borejko, Jeśli O2 to benzyna chyba ze znajdziesz nie zajechane 1,9 TDI. Ale przy twoich przebiegach chyba lepiej bierz benzynę. Tylko wystrzegaj się FSI .
Orientuje sie ktos czy da sie wyslac jedna palete z Polski do Danii?
Zaczyna maly remont w domu i w polsce sporo zeczy jest tanszych, zatanawiam sie czy dalo by sie to jakos wyslac, wynajecie busa za drogo bo takiemu trzeba zaplacic za trase w obie strony i takmysle czy da sie nadac palete? Jaki to by byl koszt?
...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
Tanie przesyłki paletowe od 40 do 1200kg. Palety, półpalety, drobnica i dłużyca. Porównaj ceny i znajdź najtańszego kuriera. Kurierem.pl - porównywarka cen palet i paczek.
Pytaj w dużych firmach takich jak UPS, DHL, Wincanton, Raben itp.
A najlepiej znajdź sobie kogoś kto z taką firmą ma podpisaną umowę na takie usługi - wtedy może być nawet do 60% taniej.
Ja bym polecał Rabena - największa sieć przesyłek paletowych.
Ja mam pecha z Rabenem bo co druga przesyłka jest poobijana albo skaleczona widlakiem , druga sprawa to że odbierający to dupa wołowa bo odbiera , podpisuje , że wszystko ok a później płacze i żale.
tylko podejrzewam że koszt przesłania jednej euro palety będzie większy niż oszczędności z zakupów w PL opcja samodzielna, chyba że skorzystasz z frimy która ma podpisaną umowę z "kurierem" to wtedy może się to opłacić
Octavia II Kombi 1.9 TDI BXE Ambiente była teraz Octavia III Liftback 1.4 TSI Ambition
Napisz m na pw gdzie to byś chciał w Dani? Czy podjechać na granice D/DK po tą paletę był by problem dla Ciebie? Ile możesz zapłacić? Skąd to maiło by być zabrane? Jaka była by tego waga? To najważniejsze, a potem będziemy dalej rozmawiać
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
zobacz na poczcie ile chcą ja ostatnio wysyłałem paczke do norwegi i na poczcie było najtaniej. w poczcie zapłaciłem 280zł a ups chciał 1800 zł za paczkę 14 kilową
A najlepiej znajdź sobie kogoś kto z taką firmą ma podpisaną umowę na takie usługi - wtedy może być nawet do 60% taniej.
Tak tylko informacyjnie Wincantona już nie ma,sprzedany Rabenowi
PiotrekDK, a ty, pytając o ceny firm transportowych pytałeś się w Danii czy w Polsce? Będzie różnica w cenie.
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
sew1981, parę razy też odwiedziłem Danię w 2003 roku i pierwszy raz w życiu piłem w knajpie piwo za 38zł/0.5L w Esbjerg'u. :szeroki_usmiech
To ja tu mieszkam w Esbjerg
No cenowo jest tu niezle, ale to zalezy co, sa zeczy drozsze i tansze niz w PL
Za to mozemy sie tu pochwalic najdrozszymi samochodami na swiecie :twisted:
jak sie zdenerwuje to wezme przyczepke i sam wszystko przywioze :szeroki_usmiech
...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
PiotrekDK, zadzwoń do producenta styropianu może mają jakąs spedycje w twoje rejony wiem że domstyr z jaworzna wozi na zachód swoim transportem może by mieli miejsce i ucieszyliby sie z dobicia frachtu
te ceny to też wynik małej ilości mieszkańców w DK pewnie, jak przejechałem granice niemiecko-duńską to poczułem się jak na głębokiej prowincji, mniejszy ruch, człowieka na bocznych drogach nie doświadczysz, ani nawet we wsi jakiegoś piechura czy na rowerze. Stąd te ceny mieszkańcy muszą pewnie większe płacić, ale też więcej z tego mają. Takie wyludnione miejsce, ale za to ładne i zadbane :wink:
sew1981, oni mają dość rozbudowaną opiekę socjalną (przynajmniej w tedy mieli) i dodatkowo mają fioła na punkcie ekologii, dużo inwestują w spalarnie śmieci. Mają też rodzinę królewską na utrzymaniu.
PiotrekDK, zadzwoń do producenta styropianu może mają jakąs spedycje w twoje rejony wiem że domstyr z jaworzna wozi na zachód swoim transportem może by mieli miejsce i ucieszyliby sie z dobicia frachtu
Już widzę jak gnają z kilkudziesięcioma paczkami styropianu o wartości 1,5kpln dodatkowe 300km w jedną stronę.
Nie dzwoń Piotrek bo Głupka z siebie zrobisz. Styropian to ładunek którego granica opłacalności dla producenta transportem własnym jest na poziomie 400km/fracht, a najemnym 600km/fracht zakładając że fracht to min. 125m3 własny i 90m3 obcy.
Komentarz