eaglemirek, Ja też mogę się spotkać ale tylko w celu obejrzenia i pogratulowania nowego nabytku(bez %).Limit na dwa miesiące wyczerpany.
droga S7/DK7/DK47
Zwiń
X
-
droga S7/DK7/DK47
Witam
Piszę z pytaniem. Dla wielu z was to pewnie zwyczajna codzienna trasa ( tak jak dla mnie DK2 Warszawa - Mińsk) ja niedługo wybieram się na wakacje z Warszawy do Zakopanego. Z tego co gdzieś tam słyszałem to trasa Warszawa Kraków jest troszeczkę rozkopana ale podobno da się jechać normalnie (nie tak jak trasa Katowicka), jak dalej od Krakowa do Zakopanego, i jak przejechać w miarę szybko przez Kraków 2 lata temu jazda przez Kraków wg nawigacji mnie powaliła. A podobno źle się nie wychodzi jak się obiedzie Kraków do A4. Ale tu moje pytanie do miejscowych kolegów
-
-
Zależy w jaki dzień i o której godzinie
Jak to będzie weekend to do Zakopanego nie pchaj się zakopianką Do Skomielnej Białej do świateł będzie ogromny korek i później do samego Zakopanego tak samo
Od Krakowa leć tak jak trooper, mówił czyli tak:
http://goo.gl/maps/Izre Trasa miła, przyjemna i raczej mało ruchliwa
Jak wjedziesz do Witowa to tam jest znak, że fotoradar na odcinku 2.7km. Jedź sobie tam powoli, bo praktycznie zawsze jest wystawiony. Nie raz fotoradar, a kawałek dalej policja z suszarką :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Witam Panowie
Chciałbym odświeżyć troche temat - zaktualizować.
W piątek (16.09.2015) planuję wyjazd do Zakopca. Wyjazd z Konstancina planuję na 5-6 rano więc sądzę,
że na między 10-11 powinień dojechać do Krakowa.
I teraz pytanie: czy omijać Kraków zgodnie załączoną mapką?
Jaki stan tych dróg lokalnych?
I drugie pytanie: po dostaniu się do zakopianki jechać nią prosto czy kompinować inaczej?
Z góry dzięki za sugestie.
Pozdrawiam
ErykZałączone pliki
Komentarz
-
-
Eryk, co do przejazdu przez Kraków w piątek ok. 11 to jest to loteria.
Jeżeli masz smartfona to możesz włączyć nawigację Google - jest szansa, że wybierze dobrą drogę.
Natomiast jeżeli na zakopiance po skończeniu się ekspresówki (w Lubniu) utkniesz w korku to zawróć gdy tylko będzie to możliwe i skręć w lewo przed wiaduktem i kieruj się na Mszanę Dolną i potem tak jak trooper napisał.
Komentarz
-
-
Ja zawsze jeżdżę przez Kraków.
Zamieszczone przez trooperJakbyś za Krakowem (dokładnie od Lubnia) miał problemy, to możesz pojechać na Mszanę Dolną, Rabkę, wylecieć na Rdzawce obok stacji benzynowej i już masz mały objazd. Zawsze z Rabki możesz jechać też w kierunki Raby Wyżnej i dalej na Czarny Dunajec.
Można też w Klikuszowej objechać przez Pyzówkę i Ludźmierz.
Jak będzie korek za Nowym targiem do mostu w Białym Dunajcu ((ruch wahadłowy) - jedziesz po wschodniej stronie przez lokalną drogę przez Szaflary (Suskiego i Jana Pawła II) kierując się na tablicę do term "Gorący Potok". Mijasz termy "Gorący Potok" i na zakopiankę wbijasz sie przed samym mostem.
Za mostem możesz po zachodniej stronie zakopianki skrócić - Miłośników Podhala o potem przejechać na drugą stronę i przez Poronin ul. Piłsudskiego.
W Poroninie wracasz przez tory na zakopiankę i znowu masz dwa objazdy do centrum po zachodniej stronie - ul. Kasprowicza do samego Orlenu na Ustupie, a potem albo drugim objazdem po tej samej stronie (Guty - Bachledy - Spyrkówka) lub przez Olczę (z pod Orlenu w lewo i w prawo pod wiadukt kolejowy). Zależy gdzie masz się do Zakopca dostać.
Jak pojedziesz (Guty - Bachledy - Spyrkówka) i dalej jest korek na dojeździe do pierwszego ronda w Zakopanym - można jeszcze - ul. Szpitalna - Tatary -Kamieniec objechać wkoło szpitala.
Te lokalne drogi wiele razy sprawdziłem, jak na głównej był korek.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz