Wynagrodzenie za urlop wypoczynkowy?!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xpawlak
    Drive
    • 2011
    • 73

Zamieszczone przez shado
    Orginalną kartę z nagraniem mam, ale jego wina wydaje się na tyle oczywiste, że samo wezwanie na policję powinno załatwić sprawę i gość się przyzna.

Shado ja miałem bardzo podobną sytuację w poprzednim aucie. Policja zidentyfikowała kierowcę (miałem tylko nr rejestracyjny), gość się przyznał. Przepraszał, trząsł tyłkiem i chciał wszystko zamknąć bez sądu, bo jak później wyczytałem w aktach miał zawiasy za posiadanie narkotyków, ale sprawa i tak musiała pójść do sądu. Jego ubezpieczyciel (Link4) nie chciał wypłacić odszkodowania do czasy wydania wyroku przez sąd.

Mialem ostatnio urlop ktorego 7 dni przypadalo na miesiac styczen. Za ten ze miesiac otrzymalem 40 zlotych wyplaty mniej niz zwykle.
    Czy ktos mi prosto wytlumaczy jak to jest ze niby platne 100%, a jednak mniej niz zwykle?!

Czy moze to byc zwiazane z obliczaniem premii, bo jakas tam dostaje co miesiac choc jest to poprostu staly skladnik wyplaty wynikajacy z umowy nie okreslony w niej konkretna suma.
    Sierota z biura nie umie mi tego wytlumaczyc bo ksiegowa to oblicza i ona sie nie zna. Zas to co czytam na necie wprawia mnie w jeszcze wieksza niepewnosc.

Komentarz

• Eidos71
      RS
      • 2011
      • 2050
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Pewnie potraktowali w księgowości ten Twój urlop, jak L4 - obcięli Ci 20% "dniówki" z tych 7 dni. Bo inaczej się tego nie da wytłumaczyć...
      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Hunter
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1655

Eidos71, raczej nie potraktowali jako L-4, bo gdyby tak było, to więcej by obcięli niż 40 PLN (w skali tygodnia). Wydaje mi się, że to zależne jest od premii. Możliwe, że premia obliczana jest procentowo i stąd taki wynik, ale skoro w księgowości pracuje księgowa bez pojęcia, to ja bym się doszukiwał przyczyny w błędnym naliczeniu - a teraz boi się przyznać, że popełniła błąd. Jeśli księgowa się myli w takich prostych sprawach to faktycznie słabo :roll:
        ...nie ma to jak Octavia :drive:
        >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• skunksior
          Classic
          • 2011
          • 12

U nas wynagrodzenie za urlop wyliczane jest ze średniej naszych trzymiesięcznych zarobków. Może u was też tak jest.
          KR772RF

Komentarz

• sesik
            RS
            • 2006
            • 2165

Prościej niż w linku chyba się nie da wytłumaczyć :diabelski_usmiech
            Best ET = 13.666
            Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
            PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
            http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

Hunter, no wlasnie tak mi sie wydaje po przeczytaniu w necie artykulow tylko na przykladach podaja cos o obliczaniu tych wspomnianych 3 miesiecznych srednich, a mimo to kwoty sa takie same.
              Zle mnie zrozumiales, to baba z biura jest "niedociumana", nie ksiegowa bo tej nie znam
              W poniedzialek zapytam w biurze inna babke dokladnie, ale chcialem sie dowiedziec czy sie z tym spotykacie bo ja osobiscie po raz pierwszy, w poprzedniej firmie tez mialem premie uznaniowe czyli tak naprawde staly i niezmienny skladnik wyplaty i nigdy mi nic nie potracili.
              Nie mam napisane tez w umowie stawki godzinowej (godziny pracy sa rozne) czy dniowki mam stala kwote miesieczna plus ta wlasnie premia uznaniowa (ktora premia jest tylko na papierze) i jest sporym procentem calej wyplaty.

skunksior, wyliczanie sredniej rozumiem jesli kwoty w danych miesiacach sa rozne, ale ja mam zawsze tyle samo, wtedy tez moga wyjsc takie rzeczy?

Komentarz

Pracuję...