Wiem wiem. Ale czy to sie nie pojawi np na alledrogo itd. Aby można było za nasze pln'y kupic
Neostrada czy Netia?Ktory internet wybrac?
Zwiń
X
-
Neostrada czy Netia?Ktory internet wybrac?
Witam
Aktualnie posiadam Neostrade 1MB/s i telefon stacjonarny w Netii(przeniesiony z TP).Z racji,ze konczy sie umowa na internet zastanawiam sie nad wyborem czy wybrac Neostrade czy internet z Netii?Netia 20Mb/s za 59zl a Neostrada 20Mb/s za 69zl.Nie wiem tylko czemu w TP mowili ze maks transfer u Mnie to 6-7Mb/s a w Netii powiedzieli raz,ze 13Mb/s a innym razem,ze 16Mb/s.Co wybrac,zeby pozniej nie szarpac sie z dostawca?Jakie macie doswiadczenia,bo slyszalem rozne opinie?
PozdrawiamRespect All,Fear No One!
-
-
U nas w mieścinie jest tak, że Netia dzierżawi kable od TP, więc logicznie transfer masz taki, na jaki pozwala Ci sieć TePsy. Problem jest jednak z serwisem, gdyż w przypadku jakichś awarii w centrali siedzą jedynie Panowie z TP, a serwisanci z Netii są jedynie kilka razy w miesiącu. Wiem że u nas wiele razy było tak, że jak się coś w szafie w centrali Netii wykichało, to były dłuższe problemy z netem.
Komentarz
-
-
To ja ci opowiem moją historię. Kilka lat temu też miałem neostradę 128kbps :lol: to były czasy hehe. Po skończeniu umowy przeszedłem na netię 512 kbps, ale transmisja po lini TP. Przez krótki czas było świetnie transfer dochodził nawet do 700. ale potem coś się na lini zepsuło. Były spore problemy przez pewien czas bo netia bezradna bo to nie ich linia, a tp olewało sprawę. Chyba po mesiącu naprawili ale prędkość max była 256 kbps. Po kolejnym miesiącu walki tp poinformowało netię, że na moim łączu "nie ma technicznie możliwości na większą prędkość" (ciekawe, że wcześniej była) :evil: Zrezygnowałem więc z netii. Tak z ciekawości skontaktowałem się z tp i mi powiedzieli, że gdybym chciał neostradę to mogę do 2 mega na moim łączu mieć :shock: To dopiero oszuści. Domyślam się, że jesteś w takiej sytuacji jak ja i nie masz kablówki. Polecam Ci skorzystanie z tp żeby nie mieć takich problemów. Ale rozejrzyj się też w lokalnych dostawcach internetu. Czasami są jakieś sieci osiedlowe i wystarczy kilka metrów kabla podciągnąć. Ja korzystam z inernetu bezprzewodowego, ale nie takiego do laptopa tylko stacjonarnego z anteną na dachu. Jak mieszkasz w pomorskim to mogę dać ci namiary. No to tylemoje stare auto
jest scout
Komentarz
-
-
Ja użytkowałem internet z Netii - prędkość zgodna z umową, praktycznie bez awarii (może jedna czy dwie krótkie przerwy się zdarzyły). Pod tym względem nie mogę nic zarzucić.
Schody zaczęły się w momencie wymówienia umowy - infolinia twierdziła co innego niż później dział reklamacji - niby można było wymówić umowę mailowo z przesłaniem skanu - tak poinformowano mnie na infolinii, a po 2 miesiącach jak dostałem kolejną fakturę za nieużywaną usługę dowiedziałem się, że pismo trzeba wysłać pocztą. Z powodu tej dezinformacji w firmie, zapłaciłem w sumie za 5 miesięcy nieużywania internetu zamiast za niecałe dwa (bo wypowiedzenie powinno zadziałać z końcem kolejnego okresu rozliczeniowego). Kwota nie była wielka ale niesmak pozostał - klient płaci za brak komunikacji w firmie. Z tego powodu osobiście nie polecam.
Komentarz
-
-
Jeżeli dobrze kojarzę to w umowie jest napisane o prędkości do 20mb/s. U mnie w domu też się kończyła umowa i przechodziliśmy z 6 mega i chcieliśmy 20mb/s. Netia mówi spoko, spoko, TP odpowiada nie da rady, max to jest to 6 co macie teraz, znowu telefon do Netii i mówimy, że TP (do której należą kable) mówi, że nie da rady 20, racja, racja mówi Netia i gada, że 8 to już na pewno pójdzie. Potem znowu odzywa się TP i jednak 20 da radę, dobra wzięliśmy. Ostatecznie jest tak: w "godzinach szczytu" czyli powiedzmy 15-21, kiedy to pewnie większość siedzi przy kompach internet potrafi strasznie zamulać i na speedteście prędkości są w granicach 0,5-2mega, w innych godzinach największy wynik jaki udało się uzyskać to 14mega. I jak przeczytałem umowę to tak jak mówię jest ona na internet do 20mb/s więc...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BartolomeoJeżeli dobrze kojarzę to w umowie jest napisane o prędkości do 20mb/s. U mnie w domu też się kończyła umowa i przechodziliśmy z 6 mega i chcieliśmy 20mb/s. Netia mówi spoko, spoko, TP odpowiada nie da rady, max to jest to 6 co macie teraz, znowu telefon do Netii i mówimy, że TP (do której należą kable) mówi, że nie da rady 20, racja, racja mówi Netia i gada, że 8 to już na pewno pójdzie. Potem znowu odzywa się TP i jednak 20 da radę, dobra wzięliśmy. Ostatecznie jest tak: w "godzinach szczytu" czyli powiedzmy 15-21, kiedy to pewnie większość siedzi przy kompach internet potrafi strasznie zamulać i na speedteście prędkości są w granicach 0,5-2mega, w innych godzinach największy wynik jaki udało się uzyskać to 14mega. I jak przeczytałem umowę to tak jak mówię jest ona na internet do 20mb/s więc...
Komentarz
-
-
gregor6 dobrze napisał polecam TP. Jakość usług nie jest rewelacyjna ale przynajmniej masz z kim porozmawiać reklamować itp.
Pomagałem swego czasu koledze który miał problemy z łączem i bardzo śmieszna jest sytuacja bo TP ( firma Telekomunikacyjna) nie ma na swojej stronie podanego numeru telefonu, faxu, maila, adresu pocztowego :wink:
Jest infolinia ale tam to wygląda jak u Maćka Stuhra :lol:Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
ja obecnie mam neta z neti - 20mbit - realnie jest 16ka - chodzi przyzwoicie - w komplecie z telefonem bez limitu na Polskę płacę 99,90 - teraz mają jeszcze w ofercie jakąś tv ale narazie na to nie idę
zobacz czy masz dostęp do opcji fiber w tpsa - wtedy możesz mieć łącze 40 lub nawet 80mbit...
Komentarz
-
Komentarz