Czy byłby ktoś chętny na wyjazd do Nurburgring? Pytam z ciekawości, fajnie było by zgrać ekipę i posmigać w gronie ocp, taki wypad weekendowy był by super :diabelski_usmiech
Liczę że kilka osób sie znajdzie, potrzebna tylko osobo która obczai dokładnie temat :wink:
piramida, rozumiem, iż wszystkie tory polskie już oblatałeś?
czy chodzi Ci raczej o sprawdzenie czasu okrążenia, aby móc porównywać z innymi autami? ;-)
Puchacz pewnie by się dało, ale wiesz ile to będzie kosztować?
Nissan GTR już od 2300zł za dzień
Zorr, nie byłem na żadnym torze w Polsce ale chce sie przejechać do Niemiec, dla przykładu chciałem wejść na Mont Blanc wszedłem więc rownież pojadę na Nurburgring z tym że samemu raczej się nie wybiorę :wink:
Druga sprawa nie trzeba wynajmować gtra, można pojechać skodą tdi :szeroki_usmiech
Pasuje najpierw ustalić koszta, z Krakowa na miejsce jest około 1100km, cena jednego okrążenia około 20-30euro (do weryfikacji), pytanie jak z noclegiem i jazda po torze?
PRICES FOR TOURIST RIDES 2012:
1 lap: 26,- €
4 laps: 95,- €
incl. 1 ring°werk ticket and 10 % discount of onboard cameras
25 laps : 490,- €
incl. 1 ring°werk ticket and 10 % discount of onboard cameras
Annual ticket: 1.445,- €
incl. 2 ring°werk tickets and 10 % discount of onboard cameras
The validity of the new prices starts at the 01.01.2012.
Disregarding the terminal value the tickets lose their validity on the 31.12.2012.
czyli mamy:
- paliwo około 1000zł
- jeden lub dwa noclegi to wydatek około 200-250zł
- dla przykładu 5 okrążeń to koszt około 500zł
- piwo, żarcie, gadżety 200-300zł
reasumując, cena weekendowej zabawy wychodzi około 2kzł, jak dla mnie może być
Ceny przejazdu można zredukować poprzez przejazd z kilkoma osobami lub wynajęcie lawety która zabrała by ze dwa auta, zawsze w razie awarii mamy zapewniony transport do kraju.
Ja się pisze jeśli coś wyjdzie pod koniec wakacji, w tej chwili za dużo $$$ planowanych do wypłynięcia. I na opcję z wynajmem all inclusive na torze - swoje osiągi znam, mogę jechać jako transport, ale na miejscu to pobawiłbym się lepszymi zabawkami .
piramida, rozumiem, iż wszystkie tory polskie już oblatałeś?
To w Polsce mamy jakieś tory :?: :?: :P
Było kiedyś "pół toru" w Kielcach - chyba jedyny tor w Europie gdzie znaczna część wyścigu odbywała się na zamykanej na czas ścigania drodze krajowej - jak się jeździło ścigantom po koleinach to chyba wiadome.
W tej chwili jest niby tor w Poznaniu.
Większość eleminacji WSMP WMMP jest rozgrywane poza granicami naszego kraju
[ Dodano: Sro 06 Cze, 12 08:11 ]
Zamieszczone przez zajas
znajomy na lorę na 8-9 aut więc jakby było trochę chętnych to mogę coś załatwić "po kosztach"
Czyli 5 zeta za kilometr
[ Dodano: Sro 06 Cze, 12 08:13 ]
Zamieszczone przez piramida
Czy byłby ktoś chętny na wyjazd do Nurburgring? Pytam z ciekawości, fajnie było by zgrać ekipę i posmigać w gronie ocp, taki wypad weekendowy był by super :diabelski_usmiech
A nie myślałeś o Moście? No chyba że chcesz się zmierzyć z legendą.
W weekendy na Nb-ring bywa bardzo tłoczno.
czyli mamy:
- paliwo około 1000zł
- jeden lub dwa noclegi to wydatek około 200-250zł
- dla przykładu 5 okrążeń to koszt około 500zł
- piwo, żarcie, gadżety 200-300zł
w sumie we Wrocławiu na "torze" "Rakietowa" za 2400zł można wynająć cały tor na 1 dzień weekendowy (1800zł w tygodniu). Można też na godziny.
Piramida-widzialem na poznaniu jak sie ludziom opony na rantach zcieraly. Osobiscie szkoda byloby mi moich opon. Druga sprawa, ze moze gdzies jakies 2-3 sooby mi mignely na zwyklych oponach. Reszta slicki i semi slicki.
Poza tym czytaliscie, ze jak ktos pierdyknie w barierke to ze swoich buli ?
Nikomu nie zycze itd, w ramach informacji po prostu.
Pykne cos na stsach to moze dolacze do wycieczki
Komentarz