Naprawa gwarancyjna
Zwiń
X
-
Naprawa gwarancyjna
Cześć
Mam problem z reklamacją w Media Markt. Kupiłem router, który w pewnym momencie przestał się logować do sieci ADSL. Oddałem go do naprawy gwarancyjnej w dn. 15/06/2012 i otrzymałem papier, że został on w tym dniu przyjęty. Po dwóch tygodniach podjechałem do Media, aby zapytać na jakim etapie jest naprawa. Okazało się, że router został wysłany do gwaranta po tygodniu. Jestem już ponad 2 tyg bez internetu a Pani w Media stwierdziła, że to nie ich sprawa, tylko gwaranta. Jak wygląda to ze strony prawnej? Czy mogę ich jakoś pośpieszyć? Pani stwierdziła, że gwarant nie określa czasu rozpatrzenia gwarancji w umowie.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
BartekRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
-
-
Z tego, co się orientuję, jeżeli gwarant nie jest w stanie usunąć uszkodzenia w określonym czasie (nie wiem, czy nie jest to 30 dni), musi zaopatrzyć klienta w nowe urządzenie, pozbawione wad.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Eidos71, To zalezy chyba ile napisal w gwarancji.
loyd, i jak tak zmieni to w ciagu 14 dni musza odpowiedziec na pismo
Ogolnie tez jestem na etapie wojowania z MM i jade dzisiaj znowu bo przyslali pismo - odpowiedz na towar niezgodny z umowa. Telefon byl 25 razy zglaszany na gwarancje + raz wymienili na nowy model. Chyba bez rzeczoznawcy sie nie obejdzie jednak.
Komentarz
-
-
Ciężko z tymi MM, ja oddałem kiedyś zestaw klawiatura + mysz bezprzewodowa, po tygodniu co niektóre przyciski raz działały raz nie. Wymienić nie chcieli ale przyjęli na gwarancji.
Po prawie 3 tygodniach oddali, oryginalne pudełko wyglądało tak jak by było kopane z MM do siedziby gwaranta, klawiatura jak nie działała tak nie działała. Kolejna wizyta w MM, oddanie na gwarancji i kolejne 2 tygodnie czekania, po czym oddali kase bo ponoć nie da się naprawić.
Komentarz
-
-
Z MM już od dawna są jaja. Swego czasu dosyć głośno było o sprawie zakupu przez kobietę laptopa w jednym ze sklepów MM. Babka kupiła "nowego" laptopa, przyniosła go do domu, rozpakowała, uruchomiła i stwierdziła, że w folderze "Moje dokumenty" rzeczywiście są już zapisane jakieś dokumenty :diabelski_usmiech Okazało się, że laptop był wcześniej sprzedany w innym sklepie jakiemuś studentowi. Laptop się posypał, w odpowiednim czasie nie zdołano go naprawić, więc wydano studentowi nową jednostkę, a używkę - po naprawie - wstawiono do innego sklepu sieciowego do sprzedaży jako "nówkę nie śmiganą"... Tylko mośki zapomnieli pousuwać z dysku dane poprzedniego właściciela... :lol:Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
No to widzę, że nie tylko ja mam problemy z MM
Dzisiaj wykonam kolejny telefon. W piątek będzie już 3 tydzień odkąd oddałem sprzęt. Czy mają jakiś termin (mam tutaj na myśli MM) na odpowiedź na złożoną reklamację? Dowiedziałem się, że Pentagram nie ma określonego czasu na rozpatrzenie gwarancji. Ja nie kupuję routera od Pentagramu, tylko od MM... Czy mój tok myślenia jest prawidłowy? :evil:Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
octaviars1, dokładnie tak.
Pamiętajcie: reklamując tower z tytułu gwarancji zgadzacie się na warunki okreslone przez gwaranta w umowie gwarancyjnej, a więc czas, koszty przesyłek itpitd.
Reklamując towar z tytułu niezgodności z umową nakładacie na gwaranta obowiązek wywiązania się z ustawowej odpowiedzialności tzn 14 dni na odpowiedź ew rozwiązanie problemu. Gwarant nie moze też domagac się wtedy wysyłania sprzętu na nasz koszt. Jak by się uprzeć i nie mieć co robic to można by sie nawet domagac rekompensaty za koszty dostarczenia urządzenia do serwisu (ale to chyba dla tych co naprawde nie maja co robić)
Dotyczy to oczywiście sprzedaży konsumenckiej.
Qtafony w MM, i innych marketach twierdzą, że system sam im zaznacza :lol: zgłoszenie z tytułu gwarancji i nie mogą tego zmienić. Ostatnio pół godziny walczyłem z tym w Realu i się dało.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
Komentarz