witam.
ostatnimi czasy przeglądałem allegro i wpadł mi taki oto egzemplarz w oko -alfa romeo 147
chciałbym poszukać auta o poniższych specyfikacjach:
climatronik
diesel lub mocna benzyna (< 110KM)
fajnie jakby było jakieś alu ,tempomat, skóra.
rocznik auta 2000-2002
budżet myśle że tak 8 000 -10 000zł
przykładowy link: klik
proszę o wasze opinie dotyczące awaryjności tego auta, jakich wersji się wystrzegać ,jak wyglądają ceny cześci itp .
z góry dzięki za pomoc
vince123, Facebook i Twitter sie znudził wiec szukasz starej dobrze znanej sieci społecznościowej powstałej wokół serwisów alfy :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
vince123, jechałem taką alfa tylko 3 drzwiową z taką skrzynją bardzo ładnie zmieniała biegi az się popsuła ale do puki zmieniała te biegi to bajer konkretny
wlasnie tej skrzyni selespeed, byla glownie w wersjach 2.0 150 KM i w roznych "specjalnych", podobno po pewnych przebiegach awaryjna i droga jak to z takimi wynalazkami. reszta chyba do przelkniecia bo zawiecha to w kazdym aucie ma ciezko, jakies tam wariatory czy jak to zwa i kilka bolaczek, ale chyba nic specjalnego. Jakby moja Skoda nie byla taka fajna i porzadna to kupilbym Alfe :P
A ja pracuje w fiacie i alfy mam codziennie "Nie wiem jak sie psuje ale koledzy mówili..." Auto jak auto jakoś szczególnie często sie nie psuje, ale jak już jakiś bajer sie popsuje to juz inna bajka
[ Dodano: Sro 06 Cze, 12 16:08 ]
A własnie silniki benzynowe zazwyczaj po przekroczeniu magicznych 100 000 lub 150 000 km sa do wymiany
kumpel miał w firmie flote służbowych 147 w podstawowym wyposażeniu z najsłabszą benzyną 1.6 105 km.............. wiecznie wszystkie zepsute, gość który je wybrał został zwolniony z firmy, więcej chyba mówić nie trzeba
Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
piotrek_gdy, zupelnie zle odebrales, malo wazne. Ja od zawsze bylem zwolennikiem wloskiej motoryzacji, wczesniej i bardziej niz niemieckiej. O tych skrzyniach slyszalem wlasnie takie opinie, tak samo jak od kilku znajomych o tiptronicach, nawalaly i kosztowaly pozniej sporo. Alfa jak najbardziej, ale w te "wynalazki" nie ma sie co pchac moim zdaniem. Jak sie schrzani reczna to za cene naprawy automata mozna kupic cala albo pare.
[ Dodano: Sro 06 Cze, 12 19:52 ]
pozatym Ty jezdziles dosc swiezymi modelami z tego co piszesz, 159 w niektorych testach wypadalo lepiej niz BMW serii 3, ogolnie z awaryjnoscia ich jest lepiej, nie mowie ze starsze sa zle, ale byly troche inne...
hehe jestem posiadaczem 147 i radze bys bral diesla ew benzyne bez wariatora oraz bez skrzyni selespeed
ceny czesci porownywalne do octavii,
te promocje cenowe to sobie odpusc, bo i tak kilka tys bys musial doplacic.
przy kupnie zwracaj uwage na zawieszenie gdyz jak bedzie cale do roboty to skonczysz na walizkach.
obadaj czy elektryka nie swiruje (pobaw sie wszystkim co elektryczne)
sprawdz rure ic-turbo... ma wade fabryczna i przeciera sie od sruby ktora jest blisko umiejscowiona i niektorzy zakladaja laty silikonowe ktore wytrzymuja miesiac-dwa...
Według użytkowników AR147 silnikiem, który statystycznie sprawia najmniej kłopotów jest benzyniak 1.6i 105KM (nie ma on wariatora). Inne benzyniaki są konstrukcjami znacznie bardziej problematycznymi (między innymi wariatory trzeba zmieniać co kilkadziesiąt tysięcy kilometrów), a diesle z reguły mają spore przebiegi, więc siłą rzeczy są bardziej zużyte.
Tyle wyczytałem na inszym forum jakieś 2-3 lata temu...
na allegro spore rozbieznosci w cenach sa... zdaje sobie sprawe ze bede musial cos dolozyc bo za podana przeze mnie kwote nic dobrego nie znajde. 2pac, jaki motor siedzi w twojej alfie? jak z dostepnoscia czesci?
na allegro spore rozbieznosci w cenach sa... zdaje sobie sprawe ze bede musial cos dolozyc bo za podana przeze mnie kwote nic dobrego nie znajde. 2pac, jaki motor siedzi w twojej alfie? jak z dostepnoscia czesci?
1,9jtd 140km 16v (machniety chip na 170)
nie mam problemow z czesciami, sporo mozna kupic na alfaholikach w rozsadnych cenach
President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz