Kancelaria Odpisów z KRS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Albi
    Classic
    • 2010
    • 8

Kancelaria Odpisów z KRS

sparrov, dobrze by było gdybyś wrzucił fotke tej swojej rozdzielnicy, ogólnie to w nowych domkach daje się centralne różnicówki na oświetlenie i gniazda, ale są na tyle niewygodne i kłopotliwe że z byle żarówką będzie coś nie tak to wyłączy ci cały dom a nie dany obwód , my stosujemy różnicówki jedynie na gniazda na zewnątrz budynku ,łazienki , budowle z drewna ( domki metodą kanadyjską)
    prywatnie ja mam zasadę iż w kuchni i łazience zawsze jest dużo urządzeń potrzebujących dużo energii dlatego dobrze jest dać kilka osobnych przewodów - obwodów niż spiąć wszystko na jeden i mieć później same problemy,
    jeżeli będziesz ciągnął przewody od samej rozdzielni to brązowy lub czarny to żyła fazowa-prądowa a niebieski i żółtozielony to zero i ochrony , możesz je razem podłączyć do szyny zerowej, wówczas w gniazdku podłączasz wszystkie 3 żyły, pamiętaj ochrony -bolec zabezpiecza przed pojawieniem się napięcia na metalowej obudowie urządzenia a tym samym zabezpiecza przed porażeniem prądem osoby użytkujące i przebywające w obrębie jego.ok

pozdro
  • kapi
    L&K
    • 2009
    • 1174
    • Fabia combi

Kancelaria Odpisów z KRS

wiec do rzeczy :
    w dniu dzisiejszym otrzymałem zwykłą pocztą pismo zatytuowane :
    POSTANOWIENIE ...... itd.
    adresowane na stowarzyszenie którego jestem współzałożycielem. ( ale nie o tym chce pisać... )
    w treści listu piszą, że aby otrzymać elektroniczny odpis, należy uiścić kwotę 250 zł do 7 dni.
    oczywiście odsyłają do swojej strony eokrs.pl
    nauczony życiem i błedami innych, użyłem wujka google i oto moim oczom ukazuje się :
    > klik <

a co ciekawsze, pismo opatrzone orzełkiem ... więc chwila zastanowienia i oto ... pkt. 6 na > tej < stronie .... później pkt. 4 , na koniec, na spokojnie przeczytałem całośc, przeczytałem inne wpisy ze stron znalezionych wcześniej i pismo wylądowało w koszu

piszę to dla osób, które otrzymają coś podobnego i będą chciały zapłacić .... :diabelski_usmiech

wzór pisma :
    OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2009
      • 10917
      • Fiat

kapi, gnoje po całości, podają adres i wszystko działają tak żeby im się nie dobrali do tyłka...a:
      "Ministerstwo zwraca się z prośbą by osoby poszkodowane przez kancelarie odpisów zgłaszały na policje wszelkie przypadki nadużyć. Postępowanie w tej sprawie prowadzi Komenda Rejonowa Policji Warszawa I (młodszy aspirant Zbigniew Jabłoński tel. 022 60-3 79 60), a nadzoruje Prokurator Prokuratury Rejonowej Warszawa Śródmieście za nr Ds. 109/11/MGr." młodszy aspirant co ma na to poradzić?
      w sumie to wygląda na wyłudzanie, ale "legalne"...chamówka 1 go stopnia

Komentarz

• aro_40
        RS
        • 2007
        • 1529
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Re: Kancelaria Odpisów z KRS

Zamieszczone przez kapi
        a co ciekawsze, pismo opatrzone orzełkiem ...
        Tyle, że orzełek jakiś nie polski... łeb ma w prawo zwrócony i bez korony... musi z odpadów jakichś
        If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Takich firm naciagaczy jest wiele w roznych dziedzinach zycia
          Spritmonitor.de

Komentarz

• micho_m
            Rider
            • 2011
            • 528
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ostatnio zadzwonił do mnie jakiś koleś, że firma z Niemiec chce wykupić adres mojej strony, ale ja mogę pierwszy to zrobić za 250 zł bo jestem jej właścicielem.
            Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
            www.nawmar.pl

Komentarz

• McGan
              RS
              • 2010
              • 3573
              • Superb III (3V3)

micho_m, było o tym też na forum Pierdoleni naciągacze... Trzeba cholerka uważać dzisiaj i nie dać się dymać - a większość ludzi na to idzie, bo się boją, albo po prostu nie wiedzą co i jak...
              Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
              Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• tomikt
                Rider
                • 2007
                • 391

o tych od strony było z miesiąc temu na OFFTopic - oszusty

ci od KRS to wysyłają list do wszystkich , co mają nowe wpisy w KRS albo CEIDG

prócz tego chcą cie wydymać kolesie tacy jak Finroyal czy Ambergold

pewien procent kontrahentów też ma nieczyste zamiary

a jak będziemy starzy to na wnuczka albo na filtry do wody/garnki nas będą kroić

itd.
                życie to walka
                ech...
                TomikT

Komentarz

Pracuję...