Wycena VW Polo Classic

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sevi
    Ambiente
    • 2012
    • 123

Wycena VW Polo Classic

no ladnie ale wydaje mi sie ze i to od ASO zalezy
    ale macie racje jednak różnica jeszcze jest a szkoda ....(mowa nie tylko o traktowaniu klijeta ale i o traktowaniu pacjeta w szpitalach)
  • klekocix
    Rider
    • 2010
    • 479
    • Octavia I combi (1U5)
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Wycena VW Polo Classic

Teść planuje sprzedać swoje Polo, aby kupić jakieś małe nowe badziewie...

Dane auta:

VW Polo Classic
    - rok 2000
    - pierwszy właściciel
    - silnik 1.4 16v 75KM
    - przebieg 72tyś km.
    - instalacja gazowa sekwencyjna założona przy przebiegu ok. 60tyś km.
    - kolor granatowa perła

Auto naprawdę zadbane, czyste, prawdziwie bezwypadkowe. Wszystko do tej pory było naprawiane na bieżąco.

Przy przebiegu ok. 50tyś km. był wymieniony na silnik na identyczny (załatwiany przez znajomego szefa serwisu ASO Seata, zmieniony rozrząd, płyny i wszystko co było niezbędne)

Do wymiany w tej chwili są zegary oraz plecionka wydechu.

Wyposażenie marne:
    - 1x poduszka powietrzna
    - wspomaganie kierownicy
    - regulowana kierownica
    - radio CD
    - komplet kół letnich na alufelgach (nowe opony)
    - komplet kół zimowych

Ile to auto może być warte?
    Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku

https://www.facebook.com/Freshtimers

Komentarz

• TomekRs
      RS
      • 2011
      • 1670

7-8tys zł.

Komentarz

Zamieszczone przez octaviars1
        7-8tys zł.
        jesli auto faktycznie takie godne uwagi to moim zdaniem spokojnie 9 - 9,5 mozna wystawic, za 7 - 8 to sztrucle sprzedaja. Nie zapominajmy ze auto jest cenione na rynku wtornym, moze nie koniecznie jako sedan, ale jednak to Polo. Najlepiej to popatrzec na allegro itp. i srednia wyciagnac, lekko zawyzyc i sru :diabelski_usmiech
        Deska juz po lifcie jest?! jak tak to spokojnie w gorna granice bym uderzal.

Komentarz

• klekocix
          Rider
          • 2010
          • 479
          • Octavia I combi (1U5)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez Golas27
          7-8tys zł.
          jesli auto faktycznie takie godne uwagi to moim zdaniem spokojnie 9 - 9,5 mozna wystawic, za 7 - 8 to sztrucle sprzedaja. Nie zapominajmy ze auto jest cenione na rynku wtornym, moze nie koniecznie jako sedan, ale jednak to Polo. Najlepiej to popatrzec na allegro itp. i srednia wyciagnac, lekko zawyzyc i sru :diabelski_usmiech
          Deska juz po lifcie jest?! jak tak to spokojnie w gorna granice bym uderzal.
          Licznik jest taki jak na aukcji. Niestety, coś w nim jest "nie halo" i trzeba go wymienić.
          http://allegro.pl/vw-polo-lupo-00r-1...077700317.html To największy mankament tego auta.

Komentarz

• rumcajs_kr
            Rider
            • 2011
            • 319
            • Fabia

Taki mały OT, u mnie jak nie hallo było licznik w 6N to szalał regulator napięcia (licznik się włączał-wyłączał-falował i pokazywał co chciał). Może warto poszukać przyczyny i wtedy sprzedać już pełno sprawna sztukę
            Moja nowa pasja

Były posiadacz O1FL

Były posiadacz 6Nki

Komentarz

• klekocix
              Rider
              • 2010
              • 479
              • Octavia I combi (1U5)
              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez rumcajs_kr
              Taki mały OT, u mnie jak nie hallo było licznik w 6N to szalał regulator napięcia (licznik się włączał-wyłączał-falował i pokazywał co chciał). Może warto poszukać przyczyny i wtedy sprzedać już pełno sprawna sztukę
              Nie wiem jakie były dokładne u Ciebie objawy.

Tutaj są 2 sprawy. Wskaźnik paliwa i temperatury raz działa a raz nie, czasami pokazuje właściwie a czasami leży na "0". Wydaje mi się, że im auto bardziej nagrzane tym większe głupoty się pokazują.
              Do tego obrotomierz przestawił się o 2 tyś obr - czyli jak silnik jest wyłączony to wskazówka jest na 2tyś obr, jak silnik włączony to 3tyś itd.
              Już raz ta wskazówka była sprowadzana VAGiem na dół ale na nie wiele to się zdało - znów się rozregulowała...

Komentarz

• loru
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4286
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez klekocix
                Tutaj są 2 sprawy. Wskaźnik paliwa i temperatury raz działa a raz nie, czasami pokazuje właściwie a czasami leży na "0". Wydaje mi się, że im auto bardziej nagrzane tym większe głupoty się pokazują.
                zimny lut , też to miałem w starej Cordobie, do elektronika i niech poprawi wszystkie luty w okolicy wskaźników.
                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• TomekRs
                  RS
                  • 2011
                  • 1670

Zamieszczone przez rumcajs_kr
                  Nie wiem jakie były dokładne u Ciebie objawy.

Do tego obrotomierz przestawił się o 2 tyś obr - czyli jak silnik jest wyłączony to wskazówka jest na 2tyś obr, jak silnik włączony to 3tyś itd.
                  Już raz ta wskazówka była sprowadzana VAGiem na dół ale na nie wiele to się zdało - znów się rozregulowała...
                  Mozesz nakrecic filmik jak mala benzyna kreci sie do 8tys obrotow
                  co do auta-to byla taka cena posrednia z allegro, mniej wiecej jest przedzial 7-9tys zl , wiadomo zdarzaja sie rodzynki i cena 11tys np no ale bez przesady.. 10,5 albo 11tys dostalem rok temu za swoja fabie I 1.4 MPI CLASIC

Komentarz

• klekocix
                    Rider
                    • 2010
                    • 479
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez loru
                    zimny lut , też to miałem w starej Cordobie, do elektronika i niech poprawi wszystkie luty w okolicy wskaźników.
                    Jaki orientacyjny koszt takiej operacji może być? I czy po tym wystarczy podłączyć zegary ponownie i będą działać, czy trzeba ponownie je zakodowywać?

Sam zastanawiam się nad zakupem tego auta dla żony, bo historia pojazdu znana, bezwypadkowość gwarantowana, przebieg prawdziwy...

I czy te przelutowanie pomoże przy tym przestawiającym się obrotomierzu?

Teść życzy sobie za niego 10 tysięcy...

Komentarz

• TomekRs
                      RS
                      • 2011
                      • 1670

10 tys troche duzo moim zdaniem. Jak masz kupowac to nie mow nic o tym zimnym lucie. Koszt jest nieduzy, byl taki temat na forum juz gdzies. "Z rodzina najlepiej wychodzi sie na zdjeciu":P Powiedz, ze 8.5-9 tys maks.

Komentarz

• klekocix
                        Rider
                        • 2010
                        • 479
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

10 tys troche duzo moim zdaniem. Jak masz kupowac to nie mow nic o tym zimnym lucie. Koszt jest nieduzy, byl taki temat na forum juz gdzies. "Z rodzina najlepiej wychodzi sie na zdjeciu":P Powiedz, ze 8.5-9 tys maks.
                        On ma masę chętnych na ten samochód za te pieniądze. Nie gadałem z nim jeszcze o sprzedaży mi, sam tylko mówił, że kilkukrotnie miał pytania od osób trzymających samochody na tym parkingu czy nie chce sprzedać...

Natomiast ja też nie chcę się zbędnie "napalać" na to auto.

Komentarz

• TomekRs
                          RS
                          • 2011
                          • 1670

Taaa, sasiad zawsze sie bedzie pytal a potem przyjdzie co do czego to cena najlepiej 5tys po sasiedzku. Za mna sasiad (z naprzeciwka) od momentu jak kupilem poprzednie auto chodzil i marudzil czy nie na sprzedaz itd, ze on jest napewno chetny itd. Auto codziennie widzial i wiedzial co i jak, ze garazowane, ze kupione w salonie, ze serwis, bezwypadkowe itd. Jak przyszlo co do czego i sprzedawalem, to sie zglosil ale z szwagrem "mechanikiem", ktory znalazl tyle "usterek", ze perelki z allegro przy tym to pikus. Cene zwindowal z 2-3tys mniej. Pomarudzil, pomarudzil i wyszedl. Wystawilem auto w sieci i bez problemow poszlo, nowy nabywca do tej pory zadowolony.

Komentarz

• sosna1
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 463
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BGU 1.6 MPI 102 KM

On ma masę chętnych na ten samochód za te pieniądze. Nie gadałem z nim jeszcze o sprzedaży mi, sam tylko mówił, że kilkukrotnie miał pytania od osób trzymających samochody na tym parkingu czy nie chce sprzedać...

Natomiast ja też nie chcę się zbędnie "napalać" na to auto.
                            To niech je sprzedaje,a nie was szczuje opowiadając ilu ma chętnych(dopóki nie powiedział,że sprzedaje) tylko chętni się wykruszą jak powie,żeby płacili i zabierali. :diabelski_usmiech
                            Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• BADYL
                              RS
                              • 2011
                              • 2398
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

sosna1, ktoś wyżej napisał i popieram...najpierw naprawić usterkę, a później w pełni sprawnego wysatwić...wtedy z czystym sumieniem niech bierze kto chce :wink: 10koła moim zdaniem za tego golasa za dużo....dodatkowo napisałeś że silnik był wymieniany???dobrze zrozumiałem :?: Jeżeli tak to wszytskie papiery tesciu chyba posiada co? Skąd ten silnik z jakiego auta i z potwierdzony przebieg? Bo jeżeli nie ma papierów i pochwali się o tym fakcie kupujacemu to nie musi być już tak różowo :P

ps. ktoś też dodał..."z rodziną tylko na zdjęciu" oooo....popieram :wink: chyba że teściu wporzo to spoko
                              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• loru
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 4286
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

aki orientacyjny koszt takiej operacji może być? I czy po tym wystarczy podłączyć zegary ponownie i będą działać, czy trzeba ponownie je zakodowywać?
                                nie mam pojęcia co do kosztów, pojechałem do znajomego do warsztatu, wyjął licznik poprawił luty i włożył z powrotem, nic nie było ponownie kodowane tylko zegar i przebieg się wyzerował, co do obrotów to nie pomogę bo nie wiem.

masz nie daleko Roberta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29513 pogadaj może on coś z tym zrobi
                                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• LUKI
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 5776

generalnie golas

brak abs, elektryki, klimy

jak z lusterkami, listwami, klamkami? są w kolorze?

szału z hajsem nie będzie

a jak już trafisz jakiegoś klienta, to będziesz miał akcje dlaczego silnik zmieniany, etc
                                  kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• avocado
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 182

teściu taki szofer, że zatarł silnik dalej kupujcie auta od dziadków... drogo za golasa w niemetaliku

Komentarz

• klekocix
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 479
                                      • Octavia I combi (1U5)
                                      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez LUKI
                                      generalnie golas

brak abs, elektryki, klimy

jak z lusterkami, listwami, klamkami? są w kolorze?

szału z hajsem nie będzie

a jak już trafisz jakiegoś klienta, to będziesz miał akcje dlaczego silnik zmieniany, etc

Na szczęście wszystko jest w kolorze lakieru
                                      W 2000 roku kosztował bodajże 49tysięcy, teraz jest wart "grosze" jak widzę.

Może to dla mnie i lepiej

A teść teraz chce kupić tego VW Up! w najtańszej wersji, za 34tyś bodajże.

[ Dodano: Czw 23 Lut, 12 11:27 ]
                                      Zamieszczone przez avocado
                                      teściu taki szofer, że zatarł silnik dalej kupujcie auta od dziadków... drogo za golasa w niemetaliku
                                      Zatarł silnik się sam... no może od małych przebiegów.

Te silniki wg. znajomego mechanika z Seata mają wadę fabryczną, za mały smok oleju i jeśli jeździ się na małe dystanse to woda zamarza w smoku i nie ma smarowania głowicy. I tak też poległ ten silnik.

A tak to auto wygląda na zdjęciach:

Komentarz

• TomekRs
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 1670

slaby raczej ten mechanik. To ten sam silnik chyba co w Fabii byl i nie slyszalem, zeby z nim takie problemy byly..
                                        Co do auta- tesc ma fantazje i to duza.

Komentarz

• Skfarek
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 4795
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Te silniki wg. znajomego mechanika z Seata mają wadę fabryczną, za mały smok oleju i jeśli jeździ się na małe dystanse to woda zamarza w smoku i nie ma smarowania głowicy. I tak też poległ ten silnik.
                                          prawdę mówi - wejdź na forum chociażby polo i poczytaj opinie o tym silniku, przypadków zatarcia jest kupę, nie najszczęśliwsza jednostka :roll:
                                          Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                          6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                          Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• klekocix
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 479
                                            • Octavia I combi (1U5)
                                            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez Skfarek

prawdę mówi - wejdź na forum chociażby polo i poczytaj opinie o tym silniku, przypadków zatarcia jest kupę, nie najszczęśliwsza jednostka :roll:

Silniki bodajże APE/AUA miały takie przypadki.

Komentarz

• Dzida
                                              RS
                                              • 2006
                                              • 2253

W VW-ejach były problemy z odmą co w najgorszym przypadku właśnie mogło doprowadzić do zarżnięcia silnika. Więc nie ma co się doszukiwać drugiego dna, tylko cieszyć się że jest nowy silnik, a VW umiał się znaleźć w tej konkretnej sytuacji.

Tylko po co ten gaz, nigdy tego nie zrozumiem. 72 kkm w 12 lat i gaz??? Robiąc 6 kkm rocznie?

Komentarz

• klekocix
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 479
                                                • Octavia I combi (1U5)
                                                • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez Dzida
                                                W VW-ejach były problemy z odmą co w najgorszym przypadku właśnie mogło doprowadzić do zarżnięcia silnika. Więc nie ma co się doszukiwać drugiego dna, tylko cieszyć się że jest nowy silnik, a VW umiał się znaleźć w tej konkretnej sytuacji.

Tylko po co ten gaz, nigdy tego nie zrozumiem. 72 kkm w 12 lat i gaz??? Robiąc 6 kkm rocznie?
                                                Z gazem to długa historia

Natomiast co do silnika - to nie był on wymieniony na nowy, samochód w chwili awarii nie był już na gwarancji.

Mam znajomego szefa serwisu mechanicznego ASO Seat i on mi znalazł ten drugi silnik, z samochodu po mocnym dzwonie w tył i przebiegu rzędu (wtedy) 60tyś km.

Była wtedy zrobiona profilaktycznie głowica (uszczelniacze i coś tam jeszcze), sprawdzona kompresja, wymieniony kpl. rozrząd, oczywiście nowe płyny itp.

Komentarz

• conan
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 546

Miałem takie przed o2, jak dla mnie fajne autko. mój akurat był z 97r i poszedł za nie całe 6 tyś zł bez alu felg i audio, po sprzedaniu tych fantów wyszło by że auto poszło za 7 tyś.
                                                  Wadą tych aut są skrzynie biegów, u mnie padła 2 razy, niestety jazda na 5 biegu przez choćby 300km non stop po autostradzie potrafi zniszczyć skrzynie. Nie dość że zębatka plastikowa to łożyska w plastikowych koszach. Po wymianie skrzyni pilnowałem oleju przed każdym większym wyjazdem a i tak się sypła :wink:
                                                  Moja skodzinka o2
                                                  Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

Pracuję...