Wyślij mi na PW adres maila to wyślę Ci szczegóły.
Opona, uszkodzenie
Zwiń
X
-
Wątpię aby ktokolwiek podjął się naprawy tej opony. Ja miałem przebitą oponę małym gwoździkiem od strony bieżnika jakieś 1,5cm od krawędzi i u wulkanizatora powiedzieli, że załatają to ale na moją odpowiedzialność bo już blisko krawędzi jest a gdyby był z 1 cm bliżej to nawet by nie przyłożyli do tego ręki.
Poza tym właśnie na bok opony działają największe siły więc byle łuk na drodze mógłby ją rozerwać.Było, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
Każdy straszy, ale nikomu się nic nie stało. Jakiś czas temu kupiłem Vito, miał założone jakieś Opony całoroczne i nikt ich nie ściągał przez 2 lata. Przed zima postanowiłem założyć zimowki, po zdjęciu kół okazało się ze na przedniej oponie od wew. sa 2 ślady po naprawie (guma była nawet nalana dodatkowo w tych miejscach i oszlifowana). Facet na wulkanizacji powiedział ze mieliśmy szczęście, ale samochód zrobił na nich ok 80.000 km, wiele razy woził prawie tonę na pace i nic się nie stało. Nikogo nie namawiam do jazdy na oponach naprawionych z boku i sam byłem temu przeciwny, ale, po tym co zobaczyłem trochę inaczej na to patrzę.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_oskomoornik, cos mi się wydaje, ze na wulnanizacji tak Ci "załatwili"
Zamieszczone przez komoornikTa wulkanizacja to mechaniory z ASO.
[ Dodano: Czw 29 Mar, 12 07:21 ]
Zamieszczone przez micho_mKażdy straszy, ale nikomu się nic nie stało.
wiadomo, jak ktoś jest twardy i lubi ryzyko to leje na takie sprawysaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
tak stoi w jednym z zakładów wulkanizacyjnym:
ze względu na bezpieczeństwo
-opon o indeksie prędkości W , Y, ZR (prędkość 270 i większe) nie naprawiać
-oponę o indeksie prędkości V (do 240 km/godz) naprawiamy tylko w przy- przebicia w bieżniku
-opony o indeksie prędkości H (do 210 km/godz.) naprawiamy w bieżniku jak również przebicia na boku
-opony o indeksie prędkości T (DO 190 km/godz.)naprawiamy również gdy opona jest przecięta z boku (w zależności od uszkodzenia stwierdza to nasz
mechanik) jest to wtedy „naprawa na gorąco”.
ale ja bym osobiście wyrzucił.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
No to u mnie w Vito chyba bylo na goraco bo tak to wygladalo. Normalnie chyba bym sie nie zdecydował na takie naprawy, ale nic nie wiedzialem o nich i jezdzilismy na takich oponach. Bardzo czesto samochod jezdzi zaladowany i nic sie nie stalo, fakt ze v max, z jaka poruszamy sie to 130 km/h, ale moglo sie stacBudowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Opona na śmietnik. Które ASO tak się popisało? :?Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sosna1Takie uszkodzenie to nie jest uszkodzenie to jest tylko zadarta guma a stopka opony jest cała to nie będzie miało wpływu na bezpieczeństwo,gorzej jest u wróbla bo tam chyba jest naruszony kort opony i ona to tylko na śmietnik.
Jeden powiedział, że można to sobie tylko delikatnie podkleić.
Komentarz
-
Komentarz