10PLN za multirooma standard. Dekodery muszą być połączone skrętką, albo po wifi.
PLAY - fakty i mity
Zwiń
X
-
PLAY - fakty i mity
Jestem oszustem występującym wcześniej pod nickami Speedy, Paweł-SK, Pawulon_rs. NIE RÓB ZE MNĄ ŻADNYCH INTERESÓW.
Szczegóły tutaj:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=35044
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28595
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24798
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=23313Tagi: Brak
-
-
westwi78, trenowałem P4 przez rok :roll:
przeniosłem się tam z Plusa, no i znowu jestem w Plusie
wady:
1. problemy z zasięgiem zwłaszcza podczas jazdy poza miastami(mówienie, że zasięg jest taki jak Plus to mit- zrywa zasieg o ile nie ustawisz manualnie kwestii ustawień operatorów w telefonie), nawet w mieście są problemy z zasięgiem zwłaszcza w gęstej zabudowie ze wzgledu na przenikalność ścian- chyba mają słaby sygnał
2.roaming to totalna porażka- na kilku wyjazdach zagranicznych ani razu nie mogłem nigdzie zadzwonić, wydałem kupę kasy na telefony do centrum obsługi klienta- nikt mi nie pomógł, dobrze, że miałem jeszcze Erę ze sobą, przynajmniej mogłem dzwonić- reklamacja nic nie dała, kilku znajomych miało ten sam problem- zazwyczaj po 2 wyjeździe wszystko rusza samo :P
3.totalne olewanie klienta- opiekun notorycznie "zapominał" o mnie, Obsługa klienta online taka sobie, 2x zapomnieli wysłać mi faktury poczym zablokowali połaczenia nawet bez uprzedniego powiadomienia, a gdy oświadczyłem, że rozwiązuję umowę z końcem okresu, to przetrzymali mi numer jeszcze przez 6tyg(niby przypadkowo system nie zdążył w poprzednim okresie rozliczeniowym odnotować wypowiedzenia) :wink:
zalety:
1.tanie rozmowy, duzo darmowych minut
2.cześć ludzi jak się dowiaduje, że masz tel w P4 nie dzwoni do ciebie tak często jak zazwyczaj :diabelski_usmiech (inni operatorzy mają droższe stawki do P4)
2 w mojej ocenie -innych zalet brakprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Re: PLAY - fakty i mity
Zamieszczone przez westwi78W związku z tym, że chcemy w firmie przesiąść się na PLAY, mam do Was prośbę, o podzielenie się doświadczeniami z tą siecią. Głównie chodzi mi o zasięg, który jest przywoływany jako koronny argument "przeciw", ale i inne aspekty mnie też interesują.
może być oczywiście na priv.Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sosna1więc mit związany z zasięgiem,można sobie między bajki włożyć,ogólnie nie narzekam
W takim mieście jak Wrocław często mam jedną kreskę i to w centrum.
Przy jeździe poza miasto bardzo często zdarza się, że zasięgu brak.
W Play'u jestem około 5 lat, wcześniej miałem Erę i nie miałem takich problemów, mimo to nadal mam Play'a - tanie rozmowy do innych sieci, ale powoli się to zmienia.
Komentarz
-
-
Faktycznie może występować kiepski zasięg w przypadku gdy telefon jest ustawiony na '3G'. Przełączenie na 'GSM' nagle odkrywa więcej niż jedną kreskę (u mnie leci do maksa).
Korzystam z PLAY od półtora roku i na razie nie czuję potrzeby przenoszenia się do innego operatora.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Panowie ja nie wiedzę problemu jestem w tej sieci od początku i jestem bardzo zadowolony. Przykład mojej narzeczonej w orange wydawała 250-350 z miesięcznie teraz jak wydaje 50 to jest dobrze... Ok zasięgu na nadajnikach play nie ma wszędzie to nie problem ja jestem na stale ręcznie podpięty pod plusa i gra muzyka. Wiec jak ktoś mi mówi ze z play przeniósł się do plusa z powodu zasięgu to jest dla mnie śmieszne. Co do obsługi mi bardzo odpowiada nic nie chcą i tak ma być a nie wciskanie co chwile nowej oferty chce albo załatwiam online albo idę do punktu.Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165
Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy
Komentarz
-
-
A to i ja się wypowiem :P
Play-a mam 3 lata i jestem mega zadowolony. Z tym zasięgiem to nie wiem jak inni ale ja ręcznie ustawiłem, żeby korzystał z nadajników Plusa i nie mam takich problemów jak koledzy opisują. Oczywiście to korzystanie jest bez dodatkowych opłat. Bardzo tanie minuty w sieci oraz poza nią. Aktualnie cała moja rodzinka przenosi się do Play i nikt na zasięg nie narzeka, a rachunki niższe o jakieś 30% Można naprawdę dobrze dobrać pod siebie oferty. Już 3 raz przedłużyłem z nimi umowę i dostałem rewelacyjne warunki. Fakt jeżeli chodzi o reklamacje przez BOK bywało kiepsko ale wystarczyło, że złożyłem wniosek z wypowiedzeniem umowy i odezwali się do mnie następnego dnia. Później się nauczyłem, żeby wszystko robić przez internet i nie mam z nimi problemu.
Jeżeli chodzi o roaming to również nie odnotowałem problemów, a nadmienię, że przejechałem całą Europę samochodem i zawsze miałem kontakt.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Tanie rozmowy się skończą. Podsłuchałem kiedyś rozmowę dwóch pracowników PLAY w jedym z PUBów. Od razu mówię, że nie znam się na tym. Mówili coś o tym, że niedługo skończy im się tanie kupowanie minut i będą mieli w tej samej cenie co inni. Chodzi tu o to, że niby każda z sieci kupuje te minuty, czy płaci za nie jakieś kwoty, np. 18gr (ORANGE, T-Mobile, PLUS), a PLAY płaci na razie połowę tej kwoty. To taka promocja na kilka lat dla nowego dostawcy, aby mógł się rozwinąć i przyjąć na klatę poważne wydatki w późniejszym okresie.
Powtarzam, że tylko podsłyszałem. Jak jest na prawdę, może inni wiedzą.
Komentarz
-
-
Mialem Play przez rok i generalnie z zasiegiem wielkich cyrkow nie bylo. W T-Mobile mam rownie duze problemy jak tam, czyli telefon lezy niby ma zasieg, ale nie mozna sie do niego dodzwonic :lol: Tam gdzie ja jezdze to TM,Play i Orange ma podobny zasieg. Plus w gorach mial zasieg od lat, gdy reszta go nie miala.
Zmienilem, bo w zimie nie bylo jeszcze Formuly 4.0, a wolalem miec 4 telefony w jednej sieci, zeby polaczenia miedzy nimi byly gratis, a latwiej przeniesc 1 numer, a nie 3 pozostale
Od stycznia MTU spadaja i ceny do Play beda normalne
Komentarz
-
-
Po przejściu z orangutana do Play (3 numery), nie zamierzam zmieniać a nawet planuję przenieść do tej sieci kolejny numer.
Najlepsza oferta na rynku.
Wychodzę z założenia, że nie będę płacił drożej tylko dlatego, aby inni mieli taniej do mnie.
Jeśli komuś drogo dzwonić do Play, to niech zmieni operatora.
Co do zasięgu, to nie może on być gorszy od Plusa, bo Play korzysta ze swoich nadajników, Plusowych i cząstkowo z orangutana.
Obsługa jest różna,ale można sobie poradzić - w przeciwieństwie do cynicznej bezczelności BOKu orangutana.
Raczej odradzam załatwienie ważnych spraw przez telefon - np. warunków umowy.
A jeśli już, to uważnie czytać, co się później podpisuje, bo bywają rozbieżności.Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
Komentarz
-
-
Co prawda nie jestem (jeszcze) z Play, ale:
- rodzina żony przeniosła się z Orange to tej sieci (już trochę temu) i w miejscu, w którym często przebywają (diabeł mówi "dobranoc", ufo ma pętle 4 km dalej itp., a Orange ma jedną kreskę w porywach) przekaźniki Plusa dla Play działają dobrze, że nawet net całkiem miło śmiga (btw - dla abo net idzie po przekaźnikach +, dla karty po przekaźnikach P - tak zostałem poinformowany)
- pomimo, że wywodzimy się jeszcze z Centertela, byliśmy (subiektywnie rzecz biorąc) traktowani niczym zło konieczne, otrzymując ~najlepsze oferty, dopiero analiza kosztów i oferty Play otworzyła nam oczy (firma, kilka abo itp.)
Konkluzja - Play:
- nie jest taki zły, jak go malują;
- wychodzi (subiektywnie i indywidualnie) taniej, niż oferta konkurencji (parędziesiąt - paręset złych to -siąc złotych w skali roku zaoszczędzone) za to samo lub więcej;
- nasza firma przechodzi do Play pomimo dwojenia się i trojenia telemarketerów Orange (a "doradca biznesowy" dalej nieobecny...)
Podsumowanie:
To jest oczywiście Twój wybór, ale porównaj ofertę sieci, po negocjuj, zasięgnij opinii ludzi " z terenu" i działaj.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PavvlikZamieszczone przez sosna1więc mit związany z zasięgiem,można sobie między bajki włożyć,ogólnie nie narzekam
W takim mieście jak Wrocław często mam jedną kreskę i to w centrum.
Przy jeździe poza miasto bardzo często zdarza się, że zasięgu brak.
W Play'u jestem około 5 lat, wcześniej miałem Erę i nie miałem takich problemów, mimo to nadal mam Play'a - tanie rozmowy do innych sieci, ale powoli się to zmienia.
Komentarz
-
-
Jak ktoś dużo gada to optymalną ofertę ma orangutan, za 79 za free do wszystkiego co się rusza i na stacjonarne. Ja dałem ciała i wziąłem w plusie i na stacjonarne muszę bulić 7zł miesięcznie. Ale za to nie mam żadnych limitów na komórki. Podoba mi się to, że Play wyskoczył z tą ofertą 4.0 i inni to podchwycili. Nie wyobrażam sobie, żeby płacić tak jak kiedyś w Erze po 300 PLN za telefon...Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osa jaki problem przestawic się na Plusa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftWszyscy pisza o najlepszych ofertach jak przenosili numer rok czy pol temu.
Na chwile obecna wszyscy maja ta sama oferte(czyli za 69zl za darmo na komorki), roznica polega jedynie na cenach sluchawek
Komentarz
-
-
Ja mam 3 rok w play i jest gorzej, niż na początku było.
Wady-Częstsze zrywania połączeń, bądź niemożność dodzwonienia się. Zasięg fatalny.
Zaleta-oferta dla firm,ale jak napisał Maicroft, teraz każdy ma taką ofertę.
Polecam stronkę Kuzyna o komórkach przy okazji ;-) Wiele ciekawych info można wyczytać ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodamoja ma playa i trzeba łapać zasięg w Warszawie , łażenie po domu i wychylanie się przez okno żeby zadzwonić to dla mnie porażka, ona też niezadowolona.
Z tym przejściem na manualne wyszukiwanie w celu polepszenia zasięgu jest już od X lat w Play.
Osobiście w Play jestem 4 lata może dłużej i jest mi dobrze w odróżnieniu od ówczesnych przygód z Plusem czy Erą. Minusem jest to, że stałym abonamentom nie oferują nic extra przy przedłużeniu umowy.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
kurcze, że ja nie wpadłem wczesniej na manualne wyszukiwanie, teraz jest o niebo lepiej bo tak to czesto skakał po tych nadajnikach, a to ORange( u mnie nawet IDEA się wystwielała ) a to plus a to Play i czesto to przeskakiwanie troche zajmowało. moze dlatego ze mój telefon nie ma umts-a ani innych tych bajerów, tylko zwykłą trójzakresówkę. od wczoraj ustawiłem recznie na plusa i jak narazie jest gitOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
Komentarz