Trasa Wrocław - Borne Sulinowo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • borys8413
    Classic
    • 2011
    • 4

lilo,

nawet gdy by pozostała ze sznurkiem w dupie :diabelski_usmiech czyli stringach bym nie dał rady

bracie kufer jak u Jagienki, za dziadka do orzechów może robić :szeroki_usmiech

marbab,

:szeroki_usmiech
    borys
  • jacki64
    Drive
    • 2010
    • 82
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Koledzy. Proszę o sugestie n/t trasy jak w temacie. Chodzi mi o to aby bezstresowo przemieścić się w sobotę z Kłodzka do Bornego unikając korków i utrudnień w ruchu. Przestudiowałem trasy proponowane przez Targeo, Maps.google, ViaMichelin i nie jestem pewien czy "pchać się na Poznań-Chodzież-Piłę czy raczej objechac Poznań od zachodu Leszno-Kościan-Czarnków-Wałcz.

Komentarz

• słoń
      Elegance
      • 2010
      • 777

a sprawdz taką trasę ,jest bezstresowa na maxa-Wrc-milicz-krotosztn -jarocin-września-gniezno-chodzież-pila-zlotów-jastrowie-borne

Komentarz

• Thundi
        L&K
        • 2005
        • 1157

Trasy przez Zieloną lub Poznań mają swoje zalety jak i wady. Na trasie przez Poznań większość drug to jednopasmówki, odcinek Wrocław Kryniczno wiecznie zablokowany choć trasa trochę krótsza. Przez Zieloną masz ładną drogę od Lubina do Sulechowa (90% dwupasmówki) a potem też ruchu dużego nie ma.
        O ortografie dba FF.
        Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
        http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
        Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Yarwa
          Elegance
          • 2010
          • 915
          • BMW

Thundi, skoro jacki64, jedzie z Kłodzka to wjeżdża na Wrocław od strony Bielan i nie am potrzeby ładowac się na trasę przez Kryniczno, jesli chciałby jechać na Zieloną. Lepiej na Bielanach od razu na A4 i w Kątach zjechać z A4 i później dalej do Środy Śląskiej. W środzie już jest na trasie na Zieloną, a mija zakorkowaną Leśnicę i odcinek do Kryniczna. trasa nr 1
          Albo A4 jechac do Legnicy i tam zjechać na obwodnicę Legnicy i lecimy na Lubin, a później już bez problemu leci się niezła trasa na Gorzów trasa nr 2

Ja nawet bym się nie zastanawiał i leciał trasa nr 2 - imho tą trasę szybciej się zrobi niż pokazuje google :szeroki_usmiech (trasa sprawdzona nieraz przeze mnie na Zachodnie wybrzeże)

Komentarz

• sew1981
            Moderator
            S_OCP MemberModeratoRS
            • 2009
            • 10986
            • Fiat

Yarwa, przecież te trasy mocno odbijają od kierunku,według mnie za mocno. jednak nadbrabianie zachodnią stroną 50-60 km to za dużo według mnie. Na zachodnie wybrzeże pewnie to dobra traska z Wrocka, ale to Borne to raczej środkowe wybrzeże.
            jacki64, a o której jedziesz? w sobotę nie powinno być tragedii na "5". Wrocław zachodnią stroną przecież ma piękną obwodnicę, ruchu za dużego w sobotę nie będzie (przynajmniej tirów). Ja tam bym leciał normalnie przez Trzebnice- Leszno - Poznań - Piłę.
            Ewentualnie jak bardzo chcesz ominąć "5" to bym ją ominął wschodnią stroną: Trzebnica-Krotoszyn-Jarocin-Września-Gniezno-Wągrowiec-Chodzież-Piła. Tu mniej nadrobisz niż zachodnią, a traska znośna. :P

Komentarz

• Yarwa
              Elegance
              • 2010
              • 915
              • BMW

Oczywiscie ze jest dłuzsza trasa, kwestia co komu podpasi, bo moim zdaniem, ta trasa pomimo, że dłuzsza wcale dluzej nie bedzie jechal. KWestia na co pytajacy zwraca uwagę - spalanie, dynamika jazdy itp

Komentarz

• Thundi
                L&K
                • 2005
                • 1157

Zamieszczone przez Yarwa
                jacki64, jedzie z Kłodzka to wjeżdża na Wrocław od strony Bielan i nie am potrzeby ładowac się na trasę przez Kryniczno, jesli chciałby jechać na Zieloną
                Ale to dotyczyło drogi na Poznań.
                Toteż właśnie dlatego podałem że ten odcinek jest zakorkowany (trasę Wrocław-okolice Milicza robię 4 do 6 razy tygodniowo w jedną i kolejne 4-6razy w drugą stronę i jeżdżę przez Oborniki albo Łozinę tylko powrót przez Kryniczno bo po 22:00 latam to jest pusto) bo ze znaków i nawigacji wjeżdżając do Wrocławia od Kłocka na pewno pokieruje na AOW i zjazd na Poznań (następny od zjazdu Stadion) czyli dokładnie na trasę Psary-Kryniczno czyli tą zakorkowaną.
                Ze swojej strony dodam jeszcze że jak by kto chciał omijać drogami które podałem wcześniej to objazd przez Oborniki wyrzuca nas w Wiszni Małej i na całej długości jest to droga dość dobra nawierzchniowo, a przez Łozinę wylecimy w Miliczu (chyba że wcześniej odbijemy na Trzebnicę) ale droga jest w stanie agonalnym i to nie tylko w okolicy zjazdu Łozina.
                O ortografie dba FF.
                Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• skalar
                  Rider
                  • 2010
                  • 575

na krajowej 5 w Lesznie masz trzy razy remonty.

Komentarz

Pracuję...