Chciałem skoczyć na kilka dni do Pragi, baza noclegowa jest tak duża że niewiem czego szukać.
Może ktoś był w jakimś sprawdzonym miejscu ? Chciałbym wmiare blisko centrum, ew dobre połączenie (metro itp). Standard pokoi nie musi być jakiś specjalnie wysoki, może być akademik, hostel, hotel :wink:
Cena spora (czesem da sie na HRS.com czy booking.com wyrwac za dobre pieniadze), ale i standard wysoki. TV, WiFi i takie tam. W fajnej kamienicy, maja wlasny parking, bez doplat, chociaz obowiazuje zasada "kto pierwszy" bo chyba tylko 11 miejsc.
Od centrum niby dość daleko, ale po Pradze nie ma co jezdzic autem, a tam jest 5 minut do metra.
niedaleko z prawej strony jest Hospoda w piwnicy ? ? ? Jeśli tak to w tym samym właśnie spałem :wink:
Tam jest tyle hospód, że trudno ogarnąć. Ja w tym hotelu nigdy nie nocowałem, ale miałem pozytywne recenzje od jednych znajomych, to zacząłem polecać następnym i wszyscy są zadowoleni.
Wbrew powszechnej opinii w Hiltonie nie jest drogo. Praski Hilton ma skrzydło"economy" - pokoje 2 osobowe ca 45euro za dobę od osoby ze śniadaniem. Jak jedziesz autem to albo zaparkujesz na podziemnym parkingu za 30euro - płatne w recepcji (rozbijają też godzinowo), lub szukasz parkingu gdzieś w bocznych uliczkach - raczej bezproblemowo.
Metro masz 50 metrów od hotelu, w cenie śniadanie - szwedzki stół. Z buta na Hradczany ok. 45min.
Tanio jak na Prage, czysto i schludnie, a do tego takie sniadania w stylu szwedzkim, ze kopara opada :twisted: Dodac trzeba, ze swietna lokalizacja, bo na samym Zizkovie jest co zwiedzac, ponadto daja miejsce parkingowe pod hotelem ( ewentualnie mozna wjechac do garazu, ale jest mega waski, przy mnie gosc z najnowszego Xc70 wtedy jeszcze przerezał sobie zderzak.
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Ja często bywam w pradze, ale w hotelu przy lotnisku : countyard marriott czy jakoś tak... wychodzi coś koło 300-400 zł za dobę. Raz byłem też w Chopinie, chyba prawie samo centrum przy dworcu kolejowym, cena coś koło 150 Euro za dobę.
Nie wiem czy to coś pomoże ale standardy całkiem całkiem
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
spałem w akademiku "strachov" standard słabiutki za to cena adekwatna bo 225 koron/dobe/os to najtańszy nocleg jaki znalazłem w internecie, wolnych miejsc od groma a praktycznie przychodziliśmy tam na kilka godzin się przespać więc o to mi chodziło :wink:
Hotel Century Old Town Prague szczyci się majestatyczną, neobarotyczną architekturą w samym sercu miasta, nieopodal Starego Rynku. Zarezerwuj swój pobyt już teraz!
nie jest to jakaś szczególnie wysoka półka - ot zwykły hotel biznesowy
polecam, tylko wjazd na parking mają słaby, bo zjeżdża się kilka poziomów do podziemii
Peugeotem 207 miałem problem.
2 lata temu byłem w Pradze i zatrzymałem się w Villa Jinonice. Ogromny plus za to, że cały budynek jest praktycznie nad stacją metra, a w pradze jest to najlepszy środek transportu. 15 min. i jest się w centrum. Przed samym budynkiem parking na 4-5 aut, ale w razie czego można zaparkować na ulicy wzdłuż budynku. Przede wszystkim w środku jest czysto, sklep spożywczy jakieś 150m od pensjonatu. Dojazd bez najmniejszego problemu- nawigacja Nokii doprowadziła pod same drzwi. Jedna ważna rzecz- nie dopłacaj do "śniadania"!!! W ramach śniadania właścicielka robi zakupy w jakimś markecie i przynosi produkty w siatce :lol:
Tak to wygląda z zewnątrz: http://1drv.ms/1Q6vU9o
Komentarz