Dekoder TV naziemnej - jaki kupic?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartek87
    Classic
    • 2012
    • 10

Mam u siebie 2x WIWA HD 90. Jeden z funkcją MEMO (1 pilot obsługuje dekoder i TV - fajna rzecz ) Obydwa podpięte do 1 anteny siatkowej. Montowałem u sąsiada taki sam zestaw i zarówno u mnie jak i u niego sygnał i jakość 100%. U sąsiada musiałem dodatkowo wymienić kabel, wtyczki na nowe i antenę ze strychu wyprowadzić na zewnątrz bo były problemy podczas złej pogody. Dodatkowo wywaliłem wzmacniacz z anteny i zamontowałem symetryzator.
    Wszystko śmiga, a dekoder obsługuje nawet różne mało spotykane formaty.
    Do nadajników mam około 15KM i 60KM.
    Dekodery kupowałem tutaj : http://www.eltrox.pl/telewizja-nazie...c-410_412.html , Sprzedają również na allegro.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Odgrzeje temat

W 2013 kupilem 3 WIWY HD 50. Dwie dziaja w warunkach ekstremalnych (zima skoki temp od -10 do +30 w kilka godzin :twisted: ). Trzecia ktora dziala w mieszkaniu padla :lol:

Pytanie kupic kolejny taki, czy jest cos lepszego. Generalnie chodzi o tuner, ktory ma programowalnego pilota, tak jak WIWA.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8033
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Maicroft, też mam z takim problemy, wiesza się jak dłużej pochodzi ogólnie byle co za dość spore pieniądze.
        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Gdybym mial papiery do tamtego to bym odeslal do naprawy, bo to chyba jeszcze dwa lata nie minely A tak to pewnie kupie teraz ten Wiwa 95/95 z tym uczacym sie pilotem i tak zostanie.

A akcesoria ktore zostaly czyli wyswietlacz i pilota podmienie w zestawie gdzie tego nie mam.

Twoj mozliwe ze sie przegrzewa, gdzies pisali o wgraniu ponownie softu, jakoby to mialo pomoc. U mnie softu nie da sie wgrac, bo po resecie nie chce zaskoczyc i restartuje sie przez 5 minut albo kilka dni :lol:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Pany, czym się różni dekoder seryjny w TV od tego zewnetrznego? Ostatnio kupiłem antenę ze wzmacniaczem i kanały pięknie hulają bez dodatkowego tunera
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Bo kazdy nowy telewizor ma wbudowany dekoder DVB-T, czesto maja jeszcze wbudowane DVB-S (satelita) i DVB-C (kablowka).

Jest jeszcze gro telewizorow ktore byly na rynki europy zachodniej i w ten sposob mozna bylo kupic "plaski" telewizor ktory ma tuner DVB-T, ale odkodowuje jedynie MPEG-2, a nie ma wymaganego u nas MPEG-4

Niestety stare telewizory tego nie maja, a watpie zeby jakis nowy telewizor wytrzymal to co wytrzymuje kineskopowy w trudnych warunkach bytowych
              Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...