Jaki salon optyczny?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mateusz1233322
    Classic
    • 2012
    • 10

Jaki salon optyczny?

lilo, za pierwszym ustawieniem na 0 silnika nierówno odpalał, cofnąłem na chyba -4 i odpaliłem potem znowu przestawiłem na 0 i silnik ładnie odpala w każdych warunkach. Przy -2.4 (-2.9) miałem spalanie chwilowe 0.7 l/h teraz mam 0.5 l/h spalanie spadło powiedzmy o około 0.5l/100km patrząc na komputer. Ten bak robię już po regulacji więc myślę że za jakiś tydzień będę wiedział jakiem mam spalanie. Jak już pisałem silnik się lepiej wkręca na obroty i nie klepie tak jak wcześniej. Ogólnie dużo na +.

[ Dodano: Nie 03 Lut, 13 14:51 ]
    Zamieszczone przez lilo
    u mnie chyba z 15 razy i tak jak pisałem , inaczej praktycznie nie idzie bo minimalne przesunięcia nic nie zmieniają aż do momentu gdy wyskakuje błąd czujnika :evil:
    U mnie wskoczyło do razu 0 i nie wywalało żadnego błędu.
  • witachu
    L&K
    • 2011
    • 1319

Jaki salon optyczny?

Zwracam się do was OCeP-owicze z takim o to własnie zapytaniem. NApewno są na forum osoby mające wady wzroku przez co zmuszone są uzywać okularów lub soczewek kontaktowych. I tu pierwsze pytanie. w jakich salonach optycznych robicie badania, zaopatrujecie się w okulary/soczewki. CZy są to popularne salony optyczne typu: Pan Hilary, Vision Express. Fileman? czy oferują oni dobrej jakości produkty? JA od kilku lat korzystam z Filemana. Jak jest w waszym przypadku? czy warto korzystać z takich salonów czy raczej mnie takich znanych?

od kilku lat nosze juz na stałe okulary gdyż mam dość dużą wadę wzroku, jednak planuje się przeżucić na soczewki kontaktowe. i tu pojawia się moje kolejne pytanie. czy lepsze są soczewki czy okulary? co jest wygodniejsze?

Z góry dzięki za rady i informacje
    OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
    (znajdź również na fb)

Komentarz

• westwi78
      RS
      • 2008
      • 2940

Napisz do:

octaviawrc

to gość "z branży"

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

witachu, Zakład Optyczny Vicoria z Trzebini i Jaworzna kontakt z użytkownikiem DOBI

Komentarz

• tomikt
          Rider
          • 2007
          • 391

dla mnie vision express to taki hipermarket - jest wszystko i wszystko do dupy....
          nie odpowiada mi takie podejscie
          ech...
          TomikT

Komentarz

• b707
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1272

Zamieszczone przez tomikt
            dla mnie vision express to taki hipermarket - jest wszystko i wszystko do dupy....
            ??

Dlaczego? Wiele ichniejszych produktów to markowe soczewki. Ja sam przygodę z soczewkami zacząłem od iWear XR Supreme Toric, które tak naprawdę są szkłami Biofinity od CooperVision. Cenowo z tego co ostatnio widzę też są nieźli. Nie kupuje u niech tylko dlatego, że wolę sklep www.szkla.com. Dlaczego? Bo przy soczewkach torycznych w 99% zakładów musiałbym czekać tydzień lub dwa na szkła. A w w/w sklepie mnie uprzedzają i w ciemną zmawiają dla mnie partie.

Badania kontrolne robię u okulisty z ubezpieczania. Natomiast do soczewek polecam www.szkla.com, a jeżeli chodzi o sam typ soczewek to najlepiej samemu popróbować różnych. Jak okulista upiera się przy jednych to zmienić okulistę;-)
            pzdr
            Adam

Komentarz

• witachu
              L&K
              • 2011
              • 1319

dzięki za informację i namiary.

A wiecie czym dokładniej, skutecznie można korygować wadę wzorku? lepiej sprawdzą się tutaj okulary czy soczewki? czy może jest to bez różnicy? bo nie wiem czy rożnica jest czysto uzytkowa, bo domyślam się że o soczewki trzeba jednak bardziej dbac, delikatniej się z nimi obchodzić itd
              OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
              (znajdź również na fb)

Komentarz

• aro_40
                RS
                • 2007
                • 1529
                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez tomikt
                ja też omijam ich szerokim łukiem. To że mają markowe, nie znaczy wcale dobre lub w przyzwoitej cenie wolę iśc do optyka z prawdziwego zdarzenia, gdzie pracownicy się znają na wykonywanej pracy, a nie wciskają aby tylko sprzedać.
                If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• str33t
                  Rider
                  • 2010
                  • 625

Zgodzę się z kolegami wyżej, że Vision Express jest raczej chwytliwą reklamą. Pół roku temu odwiedziłem salon i szukałem sobie oprawki - akurat te, które mi się podobały miały kosmiczną cenę. Udałem się do regionalnych optyków, którzy są znani ze swojej profesji i jestem zadowolony z wyboru i troszkę zaoszczędziłem :wink:

Komentarz

• Hunter
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1655

ja w VisionExpress robię badania wzroku - widać fachowość. Okulary noszę od podstawówki. Kiedyś chodziłem do przychodni i babka mi "serwowała" takie same szkła na prawe i lewe oko. Miałem bóle głowy. Zapisałem się prywatnie do innego okulisty. Na badaniach komputerowych okazało się, że mam różne wartości na prawym i lewym oku. Od tamtego czasu badania robię w VE i jest O.K. Okulary kupuję u lokalnych optyków. Podobne oprawki, a często 2-3x tańsze.
                    Soczewki w dobrych cenach są w sklepie: Oczkowo.pl.
                    ...nie ma to jak Octavia :drive:
                    >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• tomikt
                      Rider
                      • 2007
                      • 391

hmmm,
                      w siecowce nigdy nie wiesz na kogo trafisz
                      to takie ASO - niby wszystko mogą, ale...

sam handel to co innego, ale co za problem sprzedać z polki pudełko ze szkłami??
                      ech...
                      TomikT

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

Ja mam stożek rogówki i musze nosić szkła twarde ale nie nosze bo moje oczy nie toleruja takich soczewek okulary praktycznie nic nie daja odkrył to dopiero okullista w przychodni studenckiej a sieciówki wmawiały mi nowe szkła i okulary więc ja radze omijac z dala. Mało tego szkła jakie nosic powinienm to koszt około 1kzł na dwa lata. Inne wyjście przeszczep rogówki albo ślepota
                        Jaki mam wybór żaden na przeszczep sie czeka lub płaci nie stac mnie a soczewki musze zmienić ale to jak pozbęde sie długów i nerwów bo kilka razy o mało oka nie wydłubałem sobie z nerwów

Komentarz

Pracuję...