"Genialni" włodarze m. Krakowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • genia123
    Classic
    • 2011
    • 25

Moim zdaniem fajne autko choć osobiście bym brał kombi,
    a co do mocy w domu mam Vectre (czyli teoretycznie ten sam segment) i ma raptem 4 KM i to w wolnossącej benzynie wiec na tle mojego Opla to i tak rakieta
  • czto
    Rider
    • 2010
    • 546
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

W ostatnim czasie włodarze mojego pięknego miasta, wpadli na "genialny" pomysł. Otóż, prawdopodobnie w celu ratowania miejskiego budżetu, jakś geniusz wymyślił, że latarnie w jego mieście zupełnie nieptrzebnie rozświetlają uroki aglomeracji. I w ten sposób, np dzisiaj, latarnie zaczynają swoją pracę o godz. 20:00. No niby ok. Czasy ciężkie, oszczędzamy. Tylko ja pytam, dlaczego nazym kosztem. Na ulicach ciemno jak w d..., poruszanie sie jakimkolwiek pojazdem, to masakra. Ciemno, ślisko, zewsząd oślepiające reklamy. Żeby zobaczyć przechodnia na przejściu i zareagować musisz poruszać się max 30 km/h. Przy 50 km/h nie ma szans!!! Dziura pogania dziurę! Kogo obchodzi, że uszkodzisz pojazd, albo gorzej, bo komuś zrobisz krzywdę! Czyżby kalkulowane ryzyko?
    K..., szlag mnie trafia! Ciągle tylko słyszę, że polski kierowca to bandyta, nie przestrzega przepisów, itd, itd.
    A jak Państwo poprawia bezpieczeństwo? A no robiąc sobie polowanie na obywatela, stawiając las fotoradarów, kamer ... i wyłączając światło w mieście!
    2004 Renault Thalia 1.4 RT,
    2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
    2009 Renault Clio MTV 1.4
    2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
    2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• hubert78
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1576

czto,
      Ja akcje popieram i sie do nie przylaczam od dzis w ramach oszczednosci bede jezdzil z jednym wlaczanym swiatlem mijania :wink:

Komentarz

• caveman_
        Ambiente
        • 2010
        • 196

Może lepiej przesiądź się do autobusu bo naprawde zrobisz komuś krzywdę skoro reflektory samochodowe nie dają Ci wytarczająco dużo swiatła. Aż starch pomyśleć co będzie jak wyjedziesz poza miasto tam wogóle nie ma latarni. :diabelski_usmiech
        www.mikrowag.pl

Komentarz

• czto
          Rider
          • 2010
          • 546
          • Octavia III (5E3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez caveman_
          Może lepiej przesiądź się do autobusu bo naprawde zrobisz komuś krzywdę skoro reflektory samochodowe nie dają Ci wytarczająco dużo swiatła. Aż starch pomyśleć co będzie jak wyjedziesz poza miasto tam wogóle nie ma latarni. :diabelski_usmiech
          caveman wyjątkowo trafna sugestia! Jestem pod wrażeniem :shock:

Komentarz

• hubert78
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1576

Zamieszczone przez caveman_
            No jak to co zrobie? Wylacze to co swieci Oszcednosc przede wszystkim!

Komentarz

• AdamB
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 8030
              • Octavia IV (NX3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

czto, to radzę Ci uważać w nocy od skrzyżowania w Zielonkach do ul.Jasnogórskiej . Tam do dopiero są kratery, dziury to zbyt delikatne określenie. :szeroki_usmiech Tam nawet lampy nie pomogą.
              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• kabanos
                RS
                • 2011
                • 4544
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Rano też gasną, jak jeszcze jest ciemno.
                caveman_, chodzi o to, że oświetlenie ulic ma jakiś cel. Ciekawe, jak by w tym czasie ktoś napadł kogoś z Twojej rodziny, lub jak idąc ulicą skręciłbyś sobie kostkę, bo ciemno jak w dupie. Co byś wtedy mówił?

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

czto, kraków ma tylko 200mln długu i brakuje im nawet kasy na wpłaty do zus, nie wspominam o kasie na edukację :szeroki_usmiech
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• wilq
                    Drive
                    • 2009
                    • 62

czto, wydaje mi sie ze to byly wypowiedzi sargastyczne, kazdy rozumie twoje wk... ja bym sie nie milosiernie wpienil. Wczesniej czy pozniej dojdzie do tragedii... niestety. Ale oczywiscie nie idiota ktory to wymyslil tylko ktos inny bedzie winny.
                    A swoja droga mozesz zaczac jezdzic na dlugich. Jak sie policjanty przyczepia to im wyjasnij ze za mandat powinien zaplacic kretyn pomyslodawca. :evil:
                    sorki za brak polskich liter

Komentarz

• Zorr
                      RS
                      • 2011
                      • 2110

Zamieszczone przez piramida
                      czto, kraków ma tylko 200mln długu i brakuje im nawet kasy na wpłaty do zus, nie wspominam o kasie na edukację :szeroki_usmiech
                      faktycznie tylko 200mln, bo taki Wrocław ma 2 mld 390 mln długu.
                      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• trooper
                        Rider
                        • 2011
                        • 525
                        • Octavia III combi (5E5)
                        • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Ostatnim genialnym pomysłem w Krakowie był nieprzepchnięty projekt kar za jazdę na gapę w wys. 250 zł Nie żebym popierał jeżdżenie bez biletu, no ale to więcej niż płacę za semestralny
                        Moja Balbina

Komentarz

• czto
                          Rider
                          • 2010
                          • 546
                          • Octavia III (5E3)
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez piramida
                          A to jest dopiero dramat! Jak słyszę pomysły łączenia klas, zwiększania ich liczebności i zwalniania nauczycieli, to mi żyłka pęka. Posadziłbym kilku urzędasów w klasie z 27 ośmiolatkami. Ciekawe, ile by wytrzymali? Bo o nauce czegokolwiek nie ma mowy!

Komentarz

• bws34
                            Rider
                            • 2011
                            • 543

Niech wybudują w Krakowie jeszcze ze dwa stadiony i kilka muzeów i wymienią ponownie flote samochodów dla urzędu miasta to napewno się pieniądze znajdą..
                            "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• komoornik
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 150

bws34 żeby to wszystko było takie proste.

To oczywiste, że większość tego typu inwestycji jest współfinansowana ze środków UE. Jeśli jest okazja coś takiego zdziałać - bardzo dobrze :!:

Niestety rachunków za prąd nie opłacą ze środków UE.

Komentarz

• westwi78
                                RS
                                • 2008
                                • 2940

Zamieszczone przez czto
                                Posadziłbym kilku urzędasów w klasie z 27 ośmiolatkami
                                nas było swego czasu 32 i jakoś dało rade No, ale to inne czasy były.

Komentarz

• pstryczek
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 10778
                                  • Superb III (3V3)

Właśnie, nas też było swego czasu ponad trzydziestu i dawało radę i to nie tylko w podstawówce, ale też w liceum :P
                                  Marek

Komentarz

• bws34
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 543

Za kas UE zrobili i Wiśle i Cracovi stadion? Coś chyba mi się wydaje że nie bardzo :P Przynajmniej nie Wiśle.. a tak naprawde wystarczyłby jeden stadion i dla Wisły i dla Cracovi,skończyła by się święta wojna na ulicach bo razem by musieli jakoś żyć na jednym stadionie a jak nie to na mecze nie przychodzić,wkurza mnie tylko że Kraków szuka łatania dziury w zwykłych ludziach.Mojej mamie podnieśli czynsz za użytkowanie powierzchni w zakładzie zdrowia o 500%.. czy to nie jest sku***.
                                    Co do oszczędzania światła itp,ciekawe ile by zaoszczędzili gdyby co drugą latarnie pogasili na Plantach,na Floriańskiej i ulicach starego miasta,biedniej oświetlili Wawel itp,a nie gasili na osiedlach.. Nie dość że człowiek już się boi wyjść nawet z psem po 19 to jeszcze jak mu światło zgaszą.. Ehh masakra
                                    "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• eaglemirek
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 14107
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

westwi78, pstrykacz, Tylko kiedyś nauczyciel wlał uczniowi drewnianą linijką lub piórnikiem i była cisza, w domu się nawet nie przyznałem bo ojciec by jeszcze poprawił pasem :!: Teraz uczeń to święta krowa :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• 4x4BKF
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1279

Zamieszczone przez bws34
                                        a tak naprawde wystarczyłby jeden stadion i dla Wisły i dla Cracovi,skończyła by się święta wojna na ulicach bo razem by musieli jakoś żyć na jednym
                                        Święta prawda!
                                        Roma&Lazio, Inter i Milan jakoś mogą. Nasze piłkarskie tuzy nie potrafią.
                                        4x4

Komentarz

• Ayu
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 4154

Zamieszczone przez 4x4BKF
                                          Zamieszczone przez bws34
                                          a tak naprawde wystarczyłby jeden stadion i dla Wisły i dla Cracovi,skończyła by się święta wojna na ulicach bo razem by musieli jakoś żyć na jednym
                                          Święta prawda!
                                          Roma&Lazio, Inter i Milan jakoś mogą. Nasze piłkarskie tuzy nie potrafią.
                                          To nie chodzi o piłkarzy tylko o kibiców, tradycje, historię i rzekłbym gówno prawda. Wszyscy kibice klubów wymienionych powyżej marzą o własnych stadionach i nie cierpią faktu iż dzielą go z największym lokalnym rywalem. Idąc tym tropem w Londynie wszyscy powinni grac na Wembley :roll: Spróbuj zbudować jeden stadion dla Broni i Radomiaka :wink:

Komentarz

• Big Wojtek
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 440
                                            • Hyundai

Zamieszczone przez trooper
                                            Ostatnim genialnym pomysłem w Krakowie był nieprzepchnięty projekt kar za jazdę na gapę w wys. 250 zł Nie żebym popierał jeżdżenie bez biletu, no ale to więcej niż płacę za semestralny
                                            Kara powinna wynosić więcej niż równowartość biletu semestralnego. Kara ma odstraszać, a nie prowokować do przemyśleń czy lepiej kupić bilet, czy jeździć na gapę i dać się złapać raz na kwartał.

Komentarz

• kabanos
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 4544
                                              • Octavia I combi (1U5)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez eaglemirek
                                              westwi78, pstrykacz, Tylko kiedyś nauczyciel wlał uczniowi drewnianą linijką lub piórnikiem i była cisza, w domu się nawet nie przyznałem bo ojciec by jeszcze poprawił pasem :!: Teraz uczeń to święta krowa :!:
                                              Racja, ale to wynika z podejścia rodziców. Jak napisałeś w Twoich czasach szkolnych, jak i w moich, gdy dostało się od nauczyciela to nie daj Boże, żeby się rodzice dowiedzieli, bo w domu by była poprawka. Teraz spróbuj tylko ruszyć "moje dzieciątko" :?

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

Pracuję...