Życie w USA vblog

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartulus
    Classic
    • 2011
    • 14

Życie w USA vblog

Witam,
    stanąłem przed dylematem czy zastosować z oferty Lesjoforsa sprężyny zwykłe 42 857 19 ( średnica drutu 11,75 mm i długość bez obciążenia 357 mm), czy HD 42 857 20 ( średnica drutu 12,50 mm i długość bez obciążenia 323 mm).
    Preferuje HD, ale mam wątpliwości związane z ich mniejszą długością (są o ponad 3 cm krótsze od zwykłych), tzn. czy po ich zamontowaniu tył "na pusto" nie będzie niższy przy zwykłych.
    Jeśli przyjmiemy, że tył bez ładunku, przy jednych i drugich powinien być na jednym poziomie, oznaczałoby większe ugięcie zwykłych sprężyn w stosunku do HD o ponad 3 cm. Czy tak to wygląda istotnie ?
  • eroberto1
    Rider
    • 2010
    • 350

Życie w USA vblog

Fajny kanał na YouTube na którym można zobaczyć min plaże Florydy z temperatura 30 stopni gdy u nas -25 :diabelski_usmiech
    W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
    2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• kmink
      L&K
      • 2007
      • 1360
      • Superb III (3V3)

to wszystko tak fajnie wygląda tylko na filmach...tam gdzie byłem w USA najbardziej załamało mnie Malibu...fajnie mają ludzie z kupą $$$$ jachty, prywatne plaże...
      Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
      https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• eroberto1
        Rider
        • 2010
        • 350

Gość wcale nie wielbi Ameryki, wręcz przeciwnie nie oszczędza rownież krytyki szczególnie Amerykanom i ich charakterowi, ogólnie jak ktoś myśli o USA czy to w celach turystycznych czy wyjazdu za chlebem moze sie dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy.

Komentarz

• kmink
          L&K
          • 2007
          • 1360
          • Superb III (3V3)

JA w ostatnie wakacje zrobiłem kilka tyś mil, byliśmy dwa razy i naprawdę było jedwabiście, naprawdę polecam...jedyna rzecz jaka mnie podłamywała to ta niesprawiedliwość losu...jedni tyrają i mieszkają w niezbyt fajnych dzielnicach a inni pływają w dolarach...tak poza tym to naprawdę najlepsze wakacje jakie do tej pory miałem...krajobrazy, steki, outlety, kluby...szczególnie w Las Vegas....ja byłem z żonką...wyjazd z kumplami mógłby się źle zakończyć :diabelski_usmiech
          Jak będę miał okazje to na bank znowu polecę do USA tyle tylko że tym razem w inne rejony.

www.tuneforce.pl
          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• eroberto1
            Rider
            • 2010
            • 350

Tez mi sie marzy wyjazd i objechanie chociaż części. Jak długo trwały twoje wakacje w USA? Sam organizowales?

Komentarz

• kmink
              L&K
              • 2007
              • 1360
              • Superb III (3V3)

Lecieliśmy z żoną na konferencje do San Francisco i tak sobie pomyśleliśmy że przy okazji można zrobić wakacje, pożyczyliśmy Priusa i w drogę. Obraliśmy trasę i ruszyliśmy...
              Kolejny raz lecieliśmy do Colorado na inna konferencję, ale wtedy czuliśmy się jak starzy wyjadacze :lol: Wypożyczenie auta, bukowanie motelu wytyczanie trasy to już był pikuś.

Gdy w USA jest weekend to należy się spodziewać dużego obłożenia w hotelach/motelach, my o tym nie wiedzieliśmy i pewnego dnia w drodze do Los Angeles nie zabukowaliśmy pokoju...wyobraź sobie że w całym LA, Hollywood, Malibu i okolicach nie było totalnie żadnego pokoju...no chyba że za 1500dolców/doba :lol: jakimś cudem udało nam się znaleźć ostatni jedyny pokój...tyle że dla palących...to była najgorsza noc w moim życiu...NIGDY nie bierz pokoju dla palących jak nie palisz, na drugi dzień wyglądaliśmy jak naćpani i tak tez się czuliśmy...tego wszechobecnego smrodu nie da eis opisać

Dużo by opowiadać...

Jadąc do Grand Canyon-u można spotkać takie znaki:

www.tuneforce.pl
              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• looker
                RS
                • 2008
                • 1886
                • Octavia II (1Z3)
                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Czy jest ktoś obeznany w temacie tanich lotów do USA ?
                Oczywiście Google wywala setki stron an ten temat ale większość to jakieś gówno jest...
                Być może będę zainteresowany niedługo takim info :wink:
                OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• aro_40
                  RS
                  • 2007
                  • 1529
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez eroberto1
                  Gość wcale nie wielbi Ameryki, wręcz przeciwnie nie oszczędza rownież krytyki szczególnie Amerykanom i ich charakterowi, ogólnie jak ktoś myśli o USA czy to w celach turystycznych czy wyjazdu za chlebem moze sie dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy.
                  bardzo subiektywne spojrzenie
                  Spędziłem 1,5 roku w USA i objechałem 1/2 kraju - to były najwspanialsze wakacje w moim życiu. Były osoby, które mając taka możliwość pobytu w tym kraju zrezygnowały dobrowolnie po kilku miechach, ale albo człek akceptuje to, że są inne nacje, które inaczej się zachowują (np wieczny uśmiech u ekspedientów, pozdrawianie się na odludziu itp itd), albo siedzi we własnym grajdołku i nie przezywa koszmarów tego gostka.
                  Trochę świata już zobaczyłem (choć stanowczo za mało) i nigdzie się źle nie czułem ale ja akceptuję ludzi takich jakimi są
                  If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• natash
                    RS
                    • 2011
                    • 2599

aro_40 - jakie kraje z doświadczenia byś polecił?

Ps. Skąd wy bierzecie monety na takie wakacje 1,5 roczne

Komentarz

• słoń
                      Elegance
                      • 2010
                      • 777

nie jedżcie tam!!! debile się tak ostrzegają przed wyjściem na świeże powietrze z hotelu bądż knajpy.hahahaha
                      Załączone pliki

Komentarz

• dudek_t
                        L&K
                        • 2008
                        • 1421

Hm... nie mogę otworzyć linka... czyj to vblog?

Komentarz

• adi747
                          L&K
                          • 2008
                          • 1138

też oglądam ten vblog i jest jeszcze drugi na youtube o życiu w dubaju zajebiaszcza sprawa fajnie sie oglada jak ludziska tam sobie żyją mają przerwy i nikt ich nie goni tak jak w pl
                          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                          była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                          2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                          JEST
                          megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                          octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                          octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• aro_40
                            RS
                            • 2007
                            • 1529
                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez natash
                            aro_40 - jakie kraje z doświadczenia byś polecił?
                            Polskę !!! mi się najbardziej podoba. A cała reszta to kwestia gustu. Moja żona uwielbia miasta, a urzekła ją Siena i cała Toskania. Ja zaś wolę naturę więc przestrzenie USA sa dla mnie idealne.

Zamieszczone przez natash
                            Skąd wy bierzecie monety na takie wakacje 1,5 roczne
                            Bez przesady, ja nie byłem 1,5 roku na wakacjach Studiowałem 3 semestry (stypendium) i miałem dzięki temu wakacje na których mogłem objechać połowę Stanów
                            If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• Techno200
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 782
                              • Tesla

Tych blogow o zyciu w stanach jest kilka. wystarczy poszukac. a sebastiana chyba najlepszy. jest jeszcze hiob, kierowca ciezarowki w stanach, ten koles zrobil chat na zywo w trakcie jak jechal samochodem
                              Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• adi747
                                L&K
                                • 2008
                                • 1138

no hiob też jest dobry na tvn turbo go pokazują jak jeżdzi europejskimi truckami bo normalnie jezdzi amerykańcami :diabelski_usmiech
                                http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                                była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                                2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                                JEST
                                megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                                octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                                octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• Flacha
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 315
                                  • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez looker
                                  Czy jest ktoś obeznany w temacie tanich lotów do USA ?
                                  Oczywiście Google wywala setki stron an ten temat ale większość to jakieś gówno jest...
                                  Być może będę zainteresowany niedługo takim info :wink:
                                  Tutaj to trzeba szukać , szukać i jeszcze raz szukać . Bylem w USA 3 razy i za każdym razem płaciłem inną cenę za bilety. Najtaniej poleciałem w obie strony do Newark za około 1600 zł a najdrożej do Waszyngtonu za 2300 chyba.

Ja polecam np. : http://www.esky.pl/bilety-lotnicze?g...FQpj3wod6CoV0Q
                                  Zawsze zanzaczaj tą opce z szukaniem +/- 3 dni. Najtaniej bilety można z mojego doswiadczenia kupic z kilku miesiecznym wyprzedzeniem .

Tutaj calkiem fajne forum o USA :http://www.usa.info.pl/board/FORUM-ogolne-USA-f6.html

Stany podobały mi się bardzo, ale nie tak żebym tam zamieszkał na stałem. Ale raz w roku na 2 miesiace chetnie bym tam latał. Waszyngton i NY bardzo miło wspominam. Złaziłem z żoną oba te miasta na piechote prawie całe.
                                  Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique

Komentarz

• looker
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 1886
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Dzięki za linki. Te też sprawdzę.
                                    Ja bilet mam za free ale rodzina już nie :-( Sporo to kosztuje...
                                    OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                    SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• gardarikus
                                      Classic
                                      • 2013
                                      • 3

Meh, moje małe marzenie, wycieczka do US and A wirtualny adres

Komentarz

Pracuję...