Witam, nawiązując do tego, że widziałem kilkukrotnie na forum pytania związane z prowadzonymi przez użytkowników forum działalnościami gospodarczymi miałbym prośbę. Czy osoby prowadzące swoją działalność gospodarczą, lub osoby, których znajomi, rodzina itd prowadzą działalność gospodarczą mogłyby wypowiedzieć się w tym temacie, ponieważ mam pewną "sprawę" dotyczącą sponsorowania klubu sportowego lub ewentualnej pomocy finansowej. Na maila lub ewentualnie PW prześlę oficjalny list, w którym wszystko jest ładnie wyjaśnione i opisane. Sprawa dotyczy w sumie mnie, ponieważ jestem związany z tym klubem.
Proszę o wypowiedzenie się w sumie wszystkich osób, nawet niezainteresowanych bo czym więcej maili z prośbą wyślę, tym mocniejsze będę miał argumenty w ewentualnej rozmowie z władzami miasta.
z poważaniem
Tomek "octaviars"
Tak myslalem, ze znowu cos przekombinowalem :P
Chodzi o wsparcie finansowe na zasadzie darowizny lub sponrosingu w zamian za dowolna forme reklamy (baner, nadruk na koszulkach, itd). Prosilbym kazdego kto posiada DG o podanie jakis namiarow, nazwy firmy itd i przesle list. Nawet jesli ktos nie chce pomoc, to pomoca jest dla mnie to, ze wyslalem maila do Twojej firmy.
Stowarzyszenie sportu rekreacyjnego i rehabilitacji. Chodzi o pomoc dla druzyny piłki recznej, ktora awansowala do II Ligi państwowej. Forma darowizny lub sponsoringu.
Jasne, ze moga osoby prywatne ale z doswiadczenia wiem jak ciezko jest z osobami prywatnymi, a firmy to zawsze albo w koszty wlicza, albo reklame wezma albo po prostu cos innego wykombinuja
Widzę masz podobne "problemy" jak ja, tylko że ja koszykówka i obecnie I liga, ale posucha w firmach chętnych do reklamy przez sport straszna :?. Powodzenia!
Ja nie wiem, oni mysla, ze tu o jakies miliony chodzi :P
W moim przypadku rozchodzi sie nawet o pomoc w zakupie strojow dla druzyny
Nawet jesli ktos nie jest zaitneresowany, pomoca dla mnie jest sama mozliwosc kontaktu z dana firma, bo wtedy mam lepszy argument dla wladz miasta, zeby dali pieniadze.
4x4BKF, no niestety, ja nie z tych Jakby bylo tak kolorowo to juz dawno bylby program i wywalony dpf. Są inne obowiązki, ktore pochlaniaja sporo za duzo kasy.
Poza tym nie prowadzę działalności gospodarzej więc jak coś "dorzucam" to nie mogę ani sobie tego odliczyć poźniej, ani wliczyć w koszty itp. Trochę juz od siebie tam dałem, zresztą nie tylko ja bo i zawodnicy dokładaja i rodzice i trenerzy.
4x4BKF, no niestety, ja nie z tych Jakby bylo tak kolorowo to juz dawno bylby program i wywalony dpf. Są inne obowiązki, ktore pochlaniaja sporo za duzo kasy.
To trzeba więcej zarabiać - nie odbierz tego jako mądrzenie się itp.
Każdy teraz mówi że kryzys, że bida, że kasy mało, że trzeba oszczędzać.
A moja żona mówi - trzeba więcej zarabiać.
Generalnie mam tego farta, że mam mądrą żonę
natash, załóż sobie firmę i sponsoruj jakiś klub/zawodnika. Przecież to dziecinnie proste.
- Radomiak Radom - 2004-2007 bliżej nieokreślona kwota, ale mniej niż 10.000pln
- Łuczniczy Klub Sportowy Radom - comiesięczne cegiełki 250pln w latach 2007-2008 + pomoc rzeczowa przy organizacji zawodów.
- Centrum Młodzieży Arka xxxxpln w pomocy rzeczowej
- Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Radomiu xxxxpln w pomocy rzeczowej.
Na wszystko mam papiery, żeby nie było że czcze gadanie
Panowie bez :box2 Chętnie mogę was pogodzić podsyłając na pw nr konta pod który może mnie wspomóc :diabelski_usmiech ot tak z czystej dobroci OCPowskiego serca :yay: :lol
Wk-wiają mnie tacy jak Natash - może nie on osobiście bo go nie znam, ale ludzie o takim podejściu. Sam przyspawany do klubu, najchętniej by został działaczem na ciepłym stołku, narzeka na robotę że go wyzyskują, narzeka że "prywaciarze" nie łożą na kluby sportowe (czyli de facto na działaczy).
Stąd moja propozycja: Niech sobie natashek założy firmę, zatrudnia ludzi i ich nie wyzyskując docenia i odpowiednio a nawet nadmiernie nagradza finansowo, a wypracowany zysk niech łoży częściowo na klub sportowy gdzie zawodnicy mają już tylko aspiracje bo ambicję zostawili gdzieś poza klubem.
Komentarz