Litwa - Wilno

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kundziajnik
    Ambiente
    • 2012
    • 108

Litwa - Wilno

Zamieszczone przez Raymond
    wszyskie dzwi sie zamykaja i zadne samoczynnie sie nie otworzyly
    Nie chodzi kolego o samoczynne otwieranie się, tylko czy da się je otworzyć od środka. Dioda ta sygnalizuje zaryglowanie drzwi, czyli że nie da sie ich otworzyć od środka pociągając za klamkę.
    Zrób tak: wsiądź do środka z otwartymi szybami i zamknij się kluczykiem ( przekręć normalnie w zamku) i spróbuj otworzyć kolejno drzwi pociągając za klamkę od środka. Powinno się dać pociągnąć, bolec się wysunie ale po puszczeniu się schowa i drzwi się nie otworzą. Jeżeli któreś się otworzą to jest z nimi problem.
    Możesz spróbować jeszcze zamknąć drzwi przekręcając kluczyk w zamku i jak się zamkną ponownie przekręcić kluczyk w kierunku zamykania. U mnie za 3 razem zaskakuje ryglowanie i dioda miga.
    Jeżeli zdiagnozujesz, ktore drzwi pozostaje najprawdopodobniej wydłubać zamek i poprawić luty w sterowniku centralnego.
    Sam z tym teraz walczę i do zrobienia mam jeszcze jeden zamek.
    Pozdrawiam
  • natash
    RS
    • 2011
    • 2599

Litwa - Wilno

Szukam praktycznych informacji, czy warto jechać, jakie ceny, gdzie zjeść i przenocować. Może ktoś był i coś doradzi . Wypad na 4 dni (3 noclegi).

Komentarz

• mikolaj
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 366
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Litwa - Wilno

Zamieszczone przez natash
      Szukam praktycznych informacji, czy warto jechać, jakie ceny, gdzie zjeść i przenocować. Może ktoś był i coś doradzi . Wypad na 4 dni (3 noclegi).
      Pewnie że jechać!
      Do zwiedzania jest mnóstwo rzeczy a w szczególności kościółki których pełno, weź jakąś dobrą mapę turystyczną to na pewno będziesz wiedział co zwiedzać. Co do jedzenia to mają pełni knajpek wzdłuż swojej głównej ulicy coś na wzór Nowego Świata w Warszawie. Osobiście byłem kilka lat temu i było bardzo fajnie.
      A co do noclegu to spałem w jakimś hotelu i ceny mieli przyzwoite ale widziałem na portalach zniżkowych oferty z Wilna-poszukaj.
      P.s.
      mają fajne centrum handlowe gdzie pośrodku jest całoroczne lodowisko, a wokół restauracje i w jednej mieli zapiekaną rybę która nazywała się "Skorpion"-pyszna.

[ Dodano: Pią 11 Maj, 12 21:53 ]
      natash,
      znalazłem

Komentarz

• bzyq_74
        RS
        • 2008
        • 3467
        • Volkswagen
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Obowiązkowo Troki pod Wilnem.
        Warto też zajrzeć na Rossę dla dawki historii.
        MARCIN
        Mój szkodnik

Komentarz

• str33t
          Rider
          • 2010
          • 625

natash, wprawdzie byłem kilka razy, ale były to wycieczki jednodniowe (ode mnie do Wilna jest jakieś 200 km), także nie powiem gdzie nocować. Na pewno warto jechać, zobaczyć Ostrą Bramę, cudowne są stare synagogi.

Ceny (kilka lat temu) były bardzo porównywalne z naszymi. Teraz złotówka trochę gorzej stoi, to będzie drożej. Myślę, że nawet na miejscu możesz zapytać o dobre i niedrogie restauracje. Z doświadczenia wiem, że łatwiej jest tam się dogadać po polsku niż np.: angielsku :wink:

Komentarz

• natash
            RS
            • 2011
            • 2599

Ktoś jeszcze ma jakieś pomocne wskazówki .

Komentarz

Pracuję...