szybkie pytanie o opony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Joy1978
    Classic
    • 2013
    • 39

szybkie pytanie o opony

gradek, w zależności od rocznika auta może być wymagana wymiana gatewaya i jesli masz kierę multifunkcyjną to musisz zdawać sobie sprawe, że nie będzie działać siła głosu z kiery
    dodatkowo jak masz parktronik to moduł parktronika -opisane przez Grygego (masz w modach) jeśli chcesz by działał OPS
    nie będzie ci się wyświetlać też klima na wyświetlaczu

masz wątek o RNSie- tam szukaj odpowiedzi :wink:
  • TomekRs
    RS
    • 2011
    • 1670

szybkie pytanie o opony

uniroyal deszczowe 470szt 2009/2010r produkcja
    barum 460 zl 2010/2011r pdorukcja
    opony do mojej octavki, ktos jezdzil na uniroyalach? Jak sie spisuja? Szybko sie zcieraja i zabkuja? Czy lepiej dolozyc troche i poszukac czegos lepszego? Nie ukrywam, ze najlepiej bym chcial te goodyeary f1 eagle no ale ceny ok 900zl/sztuka..
    pilne bo mniej wiecej jutro/pojutrze musze dac znac
    wiem, ze nie ma modeli ale zapomnialem a juz zamkniete. Ewentualnie z tych 2 firm jakie modele brac pod uwage?
    Wczesniej w fabii mialem barumy od poczatku przez 10lat i nie moglem w sumie narzekac, ale nie wiem jak będa sie zachowywaly przy 224/40/18 i "troszke" wiekszych predkosciach na prostych i zakretach

Komentarz

• zwolin
      Rider
      • 2010
      • 656

octaviars1, uniroyal na bank będzie lepszy. Te opony naprawdę wyróżniają się na mokrym i to bardzo pozytywnie. Ale do zap.... szybkiej jazdy, to ani jedne, ani drugie
      Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
      O II Tour Combi 1.6
      Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• LUKI
        RS
        • 2005
        • 5776

Zamieszczone przez octaviars1
        224/40/18
        225/40/18
        kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• TomekRs
          RS
          • 2011
          • 1670

pisalem przed wyjsciem na trening i sie wcisnelo. Wiadomo, ze lepsze bylby potenzy albo f1 no ale hm.. ktos ma jeszczej akies opinie?

Komentarz

• DGW
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 2330

F1 Eagle wcale nie jest taką super oponą. Po niej właśnie stwierdziłem że nigdy więcej opon "w jodełkę". Może i laski pod dyskoteką lecą na taki "sportowy" bieżnik ale to tylko tyle dobrego Po rozgrzaniu w ciepłe dni przy ruszaniu klei ok, hamowanie już sporo gorzej a prowadzenie to porażka.

O wiele wiele lepszym wyborem jest ContiSportContact 2 lub 3 (5 będę testował w tym sezonie) i wbrew pozorom znakomicie radzi sobie na wodzie
            Super na lato będzie też Pirelli P Zero

Do szybkiej jazdy po zakrętach nie nadają się ani barumy ani uniroyale zresztą tańsze barumy nie wiem czy do czegokolwiek się nadają (a po 10 latach na pewno jak większość- na wycieraczki :lol: )
            NFPNorth-West
            2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
            WARSZTAT www.dsize.pl
            ->
            CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
            spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• elemenateur
              Elegance
              • 2007
              • 803

[ Dodano: Sro 07 Mar, 12 01:29 ]
              Zamieszczone przez DGW
              F1 Eagle wcale nie jest taką super oponą. Po niej właśnie stwierdziłem że nigdy więcej opon "w jodełkę". Może i laski pod dyskoteką lecą na taki "sportowy" bieżnik ale to tylko tyle dobrego Po rozgrzaniu w ciepłe dni przy ruszaniu klei ok, hamowanie już sporo gorzej a prowadzenie to porażka.

O wiele wiele lepszym wyborem jest ContiSportContact 2 lub 3 (5 będę testował w tym sezonie) i wbrew pozorom znakomicie radzi sobie na wodzie
              Super na lato będzie też Pirelli P Zero

Do szybkiej jazdy po zakrętach nie nadają się ani barumy ani uniroyale zresztą tańsze barumy nie wiem czy do czegokolwiek się nadają (a po 10 latach na pewno jak większość- na wycieraczki :lol: )

wiem że to nie miejsce ale będę miał ContiSportContact 225/40/18 z 2011 roku gumy po 8 tyś km przejechanych na sprzedaż. Gumy jak nowe. Jeśli ktoś byłby zainteresowany powinny być w sensownej cenie

Komentarz

• rumcajs_kr
                Rider
                • 2011
                • 318
                • Fabia

Zamieszczone przez octaviars1
                uniroyal deszczowe 470szt 2009/2010r produkcja
                Jeżeli są to Uniroyal RainExpert, to szczerze polecam. Moja lepsza połowa ma je założone już 2 sezon na Astrze G i szczerze powiedziawszy w naszym polskim klimacie są bardzo dobre biorąc pod uwagę cena-jakość. Na mokrym ładnie się trzyma,a i upałach za bardzo nie mięknie. Lekki minus to przy większych prędkościach 120-150 są głośniejsze ale też w rozsądnych granicach i nie dyskwalifikuje ich to :szeroki_usmiech
                Moja nowa pasja

Były posiadacz O1FL

Były posiadacz 6Nki

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

octaviars1, jak chcesz to mam na zbyciu brigstony potenzy S001 225/40/18 bardzo dobra guma z tym że kupiłem ją z indexem nosnosci 88Y i jak dla mnie ma za miekkie boki, chce je wymienić na index 92Y, opona jezdziła w zeszłym sezonie około 4 miesiecy.
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...