Tak miałem większe turbo założone ale to przeszłośc. turbina się rozleciała i wróciłem do seri. przejechałem z 5 tys km i seryjne się poszło .... więc myśle ze przyczyną może być coś w smarowaniu
Zakup nowej mapy do nawigacji - czy już czas?
Zwiń
X
-
Zakup nowej mapy do nawigacji - czy już czas?
Posiadam bardzo prostą nawigację TomTom Start (najtańsza jaka była w markecie swego czasu). Mimo to jeździło mi się z nią dobrze i szkoda mi pieniędzy na jej zmianę.
Jednakże od czasu zakupu (już 2 lata) sporo się zmieniło na naszych drogach, szczególnie jeśli chodzi o ekspresówki i obwodnice miast. Często mi się zdarza, że jadąc S8 nawigacja pokazuje mi, że tnę wprost przez pole z prędkością 100km/h
Pytanie więc moje - czy już czas zainwestować w nową mapę do nawigacji? Czy jeszcze odczekać, aż dobudują nowe drogi (jeśli jeszcze mają jakieś dobudowywać)?
Mam mapę tylko Polski i ona mi wystarcza do sprawnego poruszania się po kraju.
Jakie są Wasze opinie?Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku
https://www.facebook.com/Freshtimers
-
-
klekocix, Ja mam AutoMape i co roku za ok 70 zł aktualizuje. Chodzi mi to na jakimś Larku 3.5.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Re: Zakup nowej mapy do nawigacji - czy już czas?
Zamieszczone przez klekocix
Pytanie więc moje - czy już czas zainwestować w nową mapę do nawigacji? Czy jeszcze odczekać, aż dobudują nowe drogi (jeśli jeszcze mają jakieś dobudowywać)?
Jakie są Wasze opinie?
Komentarz
-
-
Z TomTom'em jest taki problem, że do tej navi nie można wgrać żadnej innej mapki... A wiadomo, jak jest z aktualizacjami w TomTom'ach, w porównaniu z AM, lub MM. Znajomy rozwiązał problem aktualizacji TT w ten sposób, że... Kupił nową navi - GoClevera 5" za fajne pieniądze. Śmiga mu na niej wszystko, a aktualizuje mapy ściągając z netuDoświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Re: Zakup nowej mapy do nawigacji - czy już czas?
Zamieszczone przez t271828Zamieszczone przez klekocix
Jakie są Wasze opinie?
Czy mógłbyś podać mi jakiś przykład takie nawigacji z dożywotnimi aktualizacjami?Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku
https://www.facebook.com/Freshtimers
Komentarz
-
-
Mio ma słabiuteńkie mapy... Nawet zaktualizowane są mało dokładne. Lepszy byłby ten: http://allegro.pl/garmin-nuvi-2595-l...502395514.html - mapy Garmin-a są prawie tak dobre i dokładne, jak AM i MM, ale jest sporo droższy...Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Komentarz
-
-
Ja właśnie zakupiłem moją pierwszą w życiu navi (wstyd powiedzieć, ale do tej pory odwiedziłem kilka krajów ciepłej Europy bez elektronicznego pomagacza).
O taką za 499 zł.
Ale za ile są aktualizacje, tego nie wiem. Ważne jest pełna AutoMapa, a cena nie powala.
Lepszej rozdzielności mi nie potrzeba, bo procesor nie jest tam jakiś mega-hiper. Przyzwoita pamięć 4 GB (128 operacyjna), więc coś tam można wgrać.
Chwalona na przywołanym portalu użytkowników navi.
Jak się będzie spisywać zobaczę.
Komentarz
-
-
Rok z Bagien, 5 cali jest wystarczająca 7 cali to już lepiej kupić tablet A ja czekam Na AM na androida
Zamieszczone przez Rok z BagienAle za ile są aktualizacje, tego nie wiem. Ważne jest pełna AutoMapa, a cena nie powala..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rok z BagienJa właśnie zakupiłem moją pierwszą w życiu navi (wstyd powiedzieć, ale do tej pory odwiedziłem kilka krajów ciepłej Europy bez elektronicznego pomagacza).
O taką za 499 zł.
Ale za ile są aktualizacje, tego nie wiem. Ważne jest pełna AutoMapa, a cena nie powala.
Lepszej rozdzielności mi nie potrzeba, bo procesor nie jest tam jakiś mega-hiper. Przyzwoita pamięć 4 GB (128 operacyjna), więc coś tam można wgrać.
Chwalona na przywołanym portalu użytkowników navi.
Jak się będzie spisywać zobaczę.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rok z BagienJa właśnie zakupiłem moją pierwszą w życiu navi (wstyd powiedzieć, ale do tej pory odwiedziłem kilka krajów ciepłej Europy bez elektronicznego pomagacza).
a gdzie tu wstyd??,że niby zacofany jesteś??
ja patrze na to z innej strony-po prostu zaliczasz się do gości , którzy nie potrzebują kalkulatora by dodać dwa do dwóch i po drugie potrafisz czytać mapy
Komentarz
-
-
nie chciałbym wchodzić w dyskusję wyższości jednej mapy nad drugą, ale trzeba koledze pomóc w rozwiązaniu jego dylematu.
co do Mio Spirit, to na tej aukcji jest niby napisane, że masz mapy Europy... tyle, że potem małym drukiem jest napisane:
"Wypożyczalnia map
Podczas krótkiej wycieczki do nieznanego kraju warto mieć ze sobą nawigację. Dzięki funkcji wypożyczania mapę można wypożyczyć na 3, 7 lub 30 dni, oszczędzając w ten sposób ponad 80% ceny jej zakupu. Oprócz Europy w wypożyczalni dostępne są również mapy USA,
Kanady i Australii. "
zanim bym kupił, to bym poszukał dokładnie o co biega, bo można się władować własnie w wypożyczanie map, za które każdorazowo bulisz
Garmin natomiast, choć droższy, to jednak wyraźnie pisze:
Korzystaj z BEZPŁATNYCH i bezterminowych aktualizacji map. Dzięki BEZPŁATNYM, bezterminowym aktualizacjom map będziesz mieć zawsze w zasięgu ręki najbardziej aktualne mapy, punkty szczególne i dane nawigacyjne. Aktualizacje map można pobierać maksymalnie 4 razy w roku — bez subskrypcji, opłat za aktualizacje i dat wygaśnięcia.
pyatnie tylko czy cena nie powala...If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40zanim bym kupił, to bym poszukał dokładnie o co biega, bo można się władować własnie w wypożyczanie map, za które każdorazowo bulisz
No i kupujac przez internet mamy 10 dni na zwrocenie towaru, ktory nie spelnia naszych oczekiwan.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t271828No i kupujac przez internet mamy 10 dni na zwrocenie towaru, ktory nie spelnia naszych oczekiwan.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Proponuję Beckera albo Garmina. Dożywotnio aktualizacja map (4 razy w roku Garmin) plus dożywotnia aktualizacja fotoradarów . Tanio może nie jest ale mapy w jednym i drugim w tego samego wydawcy, nie odbiegają jesli chodzi o Polske za wiele dokładnoscią od AM a o w przypadku map Europy AM może się schować jesli idzie o dokładność.
Komentarz
-
-
Agamek12 co masz na mysli mówiąc tanią, dla jednego tanio to 20 zł,dla innego 200 zł,ja osobiście od 2003 roku uzywam Auto Mapy, koszt licencji na europe kosztował mnie 200(zakupiłem Auto Mapę Polska XL z urządzeniem i zrobiłem upgrade na Europę) , a za subskrypcje roczna płacę 149 złociszy, a tak na marginesie Auto Mapa nigdy mnie nie zawiodła.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12zadariusz1, jak najtaniej. Potrzebuję jej na 1-2 dniowy wypad z Międzyzdrojów do Lubeki i więcej wyjazdów zagranicznych na razie nie planuję...
Ja od 8 lat używam AutoMapy. Fajnie się rozwija, coraz więcej opcji.
Trasy aktualizuję co jakiś czas - jak kupisz legalną automapę, to ileś tam aktualizacji masz gratis.
Może inni mogą mieć odmienne zdania, ale jak na moje gusta i potrzeby automapa jest najlepszą mapą.
Urządzenie? Mam różne w różnych samochodach - Beckera, Garmina, Mio, Tomtoma, Mantę.
I wcale Manta nie wypada słabo. Ja przynajmniej nie widzę różnicy.
Najtaniej w opcji zakupowej wyjdzie kupić właśnie Mantę i wgrać za 50pln jakiegoś pirata.
Za 200pln ogarniesz sprawę.
Komentarz
-
Komentarz