Witam .Panie i panowie może ktoś sie wybiera w okolice Zakopca lub może coś polecić ----oczywiście przede wszystkim chodzi o atrakcje dla dzieci .....pensjonat ,hotel,kwatera przyjazna rodzinie...co polecacie....
narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
DOBI, zakopane będzie zarąbane. Jakbyś się wybrał jednak, to dla dziecka polecam wstąpić do Rabkolandu, chociaż widzę że jesteś ze śląska i masz niedaleko do Chorzowa Nie wiem co Twoje dziecko lubi, ale możesz go zabrać do term (np. Bania), ewentualnie wyskoczyć na spływ dunajcem, chociaż 2 letnie dziecko może to zupełnie nie interesować. Moi kuzyni (4 i 2 lata) na spływie cieszyli się jak.. małe dzieci
Z kwaterami nie pomogę, nigdy nie korzystałem.
A i jeszcze zawsze przy okazji Rabkolandu (albo i nie) można wskoczyć do Chabówki do skansenu kolejowego.
Czyli masz trzy do jednego na nie. Do Zakopanego jeździłem od prawie 20lat. Aż do 2008 roku, kiedy to pojechałem po raz ostatni w dni powszechnie wolne.
Do 2004 roku nie było problemu - drogie wozy, mało chętnych do przyjazdu do Zakopanego. Po 2004r. zaczęło się sprowadzanie aut za 120euro+opłaty i tym samym chamstwo które do tej pory nie miało auta a ze swojej gminnej miejscowości nie miało dobrego połączenia zaczęło napływac pod Giewont walnie i tłumnie.
tu pragnę przeprosić wszystkich którzy urażeni zostali gminą lub wozem za 120 euro ale taka jest prawda.
Coraz niższych lotów turysta, jedzie i na prawdę nie wie gdzie jest, nie wie co robić - to się szwęda od Krokwi do Gazdowej Kuźni w tą i z powrotem.
Nie rozumie po co idzie się w góry - ale idzie bo wszyscy idą i potem nie wie gdzie był i co widział. W międzyczasie już mu się od wiosennych roztopów jeansy do kolan pomoczyły(nie pomogło podwijanie nogawek) i ochlapał sobie bluzę przewiązaną rękawami w pasie - buahaha jakie to polskie
Jak już jedziesz...
Jeśli chcesz jechać do Morskiego Oka - wyjedź o 4.30, będziesz na miejscu o 5, dojdziesz na 7.00, w godzinę obejdziesz Oko, potem zjesz śniadanie w dopiero co otworzonym po nocy schronisku, walniesz piwko i pójdziesz na dół. Będziesz tam ok. 10.30 mijając po drodze tłumy pieszych a od Palenicy do Zakopanego miniesz kilkanaście km korka
Jak chcesz się wybrać na Kasprowy to spróbuj kupić miejscówkę na konkretną godzinę w PKL przy Krupówkach.
Jak chcecie się w spokoju przejść po górkach z dzieciakiem to polecam Ścieżkę nad Reglami na trasie Dol.Chochołowska - Dol.Małej Łąki chociaż od Kościeliskiej do Małej Łąki będzie już trochę ciasno, ale widok z Przysłopu wynagrodzi. Między Chochołowską a Kościeliską przez 2 godziny spaceru nie spotkacie więcej niż 30-40 osób.
Aha Jeszcze jedno musi być dostęp do kuchni tz.możliwość ugotowania ....córka jest uczulona na gluten więc bierzemy na wyjazd mały sklep bezglutenowy....Staszek nie moge otworzyć tej strony....
narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
DOBI, masz konto na facebooku bo to facebookowa strona kolega mam dom do wynajęcia
Miło nam zaprosić Państwa do naszego, świeżo wyremontowanego zabytkowego domku, znajdującego się w przepięknej miejscowości Krościenko nad Dunajcem w sąsiedztwie szlaku na Trzy Korony.
Cały dom z otaczającym go ogrodem jest do państwa dyspozycji. Posiadamy 4 miejsca noclegowe z możliwością dostawki. W domu znajdziecie Państwo dwa pomieszczenia (kuchnia i pokój) obite drewnem oraz łazienkę i ubikację. Kuchnia wyposażona w zlewozmywak, kuchenkę gazową, czajnik bezprzewodowy, naczynia. Pokój - łóżko piętrowe, łóżko małżeńskie, fotel rozkładany, pojemna szafa, regał z szufladami i półkami, telewizor, magnetowid, telewizja satelitarna, bezprzewodowy dostęp do internetu.
Jedną z atrakcji jest piękny, stylowy kominek ogrzewający pomieszczenia, przy którym można spędzać długie mroźne, zimowe wieczory.
Dobę pobytu liczymy od godz. 13 do 11.
Gwarancją rezerwacji jest wpłata zaliczki (ustalana indywidualnie)
Pozostała część należności płatna jest w dniu przyjazdu.
Nie realizujemy kart płatniczych.
W przypadku rezygnacji z pobytu zaliczka nie ulega zwrotowi.
W przypadku skrócenia pobytu nie przysługuje zwrot należności.
Zapraszamy serdecznie.
a numer do niego to 531570050
Weekend majowy Wolne Miejsca.
Tylko 150zł za dobę za cały domek!
kontakt: 535 009 042
Zadzwoń jutro do mnie to będe wiedział o kilku innych namiarach
djczas dobrze napisał, ja również polecam Pieniny jest tam bardzo ładnie - fajny stary kościół w okolicach Dębna. Zakopane z dzieckiem w majówkę, nie polecam szkoda nerwów - podziwiam ludzi którzy się na to piszą :wink:
no-fear - mnie kosztuje nie wiele więcej i w ogólnie wolnych terminach mnie tam i siłą nie zaciągną.
Mogę jechać w środku tygodnia w dowolnie innym terminie, ale nigdy w długie weekendy czy ferie.
Była O1 kombi ALH++ 150/340
Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200
DOBI, zależy jak Twoje dzieci są nastawione na górskie wycieczki. Ale jak jedziesz (jak to sie popularnie mówi do Zakopanego) to wg. mnie:
1) noclegów szukaj nie w mieście, w centrum, a np. w Małym Cichym, Murzasichlu lub na obrzeżach miasta np. w Olczy
2) miasto sobie odpuść - ja zawsze nawet przejeżdżam opłotkami (np. z Kuźnic jadę przez Olczę a nie przez centrum)
3) jako pobyt w Zakopanym uznaję tylko - wycieczki w góry.
Dla dzieci łatwe szlaki, chociaż w większości będą zatłoczone - w taki weekend inaczej sie nie da:
1) Dol. Kościeliska z odwiedzeniem Smreczyńskiego Stawu i ewentualnie Jaskini Mroźnej
2) Dol. Małej Łąki - urocza polana na końcu otoczona wysokimi górami
3) Dol. Strążyska z dojściem do wodospadu - kilka minut za bufetem na końcu polany
4) Kalatówki z widokiem na jeżdżąca kolejke na Kasprowy, sam Kasprowy- po drodze można zwiedzić klasztor oo. Albertynów
5) Polana Waksmundzka z fantastycznym widokiem na rozległe Tatry Wysokie i Słowackie, ze zwiedzenieme Kościółka na Wiktorówkach.
Są jeszcze Tatry Słowackie.
Jeśli chodzi o atrakcje dla dzieci, to Zakopane po prostu ich nie ma
Tylko Rabkoland w Rabce, skansen kolejowy w Chabówce i baseny (Szaflary, Bukowina, Zakopane - Szymoszkowa).
Witam .Panie i panowie może ktoś sie wybiera w okolice Zakopca lub może coś polecić ----oczywiście przede wszystkim chodzi o atrakcje dla dzieci .....pensjonat ,hotel,kwatera przyjazna rodzinie...co polecacie....
DOBI
jak większość przedmowcow odradzam Zakopane w majowy weekend
jednak moja druga polowa lubi góry i w zeszłym roku uparła się, żeby tam jechać - akurat na początku maja - bo wtedy można na trochę dłużej
i musiałem jakoś wybrnąć z sytuacji
polecam wioskę niedaleko Zakopca - w pobliżu Bukowiny Tatrzańskiej
Gliczarów Górny
gdziekolwiek znajdziesz tam nocleg powinieneś być zadowolony
ja jadę jutro - już trzeci raz z kolei i nadal jesteśmy wszyscy - łącznie z naszą czteroletnią córką - bardzo zadowoleni
z Zakopanego jednak unikam - zwłaszcza w majowy weekend
a jak się dobrze przyjżeć mapie to można tam (do Gliczarowa) dojechać nie stojąc w korku dłużej niż 15 minut (tak mi się udało w zeszłym roku - jechałem w ciągu dnia)
miłego odpoczynku zyczę
była: OI 1,9 TDI 170 tys km w dwa lata z hakiem
potem: OII FL 1,9 TDI 17 tys km od 23.04 do 29.07
teraz: Passat B5 1,9 TDI - mimo wszystko wolę Octavki
Komentarz