znajdź sobie na allegro bez przegubowe bosch AERO TWIN ja mam i jestem mega zadowolony co prawda nie kupiłem na allegro ale w motoryzacyjnym u siebie w mieścinie zapłaciłem coś koło 80zł za 2szt
x2
Również takie kupiłem i polecam.
A czy macie taki problem jak odrywanie się wycieraczek od szyby przy wyższych prędkościach?
P.S
Wiem, ze już o to pytałem w innym pości, ale tam nikt nie wspominał o tych wycieraczkach.
wybieram się z rodzinką na mały urlopik i w związku z tym proszę Was o opinie nt. fajnej miejscówki w Marsa El Alam. Jedziemy z małym brzdącem i zależy nam na w miarę dobrych warunkach. Jako że w internecie ciężko o obiektywne opinie, może byliście w ww. miejscu i macie jakieś typy?
Witam, ja własnie wróciłem z Sharm el Shaik. Wyjeżdzając kierowałem sie opiniami z tego forum .Muszę przyznać że sie nie zawiodłem - goście sie znają na rzeczy i nie lubią marnować wakacji :szeroki_usmiech .
Witam Przedstawiam kilka fotek oraz filmik z zatoki Abu Dabbab oraz z rafy Dolphin House w egipskim rejonie Marsa El Alam. filmWszystkie fotki dostępne na http://www.aquawiadomosci.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=285 Pozdrawiam
michalse7, a kiedy się wybierasz :?: Ja wlaśnie planuję również wypad na 2 tygodnie do Egiptu w marcu z roczną Córcią. Byliśmy w Egipcie już kilka razy, lecz teraz z obawy o Młodą, szkamy czegoś na prawdę godnego polecenia, choć do tej pory nigy nie żałowaliśmy wyboru. W Marsa El Alam jeszcze nie byliśmy, ale Sharm i Hurghadę mamy już "zaliczoną". Byliśmy m.in. w Hilton Long Beach, Panorama Bungalows, Tropicana Azure Club.
Przy wylocie z maleństwem szukaj jakiegoś płytkiego basenu z podgrzewaną wodą, ładnego zejścia do wody na plaży, sporego terenu do spacerów, itp. Nam najbardziej przypadł do gustu Hilton, choć to Hurghada i 4*. Mimo to teren spory, zielono, jedzenie jak to w Egipcie :lol:
Uważaj też na wyloty... Część biur oferuje wyloty z międzylądowaniami, co przy małym dziecku może być nieciekawym doświadczeniem. Zwróć też uwagę, że inne biura mogą oferować wakacje w Marsa, ale z lądowaniem w Hurghadzie. Potem 200 km transferu busem...
michalse7, na pobyt z dzieckiem mogę Ci polecić wenecję pustyni, czyli El Gounę - praktycznie rzut beretką od Hurghady a do tego, jak się oczy przymruży można zapomnieć, że się jest w arabowie
Ja byłem w Caribbean World Soma Bay, około 30-40 minut jazdy od Hurghady.
Moim zdaniem super miejsce na Egipt z małym dzieckiem.
Plusy
* długa piaszczysta plaża, nie trzeba dbać o żadne buty do kąpania itd.
* mini aquapark i plac zabaw dla dzieci
* kilka basenów, w tym brodzik dla dzieci
* dobre jedzenie, czysta woda, porządne pokoje
* wystarczająca ilość leżaków na plaży, nie trzeba lecieć z samego rana żeby coś złapać
Minusy
* hotel położony w środku pustyni - mocno utrudniona możliwość korzystania z życia nocnego oraz samodzielnych wypraw poza kompleks hotelowy
ale zważywszy na wyjazd z dzieckiem, to raczej nie powinno stanowić problemu :wink:
Jak bym miał jechać z dzieckiem do Egiptu, to pojechałbym właśnie tam.
lecę prawdopodobnie 4.03
Zastanawiam się nad 14 dni Blue beach resort lub Resta Reef Resort.
Na 8 dni to mam Sol Y Mar Dar El Madina (dobry hotel ale wiadomo, wolałbym 14 dni ;-).
Był ktoś z was w tych 2 pierwszych ??
Zamieszczone przez xxxmikey
michalse7, a kiedy się wybierasz :?: Ja wlaśnie planuję również wypad na 2 tygodnie do Egiptu w marcu z roczną Córcią. Byliśmy w Egipcie już kilka razy, lecz teraz z obawy o Młodą, szkamy czegoś na prawdę godnego polecenia, choć do tej pory nigy nie żałowaliśmy wyboru. W Marsa El Alam jeszcze nie byliśmy, ale Sharm i Hurghadę mamy już "zaliczoną". Byliśmy m.in. w Hilton Long Beach, Panorama Bungalows, Tropicana Azure Club.
Przy wylocie z maleństwem szukaj jakiegoś płytkiego basenu z podgrzewaną wodą, ładnego zejścia do wody na plaży, sporego terenu do spacerów, itp. Nam najbardziej przypadł do gustu Hilton, choć to Hurghada i 4*. Mimo to teren spory, zielono, jedzenie jak to w Egipcie :lol:
Uważaj też na wyloty... Część biur oferuje wyloty z międzylądowaniami, co przy małym dziecku może być nieciekawym doświadczeniem. Zwróć też uwagę, że inne biura mogą oferować wakacje w Marsa, ale z lądowaniem w Hurghadzie. Potem 200 km transferu busem...
Komentarz