Którędy jechać z Wrocławia do Warszawy? Za Oleśnicą zaczynają się 50-ki i fotoradary. Potem 8-ka od Piotrkowa Tryb. w remoncie.
Testowałem już trasę Wrocław-Sieradz-Łódź-Łowicz-Warszawa - jest znośnie ale bez rewelacji.
Dawno nie jechałem 8-ką od Piotrkowa do stolicy. Dalej tak rozkopana czy zaryzykować typową trasę Wrocław-Wieluń-Piotrków Tryb.-Warszawa. Jeszcze te Janki ...
Wyjazd w dzień roboczy przed popołudniowym szczytem.
Jak ostatnio jezdzilem to najszybciej i najprzyjemniej jezdzilo mi sie:
Wroclaw-Olesnica-Ostrow Wlkp-Kalisz-A2 Konin-Strykow-Sochaczew-Warszawa
Czas przelotu o roznych porach, bez napinki do 5h.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Dzięki. Też o tym myślałem, tyle że trzeba przygotować extra 20 zł za A2. Choć można też pojechać DK2. Trochę krótsza trasa i za darmo. Chyba się skuszę.
Jak rozumiem Piotrków Tryb. - Warszawa dalej jest kiepskim pomysłem.
Jak rozumiem Piotrków Tryb. - Warszawa dalej jest kiepskim pomysłem.
Moze sie trafic, ze bedzie sie jechalo te 60-70, a moze sie trafic ze bedziesz stal godzine na jakims odcinku, bo sie np. TIR rozkraczyl w miejscu, w ktorym ze wzgledu na budowe nie ma jak go ominac.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Warszawa-Wrocław prezez Konin, Kalisz w tym 100km po A2 za prawie 20 zł. :x
Czas przejazdu 5 h 30 min w tym wyjazd z Wwy 20 min a dojazd z Wwy do A2 prawie 2h 30 min. Autostrada raczej pusta. Mniejszy ruch niż na A4 /przynajmniej do czerwca/.Przejazd przez Ostrów Wlkp to jazda po rondach - trochę przesadzili z tą ilością, aż mdli od tego kręcenia się.
Generalnie im bliżej Oleśnicy tym gorzej. Mijanka z TIR-em w nocy na wąskiej, nierównej, drodze bez pobocza nie należy do przyjemnych. :?
Nie wiem czy nie lepiej wracać przez Jarocin, Milicz. :?:
Komentarz