Bramki na A4....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Zmieni sie jak wqrwieni kierowcy przejada po tych 6 szlabanach naraz
    Spritmonitor.de

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Maicroft
      Zmieni sie jak wqrwieni kierowcy przejada po tych 6 szlabanach naraz
      a to było by dobre
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Zorr
        RS
        • 2011
        • 2110

Panowie,
        w zeszłym roku jak jechałem do Italii, to tam korek na bramkach w kierunku Austrii sięgał kilkudziesięciu kilometrów.

Poczekajcie na jakieś powroty z długiego weekendu i wtedy zobaczymy.
        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• adaś
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2006
          • 876
          • Volkswagen

Dokładnie, to samo miałem w Chorwacji rok temu - bramki to syf i średniowiecze :szeroki_usmiech
          Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
          a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
          Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
          O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• bradley
            L&K
            • 2008
            • 1465

Zamieszczone przez Zorr
            Poczekajcie na jakieś powroty z długiego weekendu i wtedy zobaczymy.
            Wystarczy Euro albo... powrot z Euro
            VW Vento 1.9TDI 1Z ++
            Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
            Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• kmink
              L&K
              • 2007
              • 1360
              • Superb III (3V3)

Idiotom, którzy w 21wieku stawiają bramki proponuje udać się do Norwegii...zobaczą jak to wygląda w cywilizowanym kraju...zero bramek, zero korków....tylko znak "pobór opłat"....

Niestety w Polsce, kraju którym dziury drodze zaklepuje się łopatą jeszcze przez wiele lat w niektórych dziedzinach życia nie "zejdziemy z drzew"...
              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• PiterB5
                Classic
                • 2012
                • 28

hahhahaah wlasnie polska to sredniowiecze jedyne co to kase potrafia odnas targac :evil:
                Zapraszam chetnych na polerke lakieru dla forumowiczow znizki...polerki kosmetykami Mequiars 3M itp....
                Zapraszam na PW!Katowice......

Komentarz

• parasite
                  L&K
                  • 2011
                  • 1368

Ponoć dzisiaj we Wrocławiu automaciki się zepsuły i zastosowalni niezawodny sposób z ludźmi rozdającymi bileciki :szeroki_usmiech
                  AGR 112KM, 232Nm
                  Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Biszczu
                    http://www.wiadomosci24.pl/artykul/zlikwidujmy_bramki_na_a_4_kolo_gliwic_podpisz_pety cje_do_234426.html
                    to tak jak by podpisać petycję odnośnie likwidacji fotoradarów, nie trafny pomysł :roll:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Hanz2k
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 522

Wręcz przeciwnie. Petycja mówi o przeniesieniu punktu poboru opłat do Kleszczowa. Te 10 km czyni sporą różnicę bo umożliwia zjazd z bezpłatnej autostrady na Rybnik i Kędzierzyn zamiast jechać przez centrum Gliwic. Na Pszczyńskiej jest teraz horror. Ten, kto wymyślił bramki na Sośnicy powinien pieprznąć się w łeb pyrlikiem.
                      Hanz2k
                      1,8 T by MT
                      :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Hanz2k, patrząc realnie kto podejmie sie przestawienia bramek? Niestety tego nie widzę. :|

Komentarz

• Udesky
                          RS
                          • 2007
                          • 1692
                          • Octavia I (1U2)
                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

[quote="piramida"]patrząc realnie kto podejmie sie przestawienia bramek?[/quote
                          Kierowcy :szeroki_usmiech
                          W Polsce nie ma kryzysu.
                          Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kmink
                            http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Na-A4-jestes-bezkarny-Policja-tam-nie-zaglada,wid,14551921,wiadomosc.html
                            jedyny plus, przynajmniej spokojnie można nadrobić stratę...

Komentarz

• kmink
                              L&K
                              • 2007
                              • 1360
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Biszczu
                              piramida, to co nadrobisz stracisz czekając do opłaty - więc reasumując nic nie nadrobisz :diabelski_usmiech
                              trzeba zapi.. żeby potem po postoju na bramkach średnia prędkość wyszła taka jak przy normalnej jeździe bez bramek...
                              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• yogi_at_pozen
                                Rider
                                • 2011
                                • 418

Panowie,

planuje trasę z Poznania do Wiednia i pierwsza myśl była bahnami przez Niemcy do Pragi i dalej drogą D1 Praga-Brno i w dół do Wiednia ale ktoś w innym wątku zasugerował trasę przez Poznań-Wrocław-Gliwice, czyli w skrócie A4/A1 i tu moje pytanie bo nie jechałem tą trasą nigdy.

- Ile i gdzie są bramki na A4
                                - Ile, czy i gdzie są bramki na A1
                                - Jak wygląda zmiana A4 na A1 - czy zmieniam droge plynnie, czy najpierw musze zaplacic na bramce przy zjezdzie z A4
                                - No i ostatnie pytanie na deser: jak teraz wyglada plynnosc ruchu - dalej stoi sie godzinne na bramkach?

Z góry dzięki,
                                Michał

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 6626
                                  • Volkswagen
                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                                  Ile i gdzie są bramki na A4 ...A1
                                  ---> http://www.autostrada-a4.pl/driver + http://www.autostradaa1.pl/
                                  PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• yogi_at_pozen
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 418

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                                    Ile i gdzie są bramki na A4 ...A1
                                    ---> http://www.autostrada-a4.pl/driver + http://www.autostradaa1.pl/
                                    dzięki za odpowiedź ale to chyba nie jest do końca to czego bym chciał

A4 które podałes to odcinek Katowice - Kraków, do którego nie będę dojeżdżał
                                    a A1 - to AmberOne czyli odcinek autostrady w okolicach Gdańska - a mi się rozchodziło o odcinek od Gliwic na południe - tak przy najmniej jest opisany na mapach googla

zależałoby mi przede wszystkim na tzw praktycznych informacjach od ludzi ktorzy tamtedy jezdża a nie suchym info od zarzadzcy drogi - bo wiadomo firma zarzadzajaca napisze brednie w stylu "Cenimy Twój czas i komfort za niewygórowaną opłatę" a w rzeczywistosci stoisz godzinę w 30stopniowym upale czekając na bramce :/

mimo wszystko dzięki

Komentarz

• Zorr
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2110

Panowie,

planuje trasę z Poznania do Wiednia i pierwsza myśl była bahnami przez Niemcy do Pragi i dalej drogą D1 Praga-Brno i w dół do Wiednia ale ktoś w innym wątku zasugerował trasę przez Poznań-Wrocław-Gliwice, czyli w skrócie A4/A1 i tu moje pytanie bo nie jechałem tą trasą nigdy.

- Ile i gdzie są bramki na A4
                                      - Ile, czy i gdzie są bramki na A1
                                      - Jak wygląda zmiana A4 na A1 - czy zmieniam droge plynnie, czy najpierw musze zaplacic na bramce przy zjezdzie z A4
                                      - No i ostatnie pytanie na deser: jak teraz wyglada plynnosc ruchu - dalej stoi sie godzinne na bramkach?

Z góry dzięki,
                                      Michał
                                      Ile i gdzie są bramki na A4
                                      --> 2 bramki w poprzek, Wrocław a potem przy Gliwicach Sośnica.

Ile, czy i gdzie są bramki na A1
                                      --> jak zjedziesz z A4 na południe to bramek nie ma A1

Jak wygląda zmiana A4 na A1 - czy zmieniam droge plynnie, czy najpierw musze zaplacic na bramce przy zjezdzie z A4
                                      --> zmiana płynna, najpierw zapłacisz za A4 potem kilometr lub dwa i jest zjazd na A1

No i ostatnie pytanie na deser: jak teraz wyglada plynnosc ruchu - dalej stoi sie godzinne na bramkach?
                                      --> w innym wątku napisałem:
                                      ostatnio rozwaliła mnie A4
                                      "W piątek bramki w Sośnicy 30minut stania, a jeszcze przed samymi bramkami 3 stłuczki,
                                      pierwsza 4-6 aut, druga i trzecia tylko po dwa auta. Przy okazji sam się o mało nie wbiłem w autobus, bo chciałem przepuścić szybciej jadącego na lewym pasie i tak się złożyło, że on mnie przyblokował a autobus jadący przede mną miał gówniane światła stop, kompletnie nie widoczne w promieniach zachodzącego słońca.
                                      Link do kolizji:

W niedzielę sytuacja odwrotna, korek przed Wrocławiem i zalecenia wcześniejszego zjazdu dla jadących do Wrocławia."
                                      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• yogi_at_pozen
                                        Rider
                                        • 2011
                                        • 418

Zorr, dzięki za obszerne info,

myślę, że pomimo możliwości oczekiwania na bramce w Sośnicy skuszę się na tą trasę - w razie czego pozwolę sobię opisać wrażenia za jakieś 4 tygodnie

Komentarz

• xtremesystems
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2254
                                          • Hyundai

trasa lodz poznan za to jest przegieta.nie chodzi o bramki a o cene. 47zl w jedna strone

zrezygnowalem. bo wyszo by mi ze place 100 za paliwo i 100 za autostrade

szkoda bo z lodzi autostrada do poznania smignalbym w 1.30 -1,40 godz

bokami jechalm 3godz

Komentarz

• yogi_at_pozen
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 418

Zamieszczone przez xtremesystems
                                            trasa lodz poznan za to jest przegieta.nie chodzi o bramki a o cene. 47zl w jedna strone
                                            ...
                                            szkoda bo z lodzi autostrada do poznania smignalbym w 1.30 -1,40 godz
                                            bokami jechalm 3godz
                                            no cos w tym kraju z cala pewnoscia jest popier...dolone - roczna winietka w czechach kosztuje ca. 250-300PLN zalezy jak stoi korona

oczywiscie durnie na stolkach pieprza ze bezpieczensto, ze ekologia, ale tego ze na przeladowanych i w złym stanie drogach giną setki/tysiace ludzi rocznie, to ze szarpana jazda od wioski do wioski, od ograniczenia do ograniczenia powoduje zwiekszone spalanie - z tym jakos nie chca walczyc. Do wszystkiego o czym gadaja ci idioci na wiejskiej mozna znalezc kontrargument.

psu w dupe z takim podejsciem... na domiar wszystkiego dzisiaj mi zona mowi ze dostala skierowanie do lerzarza na badania specjalistyczne ale wszedzie gdzie dzwoni kolejka do konca roku - to ja sie pytam K#@!A gdzie ida te moje pieniadze z podatkow/ZUSow do ciezkiego chu...ja

ech, wracam do roboty bo mi sie cisnienie podnosi jak mam tylko gadac o rzeczach innych jak piwo...

Komentarz

Pracuję...