik powinien wiedziec jak co wygląda.

[ Dodano: Nie 05 Lut, 12 00:24 ]
                          wiec panie Big jeszcze Ci wytłumacze czego nie mogłes zrozumiec o ściganiu z urzedu..... np przychodzisz i zgłaszasz, ze ktos cie "walnał" na 5 zł - policjant przyjmuje ......jest postepowanie sprawdzajace....i jak wyjdzie, ze to oszustwo.....to musi zadziałac z urzedu inaczej moze miec zarzut niedopełnienia obowiązku

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Moze kiedys bedziesz zgłaszał o 20 zł...to zobaczysz.
                            takich zgłoszeń znam na pęczki i każdym chłopaki się zajmowali
                            Twój 1,2 czy nawet 3 przykłady sa niczym w porównaniu z setkami tych które były załatwiane normalnie i od ręki. A że w kazdej firmie darzaja się czarne owce i obiboki ? No cóż pewnie że tak, tylko to o czym ty mówisz to margines
                            Jednak jeśli tacy jak ty wypiorą innym mózgi i powiedzą, że zgłaszanie nie ma sensu bo cię tylko wysmieją, to tacy ludzie tylko przyczyniają się do upowszechaninia bezkarności zlodzieji i oszustów. Ale po co ja to pisze przeciez ty zaraz odpiszesz mi, że chcesz dorwać oszustów i osądzić. Tylko jakoś nie bardzo wiesz jak to zrobić bez pomocy tej leniwej i nieudolnej policji
                            Czarny Elegance

Komentarz

• piotrek_os
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8162
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Big
                              Ale po co ja to pisze przeciez ty zaraz odpiszesz mi że ty chcesz dorwac oszystów i osądzić. Tylko jakoś nie bardzo wiesz jak to zrobić bez pomocy tej leniwej i nieudolnej policji
                              gdzie jak tak napisałem???? ze kogos wysyłam zeby siłowo sprawe załatwił - widac duzo bajek oglądasz!

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

gdzie jak tak napisałem????
                                Boże widzisz i nie grzmisz ad:
                                Daruj, ale dalsza dyskusja na takim poziomie była by dla mnie po prostu obrazą więc odpuszczam.
                                Czarny Elegance

Komentarz

• andrzej111
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1391

Ja popieram kolege piotrka_os
                                  Kiedyś byłem zgłosić obcierkę na parkingu, po 30min. czekania dowiedziałem się że niema sensu tego zgłaszać bo oni sprawę umorzą. No zajebiste podejście do klienta...Generalnie czułem się jak jakiś natręt, także wyobrażam sobie ten śmiech i miny Panów przyjmujących zgłoszenie
                                  No ale wiadomo, że od kilku lat statystki coraz lepsze

Myślę że jakiś efekt będzie jeśli wszyscy zgłoszą to odpowiedniej komórce zajmującej się przestępstwami w necie, w innym wypadku popsujecie tylko statystyki :szeroki_usmiech
                                  Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• piotrek_os
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8162
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez andrzej111
                                    Ja popieram kolege piotrka_os
                                    Kiedyś byłem zgłosić obcierkę na parkingu, po 30min. czekania dowiedziałem się że niema sensu tego zgłaszać bo oni sprawę umorzą. No zajebiste podejście do klienta...Generalnie czułem się jak jakiś natręt, także wyobrażam sobie ten śmiech i miny Panów przyjmujących zgłoszenie
                                    No ale wiadomo, że od kilku lat statystki coraz lepsze

Myślę że jakiś efekt będzie jeśli wszyscy zgłoszą to odpowiedniej komórce zajmującej się przestępstwami w necie, w innym wypadku popsujecie tylko statystyki :szeroki_usmiech
                                    bo Big zaraz delirki dostanie, bo juz widzi to czego nie napisałem :diabelski_usmiech

Komentarz

• haber1971
                                      Classic
                                      • 2011
                                      • 19

Panowie, troszkę z innej beczki jak to wyglądało u mnie. Zanim zacznę to, nic nowego nie powiem, że takich pacjentów jak wymieniany w pierwszym poście amotor łatwej kaski w necie jest całe mnóstwo i pewnie dużo jeszcze wody w Wiśle upłynie zanim doczekamy lepszych czasów, czy będziemy to zgłasza czy nie. Ale do rzeczy. Parę latek temu miałem włam do samochodu, zbita szyba skradzione: komóra, trochę dokumentów, pieniędzy itd ogólnie szkoda wtedy na 2500zł. Zgłosiłem na Policję, gdzie usłyszałem (może i słusznie) - Panie kto w samochodzie zostawia jakieś przedmioty itd. Po jakiś dwóch tygodniach dostaję pismo - w wyniku nie wykrycia sprawcy sprawa umorzona. Mija jakieś 1,5 roku dostaję wezwanie do prokuratury, jako że prowadzę raczej bezkonfliktowy tryb życia, zdziw potężny :roll: No ale cóż jadę. Pani Prokurator (PP) wyjaśnia, że przy okazji innych przestępstw dupneli klijenta, któremu przypisali również włam do mojego samochodu. Myślę sobie (chociaż już o włamie dawno zapomniałem) - jest dobrze :lol: PP ciągnie dalej, że klijent w sprawie karnej został skazany na 2 lata w zawiasach na cztery (czyli skrobnąc musiał coś więcej niż kilka samochodów ), a ja jak bym chciał się ubiegac o naprawienie szkody muszę założy sprawę cywilną :evil: Chwila zwątpienia, PP namawia jak Big, że z takim podejściem to nigdy sprawca nie zostanie ukarany itp. itd., więc myślę sobie ja się w końcu gówniarzowi do auta nie włamałem tylko działało to odwrotnie :twisted:
                                      Załorzyłem sprawę, PP zgodziła się prowadzic to w moim imieniu cobym po sądach się nie musiał kulac, myślę gitara. Mijają dwa tygodnie i dostaję pismo do wiadomości, kierowane do sprawcy, z moimi danymi Imie Nazwisko Adres, nawołujące go do dobrowolnego naprawienia szkody :diabelski_usmiech Wkurwienie złapało zenitu, telefon, dzwonię do mojej PP z pytaniem o co common? Czy aby na pewno jest to dobry pomysł podawania danych kontaktowych poszkodowanego przestępcy? Odpowiedz: w sprawach karnych takiej praktyki nie stosujemy, w cywilnych owszem i teraz najlepsze: przecież Pan jego adres też zna. Na szczęście po ok. 2 miesiącach, myślenia głównie o tym co może spotkac moją rodzinę, mniejsza o mnie, zmieniliśmy adres zamieszkania. Żeby nie niepokoic przestępcy i nie robic kłopotów z namierzaniem gościa co mu proces wytoczył, faktu zmiany zamieszkania nie podałem PP i sprawa pewnie umarła. Z perspektywy wydarzeń powiem tylko jedno to że dałem się przekręcic PP na to postępowanie z powództwa cywilnego było moim dużym błędem i drugi raz nie dam się w to wkręcic.

Pozdrawiam
                                      Nothing is easy everything is possible

Komentarz

• marlej108
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 4976
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Niestety tzw. Wymiar Sprawiedliwosci czesto ze SPRAWIEDLIWOSCIA ma tyle wspolnego co demokracja ludowa z DEMOKRACJA....
                                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Eidos71
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2050
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Obecnie od kilku lat równolegle do postępowania karnego prowadzone jest postępowanie adhezyjne. Postępowanie to ma na celu uzyskanie przez pokrzywdzonego od sprawcy odszkodowania za straty poniesione w wyniku przestępstwa. W postępowaniu tym pokrzywdzonego przed sądem reprezentuje prokurator - jest to wygodna forma akcji cywilnej, gdyż pokrzywdzony nie musi biegać na sprawy w sądzie.
                                          A co do poznania przez sprawcę p-twa danych osób pokrzywdzonych - niestety, ale tak, jak i pokrzywdzony, tak i sprawca jest stroną w sprawie i ma prawo zapoznać się z pełnymi aktami postępowania po jego zakończeniu, ma też prawo do robienia sobie notatek i zapisków z akt sprawy. A więc poznaje on dane pokrzywdzonych i świadków wcześniej, niż pozna je sąd.
                                          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• sosna1
                                            Rider
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 463
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BGU 1.6 MPI 102 KM

Big,to co mówisz to może i tak ,ale w normalnym kraju nie w Polsce,gwarantuję swoją prawą ręką,że nikt,totalnie nikt nie zajmie się sprawą wyłudzenia 20zł.w więzieniach brakuje miejsca dla morderców,gwałcicieli i innych zwyrodnialców a oni pewnie wsadzą obszczymurka bo wyłudził 20 zł i nie narzekam,tylko stwierdzam fakty.
                                            Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• piotrek_os
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8162
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Przy takich jeszcze "cwaniaczkach" malo kwotowych jak juz faktycznie policja się za to weźmie i wezwie na przesłuchanie ....to gościowi pamiec wraca i zwraca np kase...ew. wysle towar i wtedy juz krzywda naprawiona, a motywuje np choroba itp.

Komentarz

• adamusek
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 331

mnie kiedys gosc przez alle... oszukal na 35 zl i zglosilem na policje i kilka innych osob pewnie tez bo po kilku miesiacach przyszlo ze goscia zlapali i dostal zawiasy + grzywna jakas, ja dostalem zwrot z allegro ale warto wszystko zglaszac.
                                                oszustwo za 1 zl jest surowiej karane niz kradziez za 200 zl...
                                                mozecie zajrzec do kodeksu jak ktos nie wierzy
                                                Prowadzi NaviExpert Lifetime
                                                Ostrzega Yanosik
                                                Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• sew1981
                                                  RS
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2009
                                                  • 10917
                                                  • Fiat

część z was okrutnie pier.........
                                                  oszukani przez imbecyla powinni się między sobą skontaktować i zgłosić to na policję razem, tzn. jeden gostek wystarczy (ale z namiarami na kolejnych pokrzywdzonych i dowodami) a tak to dalej będzie hasał...sobie pkp :evil:
                                                  Gdynia i kod..na 21-...super , Gdynia jest na 81-
                                                  Może ktoś wreszcie się ruszy , albo chociaż przedzwoni na "MO"? :P

Komentarz

• Andrzejek
                                                    Ambiente
                                                    • 2008
                                                    • 133

Zamieszczone przez sew1981
                                                    część z was okrutnie pier.........
                                                    dokladnie tak :? A jezeli nawet organy scigania nie beda chcialy sie tym zajac to zawsze mozna zglosic sie do np., TV - moze nie odyskamy swoich 20 pln ale bedzie to przestroga dla innych... Napewno nie mozna podchodzic do tej sprawy w ten sposob ze - 'ode mnie koles zwinal tylko 20pln wiec nie bede zawracal sobie tym glowy'...
                                                    OII 1.9tdi 139,5KM 313Nm
                                                    Serwis: http://www.k-mot.pl/

Komentarz

Pracuję...