sew1981, Ci co z nich korzystaja :evil: :evil: :evil:
"monster" garage
Zwiń
X
-
Dla mnie to jest totalnie niezrozumiałe i nieuczciwe...z jakiej racji bankowozy mają być uprzywilejowanie w kwestii VATu...po prostu chore...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroJakbym wygral 8 batonow w totka, to kupilbym kolo 16 kawalerek we Wro i je wynajal ...
Jak nic stałego przychodu byłoby około 16 kapsli w miesiącu ... zyc nie umierać :twisted:
Bez pierdd..lenia się i użerania o czynsz z demolujacymi mieszkanie lokatorami, bez latania z każdą umową do skarbowego, bez żadnego kiwnięcia palcem 40 "kapsli" miesięcznie miałbyś z samych odsetek
Jak już chcesz iść "w nieruchomości" to lepiej zainwestować w lokal usługowy/sklep na wynajem w dobrej lokalizacji.
Zamieszczone przez octaviars1) ale np. przy audi s8 wydaje mi sie, ze tylny zderzak jest innego odcienia. Jakos czar prysl i wydaje mi sie, ze to kolejny z pseudo handlarzy...
Chciałbym bardzo być takim pseudo handlarzem
Zamieszczone przez kminkZamieszczone przez octaviars1Ogolnie to wszystkie auta odpicowane roznymi specyfikami bo na allegro widac, ze zamawial.
Zamieszczone przez sew1981nie no fury ma kurde z pierwszej ligi wszystkie...ale mi to jedzie ten interes czyms niepewnym
Idź sobie do komisu z ciężarówkami, np. tu:
92 wozy w ogłoszeniu. Koleś dodatkowo ma na placu ok. 70 ciągników z beczkami do cementu i ok 25-30 ciągników z naczepami.
Nowy/roczny zestaw ciągnik + naczepa kosztuje podobne pieniądze lub wyższe jeśli naczepa/ciągnik jest specjalistyczna.
To jest własnie polska mentalność. Ma Mercedesa to już dorobkiewicz i kapitalista wyzyskiwacz, ma Panamere to na ban wałkarz i lepszy złodziej.
A jak ma 8-10 TIRów w podobnych pieniądzach to się mówi że jakieś tam ciężarówki sobie ma. I ch..j, nikogo dupa od ciężarówek nie boli. Sąsiadom się żółć nie ulewa, bo koleś jeździ osobówką wartą tyle co koła na jednym zestawie4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkDla mnie to jest totalnie niezrozumiałe i nieuczciwe...z jakiej racji bankowozy mają być uprzywilejowanie w kwestii VATu...po prostu chore...
Jeden drugiemu rzepke skrobie ... szlachta sie bawi :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFBez pierdd..lenia się i użerania o czynsz z demolujacymi mieszkanie lokatorami, bez latania z każdą umową do skarbowego, bez żadnego kiwnięcia palcem 40 "kapsli" miesięcznie miałbyś z samych odsetek
"Kwota maksymalna równa się 10000 zł. Dla każdego klienta wprowadzono możliwość założenia do 10 lokat na start." - lokata na start, getin bank
Musiałbys miec gdzieś 500-800 lokat biorąc pod uwage przepisy bankowe dot. lokat, a co gorsze spisane co gdzie i jak i lazic po masie placowek - zeby jednego dnia je wszystkie powypowiadac i zalozyc jednego dnia. Nie dzieki, wole jednak swoje kawalerki czy insze nieruchomosci, tak jak zaproponowales, moga byc to lokale uzytkowe, jednak w dobie kryzysu wydaje mi sie, ze jest to znacznie bardziej niepewne. Znajomy ma w centrum Wroclawia 260m2 i niedlugo sam chyba cos tam otworzy.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
misiek^wro, widzisz misiek, patrzysz na to z pozycji zwykłego zjadacza chleba.
Oprócz zwykłych okienek i usług dla "Nowaka" które Ty monitorujesz i bierzesz swoją miarką są też takie usługi jak private/vip banking dla tych co tą miarkę mają nieco większą.
Noble Bank, HSBC, Pekao itp oferują takie usługi., po drugie są bankowe fundusze inwestycyjne do obejścia ograniczenia lokat, po trzecie zakładasz firmę (logiczne bo nawet nic nie robiąc musisz mieć ubezpieczenie) i jako kapitał zakładowy wpłacasz te wspomniane 8 baniek. Nikt nie zabroni firmie trzymać rezerw finansowych w banku, a tym bardziej nie nakaże dzielić ich na lokaty. Proste :?:
I nie trzeba latać po bankach, odnawiać lokat, pamiętać...
Jak ktoś ma trochę szkoły to mu w życiu lżej nieco - powiedział kiedyś mój znajomy
[ Dodano: Czw 15 Mar, 12 09:07 ]
Zamieszczone przez misiek^wroZwłaszcza ze jak wygrywasz w totka to jestes stalym inwestorem i lubiezca lokat....
Dobra, EOT, bo wchodzimy na ściezki finansowe bardziej odpowiednie do tego wątku
niż do monster garage4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkWiecie po co takie auta sie ściąga z DE? Przecież akcyza jest niebotyczna?
VAT....w większości wypadków samochody sa przerabiane jeszcze jako niemieckie na bankowozy...w za granica nie płacą VATu i przy sprzedaży w PL również nie...
U nas fura kosztuje 400tyś+VAT, w Niemczech 400netto do tego przeróbka(GPS,alarm itp wszystko co ustawa nakazuje) ok 10-12tys zł i 70tys w kieszeni i odsprzedaje potem również bez VATu...zabezpieczenie sie i tak przydadzą a sejf to jedynie mały neseserek 10/20/30zm
Jak kupisz w Niemca na fakturę eksportową z euronipem, to jeśli chcesz wóz tu zarejestrować to płacisz od niego VAT...
Który potem możesz odliczyć. Tak samo odliczasz ten Vat który byś tu zapłacił.
Poza tym US nadpłaty VATu że i owszem zwraca, tyle że w miesięcznych ratach, jeśli kwota zwrotu przekracza 12kpln, a poza tym wiąże się to z kontrolą przy której mogą wyjść niezłe kwiatki biorąc pod uwagę dowolność interpretacji przepisów przez naszych urzedasów.
Krótko mówiąc czy u Niemca czy u nas VAT płacisz i tyle.4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFKrótko mówiąc czy u Niemca czy u nas VAT płacisz i tyle.
słuchaj, znajomy prowadzi autokomis, w którym sprzedają się praktycznie same tłuste fury więc wiem jak to wygląda w praktyce...na logikę kto by wydawał 10-12tys zł na neseserek w bagażniku jest to mega opłacalny interes i tego nie zmienisz...pytanie tylko dlaczego zrobiony pod tych #$^% bankowców i innych zbychówChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkDla mnie to jest totalnie niezrozumiałe i nieuczciwe...z jakiej racji bankowozy mają być uprzywilejowanie w kwestii VATu...po prostu chore...
Notabene MF już się za to wzięło i US będą kwestionować "bankowozy". Obecnie bankowozy to szansa na szybki zysk dla dealerów, dla klientów to granie w rosyjską ruletkę.
A co do kratek to IMHO to był dobry przepis. Teraz jest tak, że prowadząc działalność wymagająca samochodu ale nie ciężarowego okazuje się że niema co kupić. Firma budowlana potrzebuje niedużego samochodu do transportu ludzi, sprzętu i ewentualnej możliwości przewozu materiałów po wyjęci foteli i okazuje się, pojazdy pokroju VW Transporter tego nie spełniają... i dupa.
pzdrAdam
Komentarz
-
-
4x4BKF, ale pier....kolego i to grubo. każdy z łbem na karku właśnie powie Ci że nieruchomości to pewniejsza lokata kapitału niż usługi bankowe. bo tak samo jak vip banking....to mozesz stać się posiadaczem za tą kasę co kosztują te fury wielu nieruchomości i zatrudnić kogoś kto się tym zajmie zaufanego (lub zrobić interes w parę osób) i robić na tym większy interes niż na bankingu. To chyba właśnie ty masz mentalność zjadacza chleba i typowo polską - czyli jak najwięcej przytrzymać przy dupie :P ,
a nie puścić w obrót, jeszcze więcej zarobić i dać jeszcze przy okazji zarobić innym
a jak ktoś i Ty chce więcej się na ten temat dowiedzieć do polecam tą lekturę, to gostek który zbił fortunę na nieruchomościach i napisał świetną książkę:
Praktyczna wiedza finansowa, której nie uczą w szkołach, a której brak ogranicza Cię w zdobywaniu coraz większej ilości pieniędzy i bogaceniu si...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b707Dlaczego? Ustawodawca pisząc bankowóz miał na myśli prawdziwy bankowóz, a nie taki przeróbki. Typowe Polskie cwaniactwo... nie długo zaczną przerabiać samochody na holowniki i karetki pogotowia.
Zamieszczone przez b707Notabene MF już się za to wzięło i US będą kwestionować "bankowozy". Obecnie bankowozy to szansa na szybki zysk dla dealerów, dla klientów to granie w rosyjską ruletkę.
Czy to jest cwaniactwo? Jakiś debil stworzył takie przepisy to ludzie z nich korzystają i tyle...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Już o tym gdzieś pisałem, nasz najwyższy organ ustawodawczy generuje, uchwala rocznie ponad 10 tysięcy stron A4 nowego prawa, to nie jest normalne, dlatego takie buble. A wszystkim zatrudnionym na etat polecam podjąć (też gdzieś to pisałem) rękawicę i dziś jest szansa realizować się jako przedsiębiorca, będzie można odliczać VAT i korzystać z przywilejów podatkowych jak... się wszystkie podatki wcześniej zapłaci :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew19814x4BKF, ale pier....kolego i to grubo. każdy z łbem na karku właśnie powie Ci że nieruchomości to pewniejsza lokata kapitału niż usługi bankowe....
....To chyba właśnie ty masz mentalność zjadacza chleba i typowo polską - czyli jak najwięcej przytrzymać przy dupie :P ,
a nie puścić w obrót,
Nie piszemy o ulokowaniu kapitału, tylko o zarabianiu na wynajmie kawalerek. Ja odniosłem się bezpośrednio do pomysłu miśka, który stwierdził że przy takiej kasie kupiłby 16 kawalerek i miał z tego 16 koła co miesiąc. Ja napisałem że mógłby mieć z banku prawie 3x tyle bez kiwnięcia palcem.
Rozwinięcie dalsze myśli bankowej to nie namawianie miśka na bycie rentierem, tylko zauwazenie innych produktów o których on być może nie wiedział.
Jakbyś dalej przeczytał uważnie, to byś doczytał że zamiast kawalerek - jeśli już koniecznie chciałby iść w nieruchomosci - polecałem mu lokale/powierzchnie na wynajem, typowo komercyjne.
O trzymaniu pieniędzy przy dupie i zarabianiu na nieruchomościach sew1981 możemy pogadać. Ty być może jako teoretyk, ja na pewno jako praktyk:
Sew, głupio trochę, co??4x4
Komentarz
-
-
4x4BKF, nie głupio, nie emocjonuje się tekstem ani grosz, tylko stwierdzam fakt. Może masz i większe doświadczenie, nie neguje tego.
Jestem też zdania że pieniądze mają pracować dla człowieka, a nie człowiek dla pieniądza. I idąc tym tropem więcej kasy długoterminowo osiągnie się z nieruchomości - jeśli włoży się je tylko w jedną rzecz, a najlepiej dywersyfikować środki - pewnie w tym się zgadzamy. Myślę, że jesteśmy tego samego zdania, tylko wku....mnie Twoje pewne wypowiedzi, którymi opier.... po ludziach (stąd użyłem takiego słormułowania na początku wypowiedzi, żebyś poczuł jak ktoś może odebrać Twoje teksty i słownictwo).Więc zloozuj trochę z tego pewnego tonu w końcu, bo trafisz w końcu na kogoś kto Cię też takimi słówkami będzie traktował :P
Peace brother może to zrozumiesz , może nie. Ty pracujesz na finansach widać , a ja pracuje z ludźmi dużo i tu akurat też mam doświadczenie, stąd takie metody stosuje. Nie miej mi tego za złe, tylko to trochę przemyśl, bo wiele razy widziałem Twoje wypowiedzi "na granicy" :wink:
żebyś mnie dobrze zrozumiał, nie chcę Ci do...dla do...bo Cię szanuję i wiem, że trzeźwo myślisz w życiu. Tylko tak samo jak ja mogę się zastanowić nad moją niewiedzą w dziedzinie finansowej (dopiero ją nabywam) to Ty możesz się zastanowić nad tonem wypowiedzi. Takie jest w skrócie moje przesłanie. Także sztama z mojej strony :P
Komentarz
-
-
sew1981,
Ton jaki mam, taki mam - wiem że czasami przesadzam lub jadę po linii - miałem urlop z tej okazji
Co do inwestycji w nieruchomości - zgodzę się, że długoterminowo to się zwraca, ale fakt faktem, że nieruchomość po pierwsze musi zarabiać, a po drugie nie może to być mieszkanie - mieszkanie po 30 latach nie jest już nieruchomością która zyskuje na wartości.
Co do dywersyfikacji - też zgoda - sam mam 3 branże, ale bardziej z potrzeby życiowej niż przemyślanej strategii pracy4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFTon jaki mam, taki mam - wiem że czasami przesadzam lub jadę po linii - miałem urlop z tej okazjiByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroPewna osoba, która płakała po przeczytaniu Twoich wypowiedzi do tej pory nie usłyszała przepraszam, także urlop był spożytkowany w sposób niewłaściwy. Zanim wejdziesz komuś buciorami w życie, zastanów się czy nie atakujesz osób postronnych. Tyle ode mnie.
Jeśli masz na myśli djczasa, to nie zamierzam przepraszać za to, że powiedziałem o kimś prawdę.4x4
Komentarz
-
-
4x4BKF, juz zapomniales jakie teksty sypałeś pod adresem mojej dziewczyny/narzeczonej która wynalazłeś na FB ? Jakie pytania mi zadawałeś odnośnie tego "jak lubi" ?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wro4x4BKF, juz zapomniales jakie teksty sypałeś pod adresem mojej dziewczyny/narzeczonej która wynalazłeś na FB ? Jakie pytania mi zadawałeś odnośnie tego "jak lubi" ?4x4
Komentarz
-
Komentarz