Nie ma się co dziwić. Autostrada powstawała na przełomie lat 70-80 więc się sypie po 30 latach ekspoatacji.
Nasze są na razie nowe, ale za 20 lat też się będą sypać (może wcześniej jak zrobili wały na stosowanych materiałach) :diabelski_usmiech
Kurde, D1 to niestety moja podstawowa trasa do Polski, więc przyjemność jazdy po płytach mam na wyciągnięcie ręki.
A co do remontów, to ostatnio czytałem w czeskiej prasie, że rozpoczęcie prac na D1 ma się przesunąć na wrzesień 2012 (wariant optymistyczny). A w ogóle termin zakończenia naprawy Czesi radośnie ustalili na 2050 rok (sic!): http://byznys.lidovky.cz/prace-az-16...ln-doprava_ape
potwierdzam z ta drogą, jechałem parę dni temu i masakra :!: na gwincie to już wogóle, dobrze że zrezygnowałem z jazdy na 19" bo chyba bym się wrócił :lol:
po kilku km znalazłem sposób na ta autostradę, zauważyłem że powyżej 180km/h przelatuje się nad tymi uskokami :P
aaa i potwierdzam niebieskie R36 kursują po trasie :wink:
po kilku km znalazłem sposób na ta autostradę, zauważyłem że powyżej 180km/h przelatuje się nad tymi uskokami :P
no to sposob nie dla mnie bo Trafficiem do 180 nie dojde :/ a nawet jak dojde to bede mial wir w baku a droga do Chorwacji daleka no nic zostaje alternatywa w postaci A4/A1 po polskiej stronie mocy...
Wczoraj tam leciałem był wypadek śmiertelny z motocyklistą cała droga zamknięta w kierunku na Pragę :roll: . BTW knedle super objazd wymyśliły, by ich krecik trącał :twisted:
Wczoraj tam leciałem był wypadek śmiertelny z motocyklistą cała droga zamknięta w kierunku na Pragę :roll: . BTW knedle super objazd wymyśliły, by ich krecik trącał :twisted:
Gdzie konkretnie to się stało i jaki objazd zrobili?
Akurat ten wypadek był na wysokości Brna jak dobrze pamiętam to zjazd 185 na wysokości wiaduktu który był całkowicie wyłączony z ruchu. Korek masakryczny, Policja zrobiła objazd przez centrum Brna tak, że wypadało się pod tunelem Pisareckim. Jak wracałem spowrotem tj. około 17 to droga dalej była zamknięta.
Komentarz