W rodzinie mamy Frontere B 2,2 l DTI (120 KM) i dziś przy obiadku padło parę pytań, ale nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi, może pomożecie .
1. Jaka turbosprężarka jest w motorze 2,2 l DTI (120 KM), czy jest jeden model czy kilka i po VIN trzeba byłoby dojść? Czy są tą VNT czy starszej generacji?
2. Czy jest możliwość wsadzenia większej turbawki w celu zwiększenia mocy, co proponujecie i do ilu KM można podnieść bezpiecznie moc?
3. Czy znacie może źródło kupna kabla z oprogramowanie diagnostycznym do opla?
Kabel to op-com.Wiem, że koledzy z innego forum zamawiają cały zestaw bezpośrednio w Chinach za 27$.
Turbina jest o stałej geometrii .
Tam masz pewnie pompę VP-44 dwu-wtyczkową,a ona jest raczej wrażliwa na mody.
Ale słyszałem o przypadkach podnoszenia mocy.
Następna będzie panamera....????
Bo trzeba leczyć przyczyny, a nie skutki...
Witam.Na początku mam małą prośbę do szefów tego forum o zostawienie mojego tematu mimo że było pisane w różnych oddzielnych wątkach.Chciałbym pozbierać do "kupy" wszystkie możliwości związane z tuningiem tego silnika.Niestety jestem skazany jak na razie na box, dzwoniłem wszędzie, też do firmy B...
Natash, pogoń ten wóz póki jeszcze jakieś pieniądze jest warty.
Ople, szczególnie ich "topowe " modele czyli Frontera i Omega tracą wartość w tempie geometrycznym.
Nie wkładaj nawet grosza w "tunning" tej kobyły, bo dokładając nawet 20km do małego silnika o gównianym jak do tego wozu momencie nie zrobisz z niej rakiety. Przy masie własnej blisko 2 ton trudno wymagać od tego wozu żeby jechał...
To było pytanie czy warto, a nie że chcę i muszę. Wiem, że turbo jest bez zmiennej geometrii, także raczej nie klęknie szybciej niż 150k km. A pomysł był, jakby klękło to wtedy może większe, ale wiem, że niema to sensu
Komentarz