=mam 5 rok w play większych problemów z zasięgiem brak tam gdzie jest z nim źle to inni np wcale go nie mają za 70 złotych dają mi 130 do wygadania + play za free a wszytskich mam w play dla każdego coś dobrego jeden woli rybki a drugi córke rybaka ogólnie dla kogoś kto dużo rozmawia i chce mieć normalny telefon polecam play
PLAY - fakty i mity
Zwiń
X
-
Moja żonka i teściowie mają PLAY'a i twierdzą, że są zadowoleni (niski abonament, dużo minut i w sieci połączenia za free).
Gdy ja do nich dzwonię lub oni do mnie to zrywa połączenia i dosyć często ciężko coś zrozumieć - zniekształca głos (nie wiem czym to jest spowodowane), do innych sieci gdy dzwonię to nie mam takiego problemu.
Komentarz
-
-
Walt, niezgodze sie. Dzisiaj z Olsztyna jechalem do Bialej Podlaskiej. Pasazer tel w Plusie-Nokia 6310i :-) Najlepszy tel jaki kiedykolwiek byl na swiecie :-)
Ja Play-Nokia E 52-wyszukiwanie sieci reczne-na Plusa.
Pasazer z 6310i ma siec-ja nie mam. Sprawdzalismy wiele razy.
Te przelaczanie sieci w Play badz deklarowanie jak mowiWalt, niezbyt sie sprawdza
Pozdr
Lashlo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckZamieszczone przez pascalodkąd narzeczona ma pleja nienawidze tej sieci. nie da sie rozmawiac, albo nie ma zasięgu albo rwie połącznia.(w Warszawie !!!)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LashloPasazer tel w Plusie-Nokia 6310i :-) Najlepszy tel jaki kiedykolwiek byl na swiecie :-)OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Walt, jasne,ale jeśli mam ręcznie na plusa i tel w Plusie ma na maxa zasięg a Play (ustawiony na Plusa) ma brak sieci,to chyba coś nie halo...
[ Dodano: Sob 14 Lip, 12 06:58 ]
witachu, i bateria jak nowa do 5-7 dni
Tego pojąć nie mogę. Robią cuda wianki wodotryski a żadna firma nie robi tel. pokroju 6310i
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Lashlowitachu, i bateria jak nowa do 5-7 dni
Tego pojąć nie mogę. Robią cuda wianki wodotryski a żadna firma nie robi tel. pokroju 6310iOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
W Play jestem prawie od wejścia tej sieci. Przeniosłem do niej prawie całą rodzinę i jestem zadowolony.
Irytującą sytuacją jest przedłużanie umowy. W standardzie mają więcej niż inni oferują przy ewentualnym przejściu do nich, więc niewiele dorzucają przy przedłużaniu.
Co do zasięgu, to problemem może być posiadany telefon. Z obserwacji własnych - Samsung kłopoty.Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!
Komentarz
-
-
To i ja się wypowiem.
Jestem w P4 2 lata. Kończy mi się umowa.
Wcześniej Idea/Orange (5 lat), Era (2 lata).
Fakt - dają dużo, oferta na papierze wygląda super. W praktyce też jest ok z ofertą.
Obsługa w callcenter tak jak w innych sieciach.
Cenowo jest ok.
Teraz żale.
Zasięg, zasięg, zasięg.
Nie ważne czy w telefonie 2G czy 3G - jeden badziew. Czy ustawione ręcznie na nadajniki np Plusa, czy w automacie - tragedia. Dopóki nie dzwonię to telefon ma zasięg. Jak tylko dzwonię, zasięg spada, długo wybiera numer, zrywa połączenie. Trzeba dzwonić kolejny raz, wtedy jest już w miarę.
Do tej pory miałem 3 razy mega akcje - telefon w zasięgu, działa normalnie. Ale przez pół dnia nikt do mnie nie dzwoni, ja próbując się dodzwonić mam że połączenie nie może być zrealizowane. WTF? Restart telefonu, loguje się do sieci i.... bombardowanie SMSami - xx nieodebranych połączeń, kolejne że czemu nie odbieram, co się ze mną dzieje.... A ja w drodze przejechałem już 300km.... Miej teraz człowieku wypadek i próbuj się dodzwonić po pomoc.
Nie prawdą też jest że to zależne od telefonu.
Mam Samsunga, przekładałem kartę w Nokię 6120Classic (mam ją 5 lat, z czego 3 użytkowana intensywnie i nigdy najmniejszego problemu) -też się działy takie cyrki.
Żona ma Nokię X3, też w P4 i też identyczne cyrki z zasięgiem.
Kolega z pracy też miał takie jazdy na Nokii, myślał że mu telefon zdycha, zmienił operatora i telefon "odżył".
Jakość połączeń.
Czasem jest ok.
W większości przypadków jest tragicznie, momentami fatalnie. Nie idzie się czasem dogadać.
Sumując.
Jak to ujął mój kolega - masz to za co płacisz - tanią sieć.
Jeśli dla kogoś ważne są koszty - to idealna sieć.
Ja po 2 latach mam dość takich jazd i chcę przepłacić aby mieć normalne połączenia, przechodzę do innej sieci.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
Komentarz