0.20 gr za km z Gliwic do Wrocławia dla osobówek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bzyq_74
    RS
    • 2008
    • 3467
    • Volkswagen
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Maicroft, dokładnie

A wracając do tematu już widzę korki przed bramkami na Sośnicy i pod Wrockiem
    Tam są po 2-3 bramki. To ihmo dużo za mało.
    Na A4 Kat-Krk jest otwartych po 8 bramek w sezonie wakacyjnym a i tak trzeba czekać 10-15 min.
    MARCIN
    Mój szkodnik

Komentarz

• pandzik
      RS
      • 2011
      • 2254
      • Seat

Latwiej pojechac z dzieckiem ktore ma 3-6 miesiecy niz takim co ma 12-18 miesiecy

Ja mam dobrze. Do Wrocka jeżdżę tylko służbowo, a nad zach. Bałtyk przez Poznań - przystanek u rodziny.

Te ceny to zdzierstwo do kwadratu.

Komentarz

• Purchawa
        Admin
        S_OCP Member
        • 2004
        • 8007

dawno powinno być tak jak w m.in. Czechach, Austrii, Słowacji i innych cywilizowanych krajach. Też jestem zdania, że powinny być winiety, jakoś inni mają to dlaczego Polska zawsze musi być "inna"
        Polacy to jednak dziwny narod.
        Jak bodajze w 2001r Pol chcial wprowadzic winiety, to go chcieli na taczkach wywiezc...
        A teraz sie okazuje, ze chlop chcial dobrze...
        "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
        Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• westwi78
          RS
          • 2008
          • 2940

Purchawa, no tylko że Pol chciał winiet na wszystkie drogi a nie tylko autostrady

Na początku pierwszej dekady XXI wieku ówczesny minister infrastruktury Polski, Marek Pol, zaproponował wprowadzenie systemu winiet jako dowodów wniesienia opłat za korzystanie ze wszystkich dróg publicznych w Polsce. Pomysł ten kilkakrotnie modyfikował (m.in. przez zawężanie go tylko do niektórych kategorii pojazdów i niektórych kategorii dróg) próbując dostosować go do licznych głosów protestu tak ekonomistów, jak i specjalistów w dziedzinie transportu oraz zwykłych obywateli, i w rezultacie nie udało mu się go nigdy wprowadzić w życie.

Komentarz

• kabanos
            RS
            • 2011
            • 4544
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja obiecałem sobie, że już nigdy nie pojadę autostradą A4 Kraków-Katowice. Przejazd tam i nazad od 1 marca 36 zł - czyste złodziejstwo. :evil:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• kabanos
              RS
              • 2011
              • 4544
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Biszczu, Kraków - Katowice będzie około 32 gr/km. W dupie mam taką politykę.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Udesky
                RS
                • 2007
                • 1692
                • Octavia I (1U2)
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

I tym sposobem będziemy mieli puste autostrady, a TIRy przeniosą się na stare drogi aby unikać opłat. Co pewnie spowoduję postawienie znaków o zakazie wjazdu dla nich, aby musieli płacić za autostrady. A jak tego nie zrobią to będą remontować zniszczone boczne drogi.
                Podpisuję się pod tym aby wprowadzić coś w rodzaju winiet, albo po prostu abonamentu.
                Skoro potrafią stawiać kontrole odcinkowe, które rozpoznają nr rej., rodzaj, kolor samochodu itp. To czy nie mogły by powstać takie bramki? Ile to problemu wysłać np. sms czy zrobić przelew na dany nr rej.?
                Jadę z Wrocka do Gliwic wysyłam sms z abonamentem za 1dzień i jazda.
                Postawić nowoczesne fotoradary to potrafią, ale aby usprawnić ruch to wprowadzą archaiczny system i złodziejskie opłaty.
                W Polsce nie ma kryzysu.
                Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Purchawa
                  Admin
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 8007

Zamieszczone przez westwi78
                  Purchawa, no tylko że Pol chciał winiet na wszystkie drogi a nie tylko autostrady
                  I co w tym zlego? Bylyby winiety, ale autostrady mialbys panstwowe, bez bramek i juz dawno temu.
                  A tak dowalili oplate drogowa do ceny paliwa. Autostrad nie ma, a te co sa poszly w prywatne rece... I tak placisz podwojnie, raz w paliwie, dwa na bramkach.
                  Jak pokazuja np. Czesi, dalo sie to zrobic lepiej.
                  "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                  Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Panowie ale wprowadzenie winiet powoduje spadek kasy do budżetu a jak wiadomo nikt nie chce kasy tracić więc płacimy za każdym razem od przejechanego kilometra :!:
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• metrotest
                      Rider
                      • 2006
                      • 506
                      • Volkswagen
                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                      • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Dokładnie. Jaki nie wiadomo o co chodzi to wiadomo. Oj lubi Rząd doić kierowców, lubi.

Komentarz

• Zorr
                        RS
                        • 2011
                        • 2110

jak w zeszłym roku jechałem na wakacje do Italii to na bramkach "wyjazdowych z Włoch w kierunku Austrii" był ~40km korek (przy otwartych około 8 bramkach do płacenia).

Chyba by mnie coś trafiło jak bym u nas miał tyle stać, co przy tej ilości bramek jakie budują jest raczej pewnikiem.
                        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• phrix
                          L&K
                          • 2007
                          • 1000
                          • Audi
                          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jak pokazuja np. Czesi, dalo sie to zrobic lepiej.
                          Zgadzam się z Purchawa, to chyba jedno z lepszych i uczciwszych rozwiązań. Są osoby które poruszają się tylko po drogach lokalnych np. osoby starsze wtedy nie wykupuja winiety.

Natomiast inni którzy dużo śmigają płacą raz i nie myślą o temacie. Szanujmy swój czas, ile można tracić go na bramkach :?

Pomijam fakt, że to co oferują nie jest warte ceny.
                          Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Przykladowo ciezarowki to placa chyba za niektore drogi 3 razy.

Placi sie w paliwie, potem na A2 stoja via-tole i jeszcze normalna oplate za przejazd - tak mi to tlumaczyl szofer ktory jezdzi ze Slaska do Poznania
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• mkz
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 138

Zamieszczone przez kabanos
                              Ja obiecałem sobie, że już nigdy nie pojadę autostradą A4 Kraków-Katowice. Przejazd tam i nazad od 1 marca 36 zł - czyste złodziejstwo.
                              Dokładnie - mam to samo. W odniesieniu do nowego, płatnego odcinka też mam takie odczucie - przypomną mi się stare czasy, kiedy autostrady przez górę Św. Anny w ogóle nie było a reszta składała się z tak fantastycznej jakości płyt, że tak samo ją omijałem jadąc do Niemiec. Trasa przez Opole nie jest zła 8) - a zawsze trochę złotówek w kieszeni zostanie. Od Wrocka w stronę granicy już będzie można (przynajmniej na razie) wrócić na autostradę. A jeszcze jak pomyślę o możliwych kolejkach - brrr...
                              A wracając do OFF TOPu
                              Zamieszczone przez Maicroft
                              Latwiej pojechac z dzieckiem ktore ma 3-6 miesiecy niz takim co ma 12-18 miesiecy

To pierwsze przespi podroz, a to drugie tylko jak w nocy pojedziemy inaczej to jest ciezka przeprawa z wieloma postojami
                              Doskonale znam sprawę - jeżdżę do Cro z obiema latoroślami co roku odkąd się urodziły (a starsza ma już prawie 8 lat) więc przerabiałem "każdy" wiek. Rzeczywiście - przynajmniej część trasy jest przez noc ale jadę z reguły poza autostradami, więc jak trzeba się zatrzymać to się zatrzymuję - w końcu jadę na wakacje.

Komentarz

Pracuję...