VW T6 2.0 TSI 204 KM - ciekawostka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kefir0909
    Classic
    • 2010
    • 13

Proszę o pomoc. Próbuję uruchomić drugie światło przeciwmgielne z tyłu i niestety. Sterownik 1K0 937 085P, VCDS 11.11.3 ang. Nie mogę tego znaleźć. Czyżby ten sterownik nie obsługiwał? Mam OII Tour MY13. Jeżeli się da, to proszę o wykład łopatologiczny.
    Pozdrawiam.
  • Sarrazin
    Ambiente
    • 2008
    • 151

Szukając dostawczaka na allegro natchnąłem się na ciekawostkę VW. Mianowicie model T6 wyposażony w silnik 2.0 TSI 204km i DSG 7 bieg. W takiej konfiguracji ten klocek robi 100km/h w 9,5sek. a prędkość maksymalna ustalona jest na 200km/h Gdyby kurierzy jeździli w takiej specyfikacji to paczki byłyby dostarczane dużo wczęsniej
    Tylko ta cena

1.9 TDi ASV - seria, Φ 5,5l/100km

Komentarz

• sew1981
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2009
      • 10986
      • Fiat

Sarrazin, po pierwsze to T6 a nie T5, a po drugie to zdjecia z ogloszenia to diesel a nie tsi , bo ma obrotomierz wyskalowany do 5 tysi jak widac na zdjeciu i to jakaś lipniejsza wersja.
      ale faktycznie jest wersja 2.0 tsi, pewnie zastąpił on 3.2 v6 obecny w najmocniejszych t5 poprzednio:
      Die Highlights des VW Multivan – wie man Innovation mit Tradition verbindet. Digitale Features treffen auf ein klassisch funktionales Innenraumkonzept.

Komentarz

• Sarrazin
        Ambiente
        • 2008
        • 151

sew1981, masz racje, zdjęcia z diesla i bez DSG, jednakże specyfikacja i cena przedstawiona w ofercie dotyczą 2.0 TSI 4 MOTION. Ośka jest tańsza i kosztuje 150tys. PLN brutto. A wersja kombi zawsze była uboga, ma dwa rzędy siedzeń, za drugim nie ma już okien tylko blacha.
        Najtańszy blaszak z tym silnikiem i manualem kosztuje jakieś 120tys. PLN.

sew1981, tyle że do Multivana to rozumiem taki silnik, bo to przecież osobówka. Ale dostawczak z takimi osiągami to coś ciekawego ops:

Komentarz

• TomekRs
          RS
          • 2011
          • 1670

ten obrotomierz to jakis problem? dsg sie wstawi, spokojnie! Trafi sie jelen co uwierzy, ze to jest 2.0 TSI :lol:

Komentarz

• Sarrazin
            Ambiente
            • 2008
            • 151

octaviars1, zdjęcia tak naprawdę nie są ważne, ważny jest układ napędowy. A T6 w takiej konfiguracji można znaleźć na niemieckiej stronie VW Więc istnieje

Komentarz

• sew1981
              Moderator
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2009
              • 10986
              • Fiat

Sarrazin, to chyba jakaś bujda, w dostawczych wersjach na polskiej stronie nie ma tego silnika w transporterze:
              Volkswagen Samochody Dostawcze - poznaj pełną gamę modeli pojazdów dostawczych koncernu Volkswagen. Wejdź i sprawdź!

no ale tu nie ma moze jeszcze nowosci zza odry , bo nawet w multivanie nie ma tsi

Komentarz

• Sarrazin
                Ambiente
                • 2008
                • 151

sew1981, wszedłem na linka do niemieckiej strony VW, którą podałeś, wszedłem w konfigurator i wybrałem transportera. Szwaby mają do wyboru 2.0 TSI, w Polsce jak widać niekoniecznie.

Komentarz

• sew1981
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2009
                  • 10986
                  • Fiat

Sarrazin, tam jest multivan a nie transporter....nigdzie na szwabskiej stronie nie widze transportera z tym silnikiem
                  pogrzebałem troche, i w uk oferuja nawet pakiet spojlerów do transportera, ale nie ma tam wciaz 2.0 tsi, najmocniejszy jest 2.0 tdi 180 km (bi turbo) w budzie dostawczej. Wydaje mi się że ten tsi jest tylko w multivanach, ewentualnie w caravelle, ale w transporterze nie.

Komentarz

• Sarrazin
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 151

sew1981, jest też dostępny w blaszaku - z manualem, z DSG oraz z DSG 4 MOTION

A tu masz zrzut z ekranu z wspomnianej wcześniej stronki

Komentarz

• sew1981
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2009
                      • 10986
                      • Fiat

Sarrazin, nosz patrz......faktycznie
                      ale cena zaporowa :P
                      a na marginesie szwaby mają coś spie.... , bo faktycznie w konfiguratorze sie pojawia transporter dopiero ,ale na głównej stronie nie ma takiego modelu , jest tylko multivan do wyboru

Komentarz

Pracuję...