Pomoc w wyborze aparatu foto.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pixon
    Rider
    • 2013
    • 541
    • Fabia (NJ3)

W tej chwili jest promocja w fotojokerze Nikon 5100 + Nikkor 18-55 + Nikkor 55-200 za 2299 zł.
    Czyli masz pokrycie ogniskowych od zdjęć w pomieszczeniach, na imprezy, po zdjęcia sportowe, psów itp. Co prawda światło średnie, no ale...
    Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• Pixon
      Rider
      • 2013
      • 541
      • Fabia (NJ3)

Wziąłbym A2500 ponieważ ma jaśniejszy obiektyw i będzie robił lepsze zdjęcia. Czy warto? Sam sobie odpowiedz czy chcesz coś kupić i fotografować raz na święto, czy aparat potrzebny Ci jest do czegoś więcej.
      Do takieg amatorskiego cykania i wywoływania małych odbitek 10x15 spokojnie taki aparat wystarczy, o ile nie masz większych wymagań.

Komentarz

• Pixon
        Rider
        • 2013
        • 541
        • Fabia (NJ3)

Owszem jest do niego dedykowany akumulator NB-11L o pojemności 680 mAh. W a1400 masz zasilanie z dwóch baterii AA.

Komentarz

• Pixon
          Rider
          • 2013
          • 541
          • Fabia (NJ3)

Generalnie w tej chwili wszystko dąży do miniaturyzacji. Właściwie to w każdym małym aparacie kompaktowym masz już dedykowane akumulatory. Według mnie to żaden problem. W każdej lustrzance masz akumulator dedykowany ze wskaźnikiem na LCD ile Ci jeszcze zostało baterii. Nie bał bym się tego tak jak to niektórzy sieją zamęt.
          Ja na aku 7 letnim spokojnie robię zdjęcia na swoich górskich wyjazdach, gdzie temperatura schodzi do -20°C, a jak wszyscy wiemy jest to dość krytyczna temperatura dla ogniw.
          Ewentualnie kupiłbym sobie dodatkowy akumulator na zapas, żeby był w momentach kryzysowych/awaryjnych.

Nie siedzę w temaci małych kompaktów więc ciężko jest mi coś doradzić innego 8)

Komentarz

• Pixon
            Rider
            • 2013
            • 541
            • Fabia (NJ3)

Hmmm :lol: no spoko Szkoda, że nie ma ale w angielskiej wersji tego testu.

Komentarz

• westwi78
              RS
              • 2008
              • 2940

prawie niczym istotnym sie nie różnią

Komentarz

• piotrcar
                Rider
                • 2010
                • 641

Mam juz lustrzanke ale nigdy nie chce mi sie tego nosic,dlatego szukam cos co zmiesci sie w kieszeni
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• dudek_t
                  L&K
                  • 2008
                  • 1421

Zamieszczone przez piotrcar
                  Mam juz lustrzanke ale nigdy nie chce mi sie tego nosic,dlatego szukam cos co zmiesci sie w kieszeni
                  Ja się zdecyduje chyba na Canona SX 270 HS.

Komentarz

• octII
                    Ambiente
                    • 2012
                    • 191

Szukam aparatu wg kryteriów:
                    - musi być nowy
                    - cena ok 1000 zł
                    - średniak, tj. wg mnie dobry cyfrowy aparat, ale nic profesjonalnego ani też z najniższej półki cenowej i jakościowej
                    - mniejszy rozmiar będzie plusem, ale stawiam jakość wykonywanych zdjęć ponad wymiary aparatu
                    - potrzebny głównie do zdjęć umieszczanych na stronie www.

Poradzi ktoś? coś? Ja się kompletnie nie znam i nie jestem na czasie w tym sprzęcie. Z góry dzięki

Komentarz

Pracuję...